Ordonanţa privind siguranţa rutieră, modificată. Ciolacu: Sper că ministrul Predoiu a învăţat lecţia

Ordonanţa privind siguranţa rutieră, modificată. Ciolacu: Sper că ministrul Predoiu a învăţat lecţia
📅 2024-07-20

„Mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de Interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile pentru că aşa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români. Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”, a spus Ciolacu.

El a anunţat că problema testării antidrog va fi monitorizată în continuare: „doar aşa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai”.

Premierul susţine că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză despre capacitatea de respectare a termenelor de 72 de ore.

Ciolacu spune că vor fi pregătite şi normele privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog, care vor fi gata în 5 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei.

„Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor”, a adăugat şeful Executivului.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Experţi: Întreruperea globală a serviciilor IT ar putea dura săptămâni până la remedire

Experţii avertizează că întreruperea globală a serviciilor IT ar putea dura săptămâni până la remediere, în timp ce companiile se chinuie să îşi revină după update-ul greşit, relatează Ziarul Financiar.

România a promovat în Divizia A a FIBA U20 EuroBasket

Echipa României a promovat în Divizia A a FIBA U20 EuroBasket, după ce a învins Finlanda în semifinale, anunţă Agenţia Naţională pentru Sport.

Războiul din Ucraina, ziua 878. Armata rusă a atacat cu rachete şi drone instalaţii energetice ucrainene / Două persoane au murit / Zelenski l-a invitat pe Trump să viziteze Ucraina

Un urs a fost văzut pe străzile din municipiul Topliţa. A fost emis RO-Alert

Un urs a fost văzut sâmbătă seara pe străzile din municipiul Topliţa din judeţul Harghita. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert.

Joe Biden o felicită pe Ursula von der Leyen pentru realegerea ca preşedinte al Comisiei Europene

Preşedintele SUA, Joe Biden, a discutat sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o felicita pentru realegerea ei, relatează SkyNews.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..