Viituri formate în urma ploilor abundente au blocat DN 18 la Cârlibaba și au produs mari pagube. Șase oameni, salvați de pompieri din calea apelor (FOTO, VIDEO) - Obiectiv de Suceava

Viituri formate în urma ploilor abundente au blocat DN 18 la Cârlibaba și au produs mari pagube. Șase oameni, salvați de
📅 2024-07-20

Ploile abundente de luni seara au dus la formarea de viituri în zona Cârlibaba, viituri care au dus la blocarea DN 18 (km 186+900), au produs mari pagube și au pus în pericol viața mai multor oameni.

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cârlibaba, lucrau luni seara pentru evacuarea apei din gospodării și îndepărtarea efectelor negative în urma averselor torențiale.

Cantitatea mare de precipitații a  dus la formarea de viituri și de scurgeri importante de pe versanți, care au afectat mai multe proprietăți de pe raza comunei Cârlibaba.

De asemenea, într-o zonă expusă viiturii (Tătarca), pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat șase persoane (patru adulți și doi copii), precum și trei animale (doi câini și un cal). Atât persoanele, cât și animalele au fost salvate din calea viiturii și transportate la o altă gospodărie, aflată în afara zonei de pericol (reprezentate de scurgerile de pe versanți).

Totodată, lucrători ai Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc interveneau pentru deblocarea DN 18, km 186+900, la Cârlibaba, în urma aluviunilor transportate de pârâul Brătila. Traficul este  continuare blocat, până la degajarea de către echipele DRDP Iași.

La ora 00.45, ISU Suceava a informat că apa rezultată în urma ploilor torențiale eera în scădere și se retrage natural din zonele inundate.

Până la acea oră, au fost identificate 10 gospodării în care apa a intrat în locuințe și clădirile anexe, iar cinci construcții anexe au fost distruse de viitură, cele mai afectate zone fiind Tătarca și Țibău, din comuna Cârlibaba.

În continuare, pompierii militari și civili, împreună cu lucrători ai Comitetului local pentru situații de urgență Cârlibaba, lucrau pentru îndepartarea efectelor negative și eliberarea căilor de acces, cu ajutorul utilajelor specifice.

Reamintim că zona de munte a județelui Suceava s-a aflat luni după-amiază și luni seara sub atenționări Cod galben de vreme nefavorabilă (averse torențiale, vijelii și grindină) (O.S.)

Foto, video: ISU Suceava, Facebook/Meteoplus și DRDP Iași
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri obiectiv de suceava

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..