Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate EXIT-POLL. Marcel Ciolacu pe primul loc, urmat de Elena Lasconi şi Călin Georgescu / 9,4 milioane de alegători au ieşit la vot

Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate EXIT-POLL. Marcel Ciolacu pe primul loc, urmat de Elena Lasconi şi Călin
📅 2024-11-24

UPDATE 21:00 Primele rezultate EXIT-POLL

Candidatul PSD, Marcel Ciolacu, intră de pe primul loc în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Se duce o luptă strânsă între Elena Lasconi, Călin Georgescu, George Simion şi Nicolae Ciucă.

EXIT-POLL Avangarde:

Potrivit surselor Mediafax voturile ce includ şi diaspora arată astefel:

Şi CURS a realizat un EXIT-POLL. Rezultatele sunt următoarele:

Georgescu: Am fost mulţi la vot şi vom fi şi mai mulţi în turul doi

Imediat după încheierea procesului de vot, de duminică seară, ora 21:00, independentul Călin Georgescu, numit surpriza acelor alegeri, le-a mulţumit celor care l-au votat, adăugând că „am fost mulţi la vot şi vom fi de-asemenea mulţi la vot şi în turul doi”.

„Indiferent ce s-a întâmplat, poporul român a înţeles că prin familie, ea este coloana vertebrală a societăţii româneşti. Şi indiferent ce s-ar întâmpla, ne iubim familia mică şi eu personal familia mare, care înseamnă poporul meu, ţara. Indiferent cine m-a votat sau cine nu, îi voi respecta, îi voi ajuta şi îi voi încuraja pe toţi”, a spus el.

„Suntem puternici, suntem curajoşi, am fost mulţi la vot şi vom fi de-asemenea mulţi la vot şi în turul doi”, a mai spus el.

Întrebat ce va face nu ajunge în turul al doilea şi pe cine va vota, Călin Georgescu a spus că „poporul român, atunci când este sigur, va câştiga. Va câştiga sigur”.

Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară

„Le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat votul şi încrederea lor astăzi. Votul lor a fost un vot pozitiv pentru echilibru şi stabilitate. A fost un vot pentru lucruri care contează. Şi mai ales aş dori să le mulţumesc tuturor românilor care au depăşit această campanie şi nu au fost descurajaţi de această campanie. În ceea ce priveşte rezultatul votului de astăzi, un lucru este extrem de clar pentru mine: în spatele rezultatului obţinut de fiecare dintre candidaţi sunt românii, indiferent de opţiunea lor politică. Şi voi ţine cont de opinia românilor. Şi eu cred că în perioada următoare va trebui să stau de vorbă cu fiecare candidat pentru a aduna toate propunerile bune din programele lor electorale”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că a dus împreună cu colegii săi „o campanie fără ură”.

„Voi continua şi în turul doi în acelaşi mod. Rezultatul acesta ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară, de la creşterea venitorilor la autostrăzi, spitale regionale, iar mai nou aderarea la spaţiul Schengen. În final aş dori să fac un apel către toţi reprezentanţii noştri în secţiile de votare. Să numere toate voturile exprimate de către români. Şi doresc foarte mult să fac un apel la ei să nu părăsească secţiile de vot până nu se va număra ultimul buletin de vot şi ultimul vot exprimat de români. În această seară cred că cei care au câştigat sunt români. Aşa trebuie să arate o democraţie”, încheie Ciolacu.

Lasconi: Săptămâna viitoare voi vorbi cu toate forţele de dreapta pentru o majoritate parlamentară

„Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care astăzi au ieşit la vot. Speranţa este vie în România. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi vă transmit că pentru mine fiecare vot este o responsabilitate”, a spus Elena Lasconi, la încheierea procesului de vot, duminică seara.

„Vreau să le mulţumesc colegilor mei şi voluntarilor care au bătut la sute de mii de uşi, au stat de vorbă cu milioane de români în toată această perioadă, în precampanie şi în campania electorală”, a adăugat ea.

