Ucrainenii pot depune cereri de despăgubire la Haga în urma invaziei Rusiei

Ucrainenii pot depune cereri de despăgubire la Haga în urma invaziei Rusiei
📅 2024-05-15

Registrul se va concentra iniţial pe daunele aduse bunurilor imobiliare, dar ar trebui extins pentru a include şi alte tipuri de daune materiale, de altă natură, a declarat Kuleba la o conferinţă organizată de guvernul olandez pentru a discuta despre responsabilitatea juridică privind invazia Rusiei asupra Ucrainei, relatează Reuters.

Ucraina doreşte să folosească activele ruseşti îngheţate pentru a plăti daunele de război şi despăgubirile acordate victimelor. "Acesta este primul pas material care se face", a declarat Kuleba.

Cetăţenii ucraineni, dar şi străinii care au suferit pagube pe teritoriul Ucrainei în urma invaziei Rusiei din februarie 2022 pot depune cereri de despăgubire la registru. Aceştia pot depune cererea prin intermediul unei aplicaţii online.

Ucraina se aşteaptă ca cel puţin opt milioane de cereri individuale de despăgubire să fie depuse, a declarat Zakhar Tropin, un avocat al Departamentului ucrainean de Justiţie.

Pe de altă parte, Banca Mondială a estimat în februarie că Kievul ar avea nevoie de 486 de miliarde de dolari pentru a reconstrui ţara, care a fost devastată de invazia Rusiei. Ucraina a declarat că această sumă s-ar putea dubla dacă se iau în calcul despăgubirile pentru victimele războiului.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Premierul slovac a fost împuşcat. Robert Fico „este de aşteptat să supravieţuiască” după atacul „motivat politic”

Premierul Robert Fico a fost împuşcat în timp ce făcea "o baie de mulţime" după o şedinţă de Guvern în localitatea Handlova. El a fost transportat la spital unde a fost operat. Robert Fico „este de aşteptat să supravieţuiască” în urma unei intervenţii chirurgicale, a declarat vicepr...

Corvinul Hunedoara câştigă Cupa României. Formaţia din Liga 2 ar putea juca în Europa League

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României după ce a învins Oţelul Galaţi la lovituri de departajare. După 90 de minute de joc, scorul a fost 2-2. Oţelul a ratat de trei ori, lovitura decisivă fiind transformată pentru hunedoreni de Hergheligiu.

O nouă extindere a Sistemului Informatic pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă cu 25 de localităţi

Oamenii de ştiinţă au rezolvat misterul originii baobabilor

Cea mai mare platformă de recrutare online din România afişează salariile oferite

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..