5 destinații turistice din lume deasupra cărora avioanele nu zboară prin acorduri internaționale. Care sunt zonele de restricție aeriană.
Vă prezentăm cele cinci populare spații unde zborurile sunt interzise pentru toate tipurile de aeronave, fie ele comerciale, private sau militare. Aceste restricții sunt stabilite din motive care variază de la siguranță națională până la conservarea patrimoniului natural și cultural. Iată cele cinci dintre cele mai cunoscute locuri publice din lume unde zborul este interzis, alături de motivele pentru care aceste regiuni au fost declarate zone de restricție aeriană:
Cu altitudini amețitoare și condițiile meteorologice imprevizibile, podișul este o zonă în care zborurile sunt evitate din motive de siguranță. Munții înalți și furtunile meorologice din zona lanțului Himalaya complică rutele aeriene. În caz de urgență, lipsa spațiilor pentru aterizări forțate reprezintă un risc major pentru pasageri. În plus, zgomotul avioanelor pot și provoca avalanșe.
Tibet una din cele 5 destinații turistice din lume deasupra cărora avioanele nu trecUnul dintre cele mai importante situri arheologice din lume, vechiul orașul incaș este protejat printr-o interdicție aeriană strictă. Zborurile comerciale și private sunt interzise pentru a preveni poluarea fonică și aeriană. De asemenea, o aterizare forțată în această regiune ar avea consecințe devastatoare asupra mediului natural.
5 destinații turistice din lume deasupra cărora avioanele nu zboarăMecca, Arabia Saudită
Considerat cel mai important loc de pelerinaj pentru musulmani, Mecca are o semnificație religioasă profundă. Din respect pentru sanctitatea zonei, zborurile sunt strict interzise deasupra Kaabei, celebrul loc de rugaciune al lumii islamice.. De asemenea, aceasta este o măsură de securitate, având în vedere numărul mare de pelerini care vizitează orașul anual.
Cele 5 destinații turistice din lume deasupra cărora avioanele nu zboarăDeclarat patrimoniu UNESCO în 1983, Taj Mahalul atrage milioane de turiști anual. Pentru a proteja această capodoperă arhitecturală de poluarea aeriană și pentru a asigura siguranța vizitatorilor, guvernul indian a instituit o zonă de interdicție aeriană deasupra monumentului începând cu anul 2016.
Palatul Buckingham și Castelul Windsor sunt zone interzise pentru zboruri. Aceste interdicții asigură protecția familiei regale și prevenirea unor posibile amenințări. Alte clădiri importante din Regatul Unit, precum Palatul Westminster și reședința oficială a prim-ministrului, beneficiază de același regim de protecție.