Lady Gaga și Celine Dion au fost unele dintre principalele atracții ale ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.
După o absență de patru ani, din cauza sindromului de tulburare neurologică, o boală autoimună fără tratament care a ținut-o departe de scenă, Celine Dion a revenit și a făcut-o magistral.
Artista a interpretat piesa „Hymne à l’amour” (Imnul Iubirii). Edith Piaf a scris aceste versuri în 1950 în memoria iubitului ei, boxerul Marcel Cerdan, și a fost ales de Celine pentru a transmite un mesaj de dragoste și speranță.
Momentul a fost unul extrem de emoționant. Celine Dion a făcut senzație, nu doar prin interpretarea sa, ci și prin rochia spectaculoasă pe care a purtat-o. Adevărată dovadă a măiestriei coutourierilor francezi și a eleganței, creația, ce poartă semnătura Casei Dior, a necesitat 1000 de ore de muncă și peste 500 de metri de mătase fină Georgette (țesătură de crêpe transparentă, ușoară, cu finisaj mat, denumită astfel după Georgette de la Plante, croitoreasă franceză de la începutul secolului XX) și tulle.
Designul rochiei a fost conceput de Maria Grazia Chiuri, directorul creativ al casei de modă Dior.
Un moment aparte și o interpretare specială, dedicată spiritului olimpic, a oferit și Lady Gaga care a debutat cu o versiune emoționantă a imnului național francez, “La Marseillaise,” aducând un omagiu gazdelor franceze.
Prezența extravagantă a super starului, pe care presa de specialitate a numit-o „epitom al modei”, a fost și de această dată o apariție uimitoare.
Ținuta ei – tot o creație Dior (brandul fiind unul dintre sponsorii Jocurilor Olimpice) – a stârnit o reacție surprinzătoare din partea lui Anthony Vaccarello, directorul creativ al casei de modă Saint Laurent (YSL).
„Câtă rușine…, chiar nu mai există pic de demnitate!” a scris acesta, ca un comentariu, pe un cont de socializare.
Artista a vrut să îi aducă un omagiu, prin ținută și cântec, renumitei dansatoare și actrițe Marcel (Zizi) Jeanmarie. Pentru că aceasta a fost muza lui Yves Saint Lauren, Vacarello a fost de părere că Lady Gaga trebuia să poarte o creație SL, nu Dior.
Reacția designerului subliniază încă o dată rivalitatea dintre marile case de modă.
Dior și YSL sunt două dintre cele mai renumite și influente branduri din industria modei, iar astfel de comentarii pot fi văzute ca parte a unei competiții pentru atenție și prestigiu.
Această afirmație a deschis o dezbatere în lumea modei despre loialitatea față de branduri și impactul alegerilor vestimentare ale celebrităților.
Comentariul lui Vaccarello a ridicat câteva întrebări importante: în primul rând, ce impact are loialitatea față de un anumit brand asupra imaginii publice a unei vedete? Lady Gaga este cunoscută pentru stilul său eclectic și pentru faptul că poartă creații de la diverși designeri. Totuși, alegerea unui brand specific la un eveniment de o asemenea amploare poate transmite un mesaj puternic.
Lady Gaga, cunoscută pentru abilitatea sa de a stârni controverse și de a inova în modă, a ales să nu răspundă direct comentariilor lui Vaccarello.
Apariția sa la Jocurile Olimpice a fost, fără îndoială, una memorabilă, dar acest incident adaugă o notă de intrigă asupra alegerilor sale vestimentare.
Pentru mulți fani și observatori, alegerea lui Gaga de a purta Dior la un eveniment atât de important poate fi văzută ca o celebrare a diversității în modă. Este sau nu așa, rămâne de văzut.
„Sunt recunoscătoare pentru faptul că am fost invitată să deschid Jocurile Olimpice de la Paris 2024 anul acesta. De asemenea, sunt măgulită să fiu rugată de comitetul de organizare să cânt o melodie franțuzească atât de specială – un cântec care să onoreze poporul francez și istoria sa extraordinară a artei, muzicii și teatrului. Acest cântec a fost interpretat de Zizi Jeanmaire, născută la Paris, o balerină franceză, care a cântat celebrul Mon Truc en Plumes în 1961. Titlul înseamnă My Thing with Feathers. Și nu este prima dată când ne intersectăm. Zizi a jucat în muzicalul lui Cole Porter Anything Goes, care a fost prima mea lansare de jazz.
Deși nu sunt un artist francez, am simțit întotdeauna o conexiune foarte specială cu francezi și cântând muzică franceză – nu mi-am dorit altceva decât să creez un spectacol care să încălzească inima Franței, să celebreze arta și muzica franceză și pe astfel de o ocazie importantă amintește tuturor de unul dintre cele mai magice orașe de pe pământ – Parisul.” a povestit artista.