Ea s-a arătat rezervată în a trage concluzii: „Haideţi să ne bucurăm mâine. Dar mare atenţie în toate secţiile de votare, la fiecare buletin de vot. Fiecare vot contează. Este esenţial să rămâneţi acolo şi să apăraţi voturile românilor. Şi când spun asta, mă refer la toţi delegaţii din partea tuturor partidelor politice, nu doar la delegaţii din partea USR”.

Lasconi i-a mulţumit lui Ludovic Orban pentru susţinere, dar şi partidelor Forţa Dreptei, PMP şi REPER. „Vă mulţumesc pentru această susţinere. (...) Românii au arătat asta şi, practic, votul de astăzi este o moţiune de cenzură din partea românilor că nu îşi doresc un guvern PSD. Din exit-poll-urile pe care le vedem până acum, practic 75% dintre românii au votat altfel, nu cu PSD”.

Ea a amintit de alegerile parlamentare, spunând că „avem nevoie de un guvern care să reformeze cu adevărat România. Anul viitor va fi un an foarte greu.
Săptămâna viitoare voi vorbi cu toate forţele de dreapta şi cu toate forţele democratice din această ţară pentru a ne pregăti de o majoritate parlamentară. Este foarte important să avem o majoritate parlamentară”.

George Simion: Revendicăm în această seară intrarea în turul doi al alegerilor prezidenţiale

„O să vă rog să închideţi televizioarele, mai ales pe cele care dau pe un necunoscut înaintea noastră. Manipularea a putut ţine doar până aici, până când prima urnă cu voturi ale românilor a fost deschisă”, a spus George Simion, imediat după rezultatele exit-poll-urilor.

El i-a rugat pe cei din secţiile de vot „să observe orice mişcare ciudată din jurul secţiilor de vot” şi să ia în serios „apărarea votului exprimat astăzi de către români”.

„În seara asta, pe lângă faptul că intrăm în turul 2 se mai întâmplă ceva: pleacă acasă definitiv domnul Florian Coldea. Suntem cea mai mare ameninţare pentru acest sistem care astăzi a încălcat regulile electorale”, a adăugat Simion.

El a spus că pe tot parcursul zilei a văzut „oameni intrând câte doi, câte doi în cabina de vot, am văzut voturi care erau dinainte ştampilate, să vedem ce va ieşi din urnele de vot, pentru că noi ştim că ne bazăm pe 2 milioane de votanţi”.

UPDATE Ora 20:00 Prezenţa la vot, 51,43%

Peste 9,2 milioane de alegători au ieşit la vot pentru a-şi alege preşedintele pentru următorii cinci ani.

Cu o oră înainte de închiderea secţiilor de votare, oamenii din mediul urban au fost mai activi faţă de cei din mediul rural, iar femeile s-au prezentat în număr mai mare decât bărbaţii. 

Persoanele cu vârste de 45-64 de ani şi cele cu vârsta de peste 65 de ani sunt cele care şi-au exercitat dreptul de vot cel mai mult. La nivel naţional, Ilfov, Cluj, Olt şi Argeş sunt judeţele cu cele mai mari rate de prezenţă la vot. 

În diaspora, puţin peste 775.000 de alegători s-au prezentat la urne. 

UPDATE Ora 19:25 Jumătate dintre alegători s-au prezentat la urne

Puţin peste 9 milioane de alegători şi-au exprimat opţiunea de vot, potrivit datelor AEP. 

În acest sens, 50,05% dintre cei înscrişi pe liste au votat. 

Mai este o oră şi jumătate până la închiderea secţiilor de votare.

UPDATE Ora 17:50: Peste 8,2 milioane de persoane s-au prezentat la vot

45,73% dintre persoanele înscrise pe listele de vot s-au prezentat în secţiile de votare, însemnând 8,2 milioane de alegători.

Dintre acestea, 1,6 milioane au votat pe listele suplimentare.

UPDATE Situaţia în diaspora, ora 17:30: Peste 600.000 de alegători şi-au exprimat votul

Până la ora 17:30, 644.961 de cetăţeni din diaspora şi-au exercitat dreptul de vot, potrivit datelor centralizate de AEP.

Dintre aceştia, 4.227 au votat prin corespondenţă. 

