Întrebat ce progrese s-au făcut în ultimele trei luni pentru a combate dezinformarea, Bolojan a răspuns: „Dezinformarea este o realitate şi nu se va putea rezolva integral sau de pe o zi pe alta. Aici sunt măsuri care ţin de colaborarea cu platformele respective, care s-a îmbunătăţit de anul trecut până anul acesta, de colaborarea şi de reacţia rapidă a instituţiilor care au competenţe în această zonă, pentru ca ştiri care nu au nicio fel de legătură cu realitatea, dezinformări, fake-uri, să poată fi dezangajate imediat, pentru că altfel au efecte”.
El a adăugat că o măsură importantă este „creşterea educaţiei utilizării acestor mijloace”, prin înţelegerea a „ce înseamnă manipularea, dezinformarea”.
„Sunt măsuri de fond care probabil îşi vor arăta efectele în timp, de la creşterea educaţiei utilizării acestor mijloace, de a înţelege ce înseamnă manipularea, dezinformarea şi, în situaţii limită, aceste aspecte pot cauza prejudicii foarte mari, mai ales într-o ţară cu o încredere scăzută în instituţii şi în oameni, cum este România”, a transmis Bolojan.
Preşedintele interimar a subliniat că a lucra pentru a recâştiga încrederea în instituţii şi în societate „este o miză majoră pentru cei care suntem pe funcţie de răspundere, pentru că şi asta contribuie la diminuarea efectelor dezinformărilor în mediul online”.