Mărin Cornea s-a stins din viață! Marele interpret de muzică populară a fugit de ativitatea concertistică după patru decenii și mii de apariții, preferând televiziunea și anteprenoriatul /EXCLUSIV!
Unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară din România în perioada ’70-’90, a trecut neființă cu puțin înainte să împlinească 79 de ani. Artistul, cunoscut pentru cariera sa remarcabilă din perioada comunistă, a lăsat în urmă sute de cântece moștenire culturală și a produs circa 1600 de emisiuni folclorice de televiziune.
După 2010 și-a îndreptat atenția spre susținerea noilor generații de artiști. A realizat emisiuni de televiziune de mare succes și, mai târziu, și-a deschis propria televiziune online, contribuind activ la promovarea muzicii tradiționale dar și a… suplimentelor naturiste.
În urma unor probleme de sănătate, Mărin Cornea VIDEO s-a reinventat, devenind o figură populară în lumea teleshoppingului naturist. El a fondat televiziunea tematică Inedit TV și a deschis o farmacie naturistă în cartierul Vitan din București, inspirat de propriile sale preocupări pentru un stil de viață sănătos. Printre cele mai notabile realizări din cariera sa se numără emisiunea „La Hanu’ lu’ nea Mărin” VIDEO, difuzată pe fostul OTV, cu un record impresionant de 1.600 de ediții între anii 2000 și 2007. Aceasta a fost ulterior transformată într-un alt proiect antreprenorial, Cornea TV.
Mărin Cornea a fost tată a patru copii: Ionela, Iulius și Liviu, din primul său mariaj cu Viorica Cornea, și Maria, născută din relația cu solista Ioana Modan Cornea. După patru decenii de carieră artistică, interpretul a ales să se retragă din lumina reflectoarelor pentru a se dedica televiziunii, teleshoppingului și afacerilor proprii.
Mărin Cornea s-a stins din viațăMărin Cornea s-a stins din viață! În perioada 1970–1990, artistul a fost solist vocal în cadrul unor ansambluri muzicale de prestigiu, printre care:Ansamblul „Brâulețul” din Constanța (1970–1972), Rapsodia Română (1972–1979), Filarmonica de Stat din Ploiești (1979–1985) și Ansamblul „Alunelul” din Alexandria (1969–1970, 1985–1990).
Mărin Cornea va rămâne în memoria iubitorilor genului drept un adevărat ambasador al folclorului. A preferat să vorbească prin cântecele și emisiunile sale, fugind de orice interviu ori apariție la emisiuni comerciale.