Ciolacu anunţă construirea unui ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni

Ciolacu anunţă construirea unui ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni
📅 2024-05-19

„Aprobăm o investiţie majoră în domeniul sanitar: construim un ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, cea mai mare instituţie spitalicească din România. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani. Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operaţie”, a spus Ciolacu.

Investiţia este de 500 de milioane de euro, în mare parte din fonduri europene.

„Zeci de mii de pacienţi din toată ţara vin anual la Fundeni pentru tratament şi pentru ei această investiţie este vitală”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, Ciolacu a vorbit şi despre o investiţie foarte importantă pentru bucureşteni, modernizarea celei mai aglomerate magistrale de metrou, Berceni - Pipera.

„Este un proiect de aproape 1 miliard de lei finanţat mai ales din banii europeni. Am văzut că recent domnul Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti, aşa că sperăm ca din iunie Bucureştiul să aibă un primar capabil care să convingă Guvernul că vrea şi poate gestiona acest serviciu public esenţial unei capitale europene”, a explicat Marcel Ciolacu.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Oleksandr Usyk a scris istorie! L-a învins pe Tyson Fury şi a devenit primul campion mondial "undisputed" la grea din acest secol

Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury prin decizie împărţită pentru a unifica titlurile mondiale WBA, WBO, WBC şi IBF. Ucraineanul este primul campion mondial "undisputed" (incontestabil) la categoria grea din ultimii 25 de ani şi primul din era celor patru centuri.

Armata israeliană: cadavrul unui ostatic răpit pe 7 octombrie, descoperit în Gaza

Cadavrul unui ostatic israelian răpit pe 7 octombrie a fost descoperit în Gaza. Militarii israelieni l-au recuperat, au anunţat reprezentanţii armatei IDF. Bărbatul a fost răpit în timp ce se plimba cu bicicleta.

Netanyahu a primit un ultimatum: „8 iunie – sau ne vom retrage”

Acuzaţii de crimă de război în Ucraina după ce o maşină cu civili ar fi fost atacată de ruşi

Ucrainenii îi acuză pe militarii ruşi de încă o crimă de război. Asta după ce o maşină cu civili ar fi fost atacată de ruşi. Doi oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi.

Centralele nucleare au nevoie de oameni. Pensionarii chemaţi înapoi. Domeniul vrea să se extindă, dar duce lipsă de personal

Industria energiei nucleare încearcă să atragă înapoi mii de ingineri pensionaţi şi profesionişti mai în vârstă, în timp ce companiile occidentale încearcă să acopere deficitul de competenţe pentru a realiza cel mai mare val de proiecte noi din ultimele decenii.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..