Bucurați-vă de „Cool Istanbul” toamna

Bucurați-vă de „Cool Istanbul” toamna
📅 2023-12-02

Zilele răcoroase de toamnă aduc un entuziasm reînnoit pentru explorarea urbană, iar când Istanbul este destinația dumneavoastră, pregătiți-vă să trăiți experiențe de neuitat în orașul unde se întâlnesc continentele.

Călătorie în Istanbulul Istoric

Octombrie anunță sosirea toamnei în Istanbul, o perioadă în care orașul se bucură de soare și de brize răcoroase în cea mai mare parte a timpului. Întorși din vacanțele lungi de vară, locuitorii și vizitatorii Istanbulului profită de vremea plăcută de toamnă pentru a explora parcurile și spațiile în aer liber ale orașului și numeroasele sale muzee, galerii și atracții culturale. Strâmtoarea Bosfor reflectă culorile schimbătoare ale noului anotimp, inspirând vizite la restaurantele iconice, cafenelele și locurile recent deschise ale orașului. Să explorăm Istanbulul și vasta sa selecție de experiențe în aceste zile însorite din octombrie, când ne putem reconecta cu orașul.

Hagia Sophia

Călătorie în Istanbulul Istoric

Devine evident că Istanbulul este unul dintre cele mai vechi orașe din lume pe măsură ce explorezi străzile aglomerate și străduțele pitorești ale orașului. Ca fostă capitală a Imperiului Roman de Răsărit și a Imperiului Otoman, Istanbulul oferă o perspectivă unică asupra trecutului și prezentului – și poți observa în mod direct cum această metropolă modernă și plină de energie a luat naștere la răscrucea dintre Asia și Europa. Peninsula Istorică, mereu plină de viață, capătă o ambianță diferită în octombrie, împrospătată de brizele de pe cele trei laturi ale Bosforului, Mării Marmara și Cornului de Aur. Peninsula Istorică oferă o bogăție de situri istorice, inclusiv Hagia Sophia, Basilica Cisternă și Palatul Topkapı. În același timp, peste Cornul de Aur, platforma de observație a Turnului Galata oferă vederi panoramice ale orașului în splendoarea toamnei. Veți găsi încă o perspectivă splendidă asupra Bosforului la Turnul Fecioarei, restaurat recent și acum deschis vizitatorilor sub forma unui muzeu.

Turnul fecioarei

1000 de evenimente

Istanbul, care atrage atenția pe tot parcursul anului cu festivalurile sale, muzica, viața de noapte și ritmul vibrant, înflorește în toamnă cu evenimente artistice și culturale. Trecerea de la septembrie la octombrie marchează începutul celui mai cuprinzător eveniment cultural și artistic al orașului, Festivalul Drumului Cultural Beyoğlu. Desfășurându-se până pe 15 octombrie, festivalul cultural de toamnă al Beyoğlu aduce întreaga moștenire culturală a orașului în viitor, cu zeci de locații din Beyoğlu găzduind diverse evenimente culturale și artistice.

Peste o mie de evenimente sunt organizate în numeroase locuri, inclusiv în impresionantul Centrul Cultural Atatürk (AKM) din Piața Taksim. La Muzeul Cinematografiei din Istanbul, în Beyoğlu, expoziția recent deschisă “Colecția Star Wars Fans of the Galaxy” este cea mai cuprinzătoare, aducând împreună peste șase sute de exponate din universul Star Wars create de fani ai Star Wars timp de patruzeci de ani.

Prin muzee

Muzeele orașului se numără printre punctele forte ale scenei culturale și de artă de toamnă ale Istanbulului. Muzeul Arheologic din Istanbul, situat în grădina Palatului Topkapı, unde arheologia prinde viață, adăpostește una dintre cele mai bogate colecții din lume. Muzeul de Pictură și Sculptură din Istanbul, primul muzeu de arte plastice din Turcia, prezintă o perspectivă revelatoare asupra istoriei artei turcești de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la sfârșitul secolului al XX-lea, ultimele perioade ale Imperiului Otoman. Muzeul de Istorie Hagia Sophia, deschis recent și situat la câțiva pași de iconica Hagia Sophia, îi poartă pe vizitatori într-o călătorie de neuitat prin istoria acestui edificiu important de aproximativ 1700 de ani, oferind o explorare imersivă unică a istoriei bogate a Hagia Sophia. Primul muzeu de artă modernă și contemporană din Turcia, İstanbul Modern, acum găzduit într-o impresionantă clădire proiectată de Renzo Piano și cu vedere spre Bosfor, găzduiește expoziții temporare apreciate și cele mai inovatoare exemple de artă modernă turcească.

Muzeul de arheologie

Expoziția Insulele plutitoare

Descoperire excepțională

Pe lângă celelalte atuuri ale sale, Istanbulul este celebru și pentru gastronomia sa. Acest gastro-oraș nu găzduiește doar restaurante celebre cu stele Michelin. Este și un centru unde patrimoniul culinar distinct al țării este expus în deliciile de stradă, restaurantele venerabile și localurile care oferă cele mai bune exemple din bucătăria locală și globală. Serile blânde de octombrie creează o experiență cu totul unică de savurare a gusturilor bogate ale bucătăriei turcești și a vinurilor turcești într-un cadru fermecător al istoricului Bosfor.

Restaurantul Mikla din Istanbul

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri qmagazine

Marcel Ciolacu se întâlnește cu Antony Blinken în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, începând de duminică până miercuri, despre avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi...

MAE: Un ostatic cu cetățenie română, decedat în Fâșia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza. „În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de se...

Europarlamentar USR: Nu se poate să îi copiem pe Dragnea şi pe Dăncilă. Chiar la asta s-a ajuns?

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a constatat că formațiunea pe care o reprezintă se îndreaptă într-o direcție greșită și că începe să semene din ce în ce mai mult cu „PSD-ul lui Liviu Dragnea”. După ce Cătălin Drulă a trimis președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în c...

Armistițiul s-a încheiat. Lupta dintre Israel și Hamas a fost reluată

Armata israeliană a reluat luptele împotriva Hamas în Fâşia Gaza, după ce a acuzat gruparea islamistă palestiniană de încălcarea termenilor unui acord temporar de încetare a focului de şapte zile, trăgând în direcţia teritoriului israelian, informează Agerpres. În cele şapte zile de pauză au fost...

Președintele CCR, Marian Enache, despre fidelitatea față de țară

 „Pentru noi, românii, ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională, semnifică atât dreptul nostru la o patrie cât și obligația, imanentă și naturală, de fidelitate față de țară.”, transmite președintele Curții Constituționale, Marian Enache.  „În această zi, celebrăm unitatea de crez a identității ...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..