UPDATE Ora 17:20 Peste 7,7 milioane de alegători s-au prezentat la secţiile de votare

Până la ora 17:20, peste 7,7 milioane de cetăţeni şi-au exprimat opţiunea de vot pentru următorul preşedinte al României, reprezentând 43,27% din totalul celor înscrişi pe liste.

În continuare, mediul urban conduce în numărul votanţilor, iar cea mai activă categorie de vârstă este cea de 45-64 de ani, urmată de cea 65+.

Privitor la împărţirea pe gen, femeile s-au prezentat în număr mai mare decât bărbaţii, însă diferenţa este aproximativ 100.000.

UPDATE Prezenţa la vot la ora 16:00: 37,53% dintre votanţi s-au prezentat la urne

Potrivit datelor centralizate de AEP, 37,53% dintre votanţi s-au prezentat la urne până la ora 16:00, adică aproximativ 6,8 milioane.

Dintre aceştia, 5,4 milioane de persoane au votat pe listele permanente şi 1,3 milioane pe listele suplimentare.

UPDATE Prezenţă mare la alegerile prezidenţiale la ora 15:00: 31,93% din electorat şi 5.751.790 de votanţi

La ora 15:00, prezenţa la vot pentru alegerile prezidenţiale 2024 a ajuns la 31,93%, cu 5.751.790 de votanţi. Dintre aceştia, 3.405.920 de votanţi provin din mediul urban, în timp ce 2.345.870 sunt din mediul rural. În ceea ce priveşte distribuţia pe sexe, 2.881.398 de femei şi 2.870.392 de bărbaţi au participat la procesul electoral până la această oră.

În diaspora, si-au exprimat voturile 500.688 cetăţeni.

UPDATE Peste 5 milioane au votat

Judeţele Ilfov, Argeş, Mehedinţi şi Olt au depăşit 30 la sută prezenţă la urne până la ora 14.00. Vasluiul, Maramureşul şi Satu Mare încă nu au 20 de procente.

Primele judeţe în ceea ce proveşte prezenţa la vot sunt: Ilfov - 30,39%, Olt - 30,36%, Argeş - 30,14% şi 30,02%.

La coada clasamentului sunt judeţe în care nu s-a atins pragul de 20%.

În Satu Mare prezenţa este de 19,58%, în Maramureş - 19,84, iar în Vaslui - 19,92.

Se păstrează tendinţa unei participări mai mari în mediul urban, unde au votat până la ora 14.00 aproape 3 milioane de români (2.998.767 de persoane) faţă de 2.305.248 în mediul rural.

În total au votat 5.049.08 de persoane, prezenţa la urne în România fiind, la ora 14.00, de 28,03%.

UPDATE Prezenţa la ora 14:00: 27,03% 

Până la ora 14:00, 4.868.400 de alegători au participat la alegerile prezidenţiale 2024, reprezentând 27,03% din totalul votanţilor. Dintre aceştia, 2.904.988 provin din mediul urban, iar 1.963.412 din mediul rural. Pe sexe, 2.421.953 sunt femei şi 2.446.447 sunt bărbaţi.

 

În diaspora, au votat 447.105 de români. 

UPDATE Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2024 la ora 13:00: 22,25% 

Până la ora 13:00 în ziua alegerilor prezidenţiale, 4.007.065 de persoane au votat, reprezentând 22,25% din numărul total de alegători. Dintre aceştia, 1.456.717 sunt femei şi 1.979.265 sunt bărbaţi. În ceea ce priveşte mediul de vot, 2.406.249 alegători au votat în mediul urban, în timp ce 1.600.816 au votat în mediul rural.

UPDATE S-a depăşit pragul de 3 milioane

La ora prânzului, prezenţa la vot a trecut de pragul de trei milioane de alegători, ajungând la 3.033.603 de voturi exprimate, ceea ce reprezintă 17% din totalul persoanelor înscrise pe listele electorale.

Judeţul Olt continuă să conducă detaşat în topul prezenţei la vot, fiind singurul care a depăşit pragul de 20%, cu o prezenţă de 20,32%.

La polul opus se află judeţele Covasna cu doar 12% şi Harghita cu 13%, în timp ce Vrancea se menţine în media naţională cu 17%.

