Situație neașteptată: un român poate deveni campion mondial în WRC în acest weekend

Situație neașteptată: un român poate deveni campion mondial în WRC în acest weekend
📅 2024-09-16

Norbert Maior este lider autoritar în divizia juniorilor la Acropole Rally, ultima etapă a sezonului de juniori, și dacă va câștiga poate deveni campion mondial, însă depinde de jocul rezultatelor celorlalți contracandidați.

După ce a încheiat vineri seară pe prima poziție, Maior a avut probleme tehnice cu modelul Ford Fiesta Rally3 și a pierdut postura de lider pe prima probă de sâmbătă, însă a revenit spectaculos ulterior și s-a reinstalat pe 1, iar în acest moment are un avantaj de două minute și 6 secunde în fața următorului clasat, actualul lider mondial Romet Jurgenson.

Cine este Norbert Maior, românyl care poate deveni campion mondial în WRC în acest weekend

Duminică se vor mai desfășura doar trei probe speciale, pe o lungime totală de 54 de kilometri, astfel că pilotul originar din Brașov să devină al doilea român care câștigă o etapă de juniori în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), după Simone Tempestini în 2016.

Mai mult, deoarece etapa din Grecia este considerată și finala sezonului, punctajul se dublează aici, astfel că Maior va obține 50 de puncte în cazul unei victorii, față de 25 cât se ofereau la celelalte etape, la care se va adăuga câte un punct bonus pentru fiecare probă specială câștigată.

Astfel, dacă etapa s-ar încheia în situație de acum, pilotul de la Napoca Rally Academy ar avea 79 de puncte, urmând să îi depășească pe neo zeelandezul Taylor Gill (72p) și turcul Ali Turkkan (71p).

Maior calcă pe urmele lui Simone Tempestini

Lider este estonianul Romet Jurgensson, cu 105 puncte, însă cu mențiunea că acesta a avut multe probleme tehnice în această zi, astfel că în cazul unui abandon ar pierde nu mai puțin de 36 de puncte și ar fi depășit astfel de român.

Este doar o situație teoretică, dar e clar că încă există niște speranțe, care în urmă cu două zile nici măcar nu existau.

Chiar dacă Jurgensson ar rămâne în cursă, Maior și-ar asigura titlul de vicecampion mondial, a doua mare performanță a României în WRC după ce Simone Tempestini a devenit campion mondial în 2016.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri prosport

Gestul de disperare al lui Marius Şumudică, după ce Braun a făcut penalty în Rapid Bucureşti – U Cluj

Marius Șumudică a făcut un gest de disperare, după ce fundașul în care avea cea mai mare încredere, Chirstopher Braun, a faultat în propriul careu în Rapid Bucureşti – U Cluj. Rapid a revenit pe […] The post Gestul de disperare al lui Marius Şumudică, după ce Braun a făcut penalty în ...

Gigi Becali a transferat un atacant care va uimi România: „Va marca 25 de goluri”

Gigi Becali a transferat atacantul cu care vrea să domine Superliga și a anunțat că acesta va marca 25 de goluri în acest sezon. FCSB a avut o campanie de transferuri în care a investit […] The post Gigi Becali a transferat un atacant care va uimi România: „Va marca 25 de goluri” appeared f...

Rapid București – U Cluj 0-2, în etapa a 9-a din Superliga. Lecție de fotbal predată de Neluțu Sabău pe Giulești în fața unui Marius Șumudică fără replică!

Duelul dintre Rapid București și Universitatea Cluj are loc în cadrul etapei a 9-a din Superliga, de la ora 21:00, pe stadionul Valentin Stănescu, fiind primul meci „acasă” de la revenirea lui Marius Șumudică, iar […] The post Rapid București – U Cluj 0-2, în etapa a 9-a din Superliga...

Valentin Mihăilă s-a accidentat şi a fost scos pe brațe de pe teren! Lovitură grea pentru român

Lovitură grea pentru Valentin Mihăilă. Mijlocașul ofensiv al Parmei, a ieșit accidentat și scos pe brațe, în meciul pe care echipa sa l-a cedat cu Udinese, scor 2-3. Internaționalul român, autor a unei pase de […] The post Valentin Mihăilă s-a accidentat şi a fost scos pe brațe de pe teren!...

Andrei Prepeliță, dezvăluiri uluitoare despre tatăl său: „A fost mereu critic cu mine! N-a venit niciodată la un meci”. EXCLUSIV

Andrei Prepeliță, demis recent de la Gloria Buzău, a povestit în premieră că tatăl său a fost extrem de critic cu el încă de la începuturile în fotbal și nu a venit niciodată la meciurile […] The post Andrei Prepeliță, dezvăluiri uluitoare despre tatăl său: „A fost mereu critic cu mine! N-a...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..