Legea pensiilor a fost adoptată de Parlament. Pensiile a 4,7 milioane de români vor fi calculate după o formulă nouă - Obiectiv de Suceava

Legea pensiilor a fost adoptată de Parlament. Pensiile a 4,7 milioane de români vor fi calculate după o formulă nouă - O
📅 2023-12-02

Camera Deputaţilor a adoptat în seara zilei de luni, 20 noiembrie, proiectul legii pensiilor, elaborat de Guvern, după ce a primit raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor. Parlamentarii din comisie au clarificat o prevedere în lege potrivit căreia pensiile care ar fi scăzut după recalcularea pe noua formulă vor rămâne la nivelul actual. Un alt amendament a fost adoptat în legătură cu vârsta de pensionare a minerilor. Aceștia se vor putea pensiona în continuare la 45 de ani.. S-au înregistrat 199 de voturi “pentru”, 39 de voturi “împotrivă” şi 17 abţineri.

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat acest proiect, care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

„Le mulțumesc colegilor din PSD, PNL și din UDMR. E o lege foarte bună. O felicit pe doamna ministru!”, a declarat Marcel Ciolacu după vot. Întrebat de reporteri dacă există toate cele 25 miliarde necesare pentru susținerea pensiilor, premierul a răspuns afirmativ: „Există!”. „80% dintre pensionari au sub 8.000 de lei, 60% au sub 3.000 de lei. Statul român trebuie să asigure această resursă. Era în jalon, în cererea nr. 4. Am devansat o ca să închidem negocierile cu Comisia. Ca să scoatem faimosul 9,4%”, a declarat Ciolacu.

„PNL și-a ținut promisiunea de a susține și prin vot în Parlament creșterea pensiilor românilor. Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaților – cu contribuția parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgență, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil. Ca liberali, vrem ca seniorii României să aibă nivelul de trai pe care îl merită, după o viață de muncă. Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori – de la 1265 lei, la 1785 lei, nivel de la care se aplică noua creștere votată azi”, a scris pe Facebook președintele PNL Nicolae Ciucă după votarea legii.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri obiectiv de suceava

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..