Se păstrează tendinţa unei participări mai mari în mediul urban, unde au votat 1.832.171 de persoane, faţă de 1.201.432 în mediul rural, diferenţa fiind de aproximativ 600.000 de voturi în favoarea oraşelor.

UPDATE Alegeri prezidenţiale 2024, prezenţă la ora 12:00

La nivel naţional, 16,65% dintre alegători s-au prezentat la urne până la ora 12:00. Dintre aceştia, aproximativ 61,08% provin din mediul urban.

 

Numărul total al votanţilor este de 2.999.777, dintre care 1.456.717 femei (48,6%) şi 1.543.060 bărbaţi (51,4%).

 

Participarea continuă să crească în toate regiunile ţării.

UPDATE Prezenţa la urne la ora 11:00

La ora 11:00, prezenţa la urne în România a fost de 11,26%, cu un total de 2.029.091 votanţi. Dintre aceştia, 1.238.073 provin din mediul urban, iar 791.018 din mediul rural. Din total, 959.937 sunt femei şi 1.069.154 sunt bărbaţi.

Urmăreşte evoluţia prezenţei la vot pe judeţe în timp real pe harta interactivă disponibilă aici

UDPATE  Peste 1.700.000 de români şi-au exprimat votul la urnele din ţară şi din străinătate

UPDATE ORA 10:00 - Prezenţa la vot 7,20%

La ora 10:00, prezenţa la urne în România a fost de 7,20%, cu un total de 1.298.080 votanţi. Dintre aceştia, 814.597 provin din mediul urban, iar 483.483 din mediul rural. Din totalul votanţilor, 605.581 sunt femei şi 692.499 sunt bărbaţi.

UPDATE Situaţia voturilor din ţară, pe judeţe, în timp real, aici

UPDATE ORA 09:00 Prezenţa la urne în România şi diaspora

La ora 09:00, prezenţa la urne în România a fost de 4,22%, cu un total de 761.179 votanţi. Dintre aceştia, 513.940 provin din mediul urban, iar 247.239 din mediul rural.

 

În diaspora, au votat 227.930 de persoane.

UPDATE ORA 08:00 - Prezenţa la vot -  2,50%

Până la ora 08:00, prezenţa la urne a atins 2,50%, fiind înregistraţi 450.763 de votanţi: 344.921 din mediul urban şi 105.842 din mediul rural.

UPDATE ORA 07:20 - Prezenţa la vot - 1,80%

Prezenţa la urne în ţară până la ora 07:20 a fost de 1,80%, cu un total de 325.936 votanţi: 275.068 din mediul urban şi 48.814 din mediul rural.

UPDATE ORA 07:00 - Start vot! S-au deschis secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale din România

Urnele de vot s-au deschis, iar românii sunt invitaţi să-şi aleagă viitorul preşedinte, al cincilea din perioada postdecembristă. Pe buletinul de vot din primul tur al alegerilor prezidenţiale se regăsesc 14 candidaţi.

 

Aproximativ 19 milioane de români sunt aşteptaţi la urne duminică, 24 noiembrie, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale. Secţiile de votare din ţară sunt deschise între orele 7:00 şi 21:00, cu posibilitatea prelungirii programului în cazul în care există persoane la coadă. În Diaspora, duminică marchează a treia zi de vot, procesul electoral din afara graniţelor debutând vineri. 

Pentru aceste alegeri prezidenţiale Biroul Electoral Central a validat 14 candidaturi. Lista finală cuprinde 10 candidaţi susţinuţi de partide politice şi 4 independenţi.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt candidaţii înscrişi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse

Ultimele informaţii furnizate de AEP privitoare la alegerile prezidenţiale

La alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secţii de votare, iar în străinătate 950 de secţii de votare. În ţară, votarea la cele 18.968 de secţii de votare se desfăşoară duminică, în intervalul 07:00 - 21:00 (cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 21:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot).

Votarea în străinătate a început vineri şi s-a desfăşurat în intervalul orar 12:00 - 21:00, în timp ce sâmbătă, votarea a început la ora 7:00 şi s-a încheiat la ora 21:00. Duminică, secţiile de votare din străinătate sunt deschise în intervalul orar 7.00 - 21.00. Şi în străinătate există posibilitatea prelungirii programului secţiei până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 21:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.

