2024 a fost primul an în care temperaturile globale au depăşit cu 1,5 grade Celsius nivelul din perioada preindustrială, spun oamenii de ştiinţă

2024 a fost primul an în care temperaturile globale au depăşit cu 1,5 grade Celsius nivelul din perioada preindustrială,
📅 2025-01-10

Lumea a trecut prin primul an complet în care temperaturile globale au depăşit cu 1,5 grade Celsius nivelul din perioada preindustrială, au declarat vineri oamenii de ştiinţă, citaţi de Reuters.

Acest lucru a fost confirmat de Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice (C3S) al Uniunii Europene, care a declarat că schimbările climatice împing temperatura planetei la niveluri nemaiîntâlnite până acum de oamenii moderni.

„Traiectoria este pur şi simplu incredibilă”, a declarat directorul C3S, Carlo Buontempo. Temperatura medie a planetei în 2024 a fost cu 1,6 grade Celsius mai mare decât în 1850-1900, „perioada preindustrială” înainte ca oamenii să înceapă să ardă pe scară largă combustibili fosili emiţători de CO2, a declarat C3S.

Anul trecut a fost cel mai cald an din istorie, de la începutul înregistrărilor, iar fiecare dintre ultimii zece ani a fost printre cei mai calzi zece ani înregistraţi.

Guvernele au promis, în cadrul Acordului de la Paris din 2015, să încerce să împiedice temperaturile medii să depăşească 1,5°C, pentru a evita dezastre climatice mai grave şi mai costisitoare.

FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit

PROSPORT.RO

Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică

CANCAN.RO

Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama

GANDUL.RO

 
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Kathleen Kavalec participă la oficierea deciziei SUA privind includerea României în programul Visa Waiver

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în ţara noastră, Kathleen Kavalec, participă, vineri, la evenimentul pentru oficierea deciziei SUA privind includerea României în programul Visa Waiver.

Lukaşenko refuză observatorii OSCE la alegerile prezidenţiale din Belarus

Regimul Lukaşenko nu a invitat OSCE să monitorizeze alegerile prezidenţiale din 26 ianuarie, încălcând, astfel, angajamentele internaţionale, scrie The Kyiv Independent.

Google mizează pe AI în DeepMind

Google reorganizează echipele de dezvoltare AI, transferând, astfel, AI Studio şi alte proiecte către Google DeepMind pentru a impulsiona progresul în domeniu, scrie TechCrunch.

Economia României stagnează. PIB-ul ţării nu a crescut în trimestrul trei din 2024

Produsul intern brut al României nu a înregistrat nicio modificare în al treilea trimestru din 2024 comparativ cu trimestrul anterior, conform ultimelor date prezentate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Deficitul comercial al României a crescut cu aproape 18% în primele 11 luni din 2024

România înregistrează un deficit al balanţei comerciale de peste 30 miliarde de euro în primele 11 luni ale anului 2024, cu 17,7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie şi gaze după 1 aprilie: Este o prioritate

Înaintea şedinţei de guvern de vineri, premierul Marcel Ciolacu a spus că este important să fie găsită o soluţie pentru plafonarea preţurilor la energie şi la gaze şi după data de 1 aprilie.

Ciolacu cere restructurări: Guvernul trebuie să aprobe bugetul până cel târziu pe 31 ianuarie

Marcel Ciolacu: Alegerile prezidenţiale, pe 4 şi 18 mai. Există în mod firesc o uriaşă aşteptare publică

2024 a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice în România

Proteste ale poliţiştilor de penitenciar în mai multe oraşe din ţară

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.