România – Kosovo se joacă vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, după care urmează partida cu Cipru, la data de 18 noiembrie. Pentru „dubla” din Liga Națiunilor, Mircea Lucescu a convocat 26 de jucători, 15 fiind din străinătate și 11 de la echipe din Superliga.
FCSB are cinci jucători în lotul lui Mircea Lucescu: Ștefan Târnovanu, Adrian Șut, Darius Olaru, David Miculescu și Daniel Bîrligea. Cei cinci sunt cei mai mulți de la o echipă din Superliga, după care urmează Rapid, cu doi jucători: Manea și Pașcanu.
Echipa de club care a avut cei mai mulți fotbaliști pe teren la un meci al naționalei noastre a fost CCA, 11 din cei 13 apăruți pe gazon. S-a întâmplat la 22.04.1956, cu ocazia partidei amicale, Iugoslavia – România 0-1. Este vorba despre: portarii Ion Voinescu și Costică Toma (cel din urmă înlocuindu-l pe primul în min.29), fundașii Vasile Zavoda și Alexandru Apolzan, mijlocași Ștefan Onisie și Tiberiu Bóné, atacanții Gheorghe Cacoveanu (care a și marcat unicul gol al partidei), Francisc Zavoda, Ion Alecsandrescu, Nicolae Tătaru și Gheorghe Constantin (acesta înlocuindu-l în min. 54 pe Fr. Zavoda). Selecționer era Gheorghe Popescu.
CCA a dominat anii 50 și a avut cei mai mulți jucători în echipă, o medie de patru fotbaliști pe meci. A mai avut cinci, șase și șapte, iar în meciul imediat de după cel menționat, tot un amical cu Suedia, la București (pierdut 0-2), pe 17.06.1956, a avut opt jucători în echipă.
09.10.1963, Turcia – România 0-0, amical
Nouă jucători din 13, de la Dinamo: portarul Datcu, fundașii Corneliu Popa, Ion Nunweiller, Dumitru Ivan și Lică Nunweiller (acesta înlocuindu-l pe Țîrcovnicu), mijlocașul Emil Petru, atacanții Ion Pîrcălab, Ion Țîrcovnicu și Ion Hajdú. Selecționer era Silviu Ploeșteanu. A fost atunci o perioadă când competiția internă a fost dominată de Dinamo, care a luat 4 titluri consecutive (1961/62, 1962/63, 1963/64, 1964/65).
23.10.1965, Turcia – România 2-1, preliminarii CM
Opt jucători din 11 de la Rapid: portarul Marin Andrei, fundașii Ion Motroc, Dan Coe și Ilie Greavu, mijlocașul Nicolae Georgescu, atacanții Emil Dumitriu II, Ion Ionescu și Teofil Codreanu. Selecționer, Ilie Oană. Rapid a avut un start bun și dincolo de rezultate, jucătorii săi se mișcau și se găseau foarte bine în teren, impresionându-l astfel pe selecționer.
În anii 80, echipa națională era alcătuită pe „scheletul” Universității Craiova. Au fost atunci 17 meciuri când a avut șase jucători în echipă, și alte 11 chiar și cu șapte. Niciodată însă nu a depășit această din urmă cifră. Jucătorii convocați frecvent erau portarul Silviu Lung, fundașii Nicolae Negrilă, Costică Ștefănescu și Nicolae Ungureanu, mijlocașii Aurel Țicleanu, Ilie Balaci, sau atacanții Radion Cămătaru și Ion Geolgău.