Datele privind prezenţa la vot pot fi vizualizate în timp real, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după încheierea şi transmiterea digitală a acestora, a precizat AEP.

Detalii despre numărul de alegători înscrişi în Registrul electoral, valabil pentru alegerea Preşedintelui României din data de 24 noiembrie 2024

Numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.008.480 de cetăţeni;

Numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 989.230 de persoane;

Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.365 cetăţeni;

Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro şi înscrişi în listele electorale permanente din străinătate pentru votul prin corespondenţă este de 6.721 cetăţeni;

Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secţia de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro şi sunt înscrişi în listele electorale permanente din străinătate este de 6.589 cetăţeni.

Cu ce acte poţi vota

Alegătorii pot vota cu un act de identitate valabil în ziua votării, emis de statul român, respectiv:

Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români care votează în străinătate sau de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

CITEŞTE ŞI: Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot

Ce atribuţii are Preşedintele României?

Preşedintele este ales prin vot direct pentru un mandat de cinci ani din momentul în care îşi depune jurământul.

Printre altele, rolurile preşedintelui ţării sunt diverse şi asigură un echilibru la nivelul statului. Conform Constituţiei, preşedintele este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii naţionale a ţării.

Fiind persoana care deţine cea mai importantă funcţie în stat, preşedintele României îndeplineşte mai multe atribuţii, prevăzute de Constituţie. Şeful statului are atribuţii atât în politica internă şi externă a ţării, cât şi în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

CITEŞTE ATRIBUŢIILE AICI

Rezultate alegeri prezidenţiale primul tur 2019

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Adio Ciucă? Bolojan pregăteşte debarcarea generalului: "Conducerea PNL trebuie să-şi asume rezultatele"

Candidatul nostru nu este pe podium şi pentru fiecare rezultat există o răspundere pe care strategii partidului, pe care cei care conduc partidul trebuie să şi-o asume, spune Ilie Bolojan după prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Primele declaraţii ale lui Călin Georgescu, candidatul-surpriză de la alegerile prezidenţiale: Am fost mulţi la vot şi vom fi şi mai mulţi în turul doi

Imediat după încheierea procesului de vot, de duminică seară, ora 21:00, independentul Călin Georgescu, numit surpriza acestor alegeri, le-a mulţumit celor care l-au votat, adăugând că „am fost mulţi la vot şi vom fi de-asemenea mulţi la vot şi în turul doi”.

Nicuşor Dan, după referendum: Oraşul revine la normalitate şi la raţiune

Primarul general Nicuşor Dan susţine că Bucureştiul revine la normalitate şi raţiune, după rezultatul referendumului de duminică.

Lasconi, prima reacţie după exit-poll: Săptămâna viitoare voi vorbi cu toate forţele de dreapta pentru o majoritate parlamentară

Imediat după încheierea procesului de vot, de duminică seara, la ora 21:00, Elena Lasconi spune că „săptămâna viitoare” va lua legătura cu partidele de dreapta pentru crearea unei majorităţi parlamentare.

Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I

George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4: Revendicăm în această seară intrarea în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Revendicăm în această seară intrarea în turul doi al alegerilor prezidenţiale, a declarat duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll candidatul AUR George Simion.

Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România

Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate EXIT-POLL. Marcel Ciolacu pe primul loc, urmat de Elena Lasconi şi Călin Georgescu / 9,4 milioane de alegători au ieşit la vot

Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat / Nicuşor Dan: Vreau să mulţumesc bucureştenilor care au venit în număr aşa de mare la referendum

Alegeri prezidenţiale. Rezultate EXIT-POLL. Ciolacu câştigă primul tur. Lasconi, Simion, Georgescu şi Ciucă despărţiţi de câteva procente. Geoană rezultat slab / Începe numărătoarea voturilor şi vin primele rezultate parţiale

Avem primele rezultate EXIT-POLL. Marcel Ciolacu, candidatul PSD, are un scor ce îl propulsează în turul 2. Elena Lasconi, candidat USR, Călin Georgescu şi George Simion sunt daţi de cele două EXIT-POLL-uri aproape unul de altul. Nicolae Ciucă urmează.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.