Războiul din Ucraina. Kievul negociază noi sisteme de apărare antiaeriană cu partenerii internaţionali

Războiul din Ucraina. Kievul negociază noi sisteme de apărare antiaeriană cu partenerii internaţionali
📅 2024-11-23

Ministrul Apărării, Rustem Umerov, acţionează deja conform directivei prezidenţiale, organizând întâlniri pentru a contracara noile ameninţări din partea Rusiei.

Preşedintele Zelenski a subliniat că detalii suplimentare despre noul tip de rachetă utilizată de Rusia în atacul asupra oraşului Dnipro au fost stabilite şi urmează să fie împărtăşite presei internaţionale.

El a avertizat asupra gravităţii situaţiei şi a cerut o reacţie fermă din partea comunităţii globale.
„Lumea trebuie să ştie adevărul şi să realizeze că singura parte care nu doreşte pacea este Rusia. De aceea, Rusia are nevoie de escaladări,” a declarat Zelenski.

„Le sunt recunoscător tuturor partenerilor care au răspuns deja acestui ultim episod de nebunie rusească. Dar, dincolo de cuvinte, sunt necesare acţiuni.”

El a evidenţiat că utilizarea altor state ca platforme pentru testarea noilor rachete prin acte de teroare reprezintă o crimă internaţională. „Lumea trebuie să transmită un mesaj serios – să-l facă pe Putin să se teamă cu adevărat de extinderea războiului şi să simtă consecinţele reale ale acţiunilor sale. Adevărata pace se obţine prin putere, nu altfel,” a adăugat liderul ucrainean.

Atacul asupra oraşului Dnipro din 21 noiembrie a fost unul dintre cele mai recente episoade de escaladare. Forţele ruse au lansat o rachetă balistică intercontinentală, o rachetă Kinzhal şi şapte rachete de croazieră Kh-101, dintre care şase au fost interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană, conform Forţelor Aeriene ale Ucrainei.

Rusia a susţinut că a folosit o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, denumită Oreshnik, pentru atac, însă Serviciul de Informaţii Militare al Ucrainei (HUR) consideră că a fost vorba de un sistem de rachete balistice Kedr.

De asemenea, Ucraina colaborează cu Statele Unite pentru obţinerea de arme capabile să intercepteze rachetele intercontinentale, ca parte a eforturilor continue de consolidare a apărării împotriva atacurilor aeriene ruseşti.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Avertizare Salvamont: Există pericolul declanşării avalanşelor, care pot fi periculoase

În ultimele două zile, la altitudini de peste 1800 m a nins destul de mult, iar vântul a suflat cu putere, ceea ce a dus la formarea plăcilor de vânt, iar ruperea acestora poate declanşa avalanşe, care pot fi periculoase, chiar dacă sunt de mici dimensiuni, avertizează Salvamont Pra...

Bătrân cu grave probleme medicale, surprins de ninsoare într-o zonă montană greu accesibilă

Salvamontiştii din Maramureş au fost alertaţi, sâmbătă dimineaţă, prin apel 112, că un bărbat de 73 ani cu probleme medicale grave acuză dureri şi solicită ajutor de urgenţă într-o zonă greu accesibilă în care a nins toată noaptea, iar stratul de zăpadă depus este consistent. ...

Războiul din Ucraina. Kievul negociază noi sisteme de apărare antiaeriană cu partenerii internaţionali

Ucraina desfăşoară discuţii cu partenerii internaţionali pentru a obţine noi sisteme de apărare antiaeriană, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său de vineri seara, citat de Ukrinform.

Fiecare aeronavă Airbus are piese fabricate în România. Airbus controlează trei companii pe plan local, anume Airbus Defence and Space, Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec, ultimele două având şi unităţi de producţie

Gigantul Airbus care activează în industria aviatică, fiind unul dintre cei mai mari producători de aeronave la nivel mondial, are o prezenţă de peste două decenii pe piaţa locală prin două unităţi de producţie. Astfel, Airbus a intrat pe piaţa locală în 2002, când a deschis două co...

Eurodeputat: Aderarea la Schengen nu este în niciun caz o victorie a actualului guvern

Intrarea în Schengen este un drept pe care românii îl meritau demult, nu o favoare a actualului guvern, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac. El spune că procesul pe care l-a iniţiat la CJUE a fost un pas necesar pentru a apăra drepturile românilor.

Parisul va avea o nouă forţă în fotbal şi nu este PSG. Klopp aşteptat în proiect. Una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă a cumpărat Paris FC

Familia miliardară Arnault din Franţa, proprietară a grupului de lux LVMH şi una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă, se pregăteşte să obţină pachetul majoritar de acţiuni al clubului de fotbal Paris FC - dar consideră că orice redresare sportivă este un obiectiv pe termen...

Israelul a lovit în zorii zilei centrul Beirutului cu o serie de lovituri aeriene - rapoarte

Israelul a vizat centrul Beirutului cu cel puţin patru atacuri aeriene, potrivit unor surse de securitate citate de agenţia de presă Reuters.

ZF: Cutremur pe piaţa imobiliară? „Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare”

În luna octombrie 2024 s-au vândut în Capitală cu 19,5% mai multe locuinţe faţă de luna precedentă, mai exact 4.970 de imobile, comparativ cu 4.158 de unităţi cumpărate în luna septembrie 2024. Avântul pieţei nu s-a limitat doar la Bucureşti, ci a fost resimţit la nivelul întregii ţ...

Străzi acoperite pe alocuri cu zăpadă, în mai multe judeţe

Poliţiştii informează că sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, carosabilul fiind pe alocuri acoperit cu zăpadă, pe mai multe drumuri din 13 judeţe. În alte regiuni din ţară plouă şi se circulă pe un carosabil umed, fiind semnalată pe alocuri formarea de polei.

Cine este Scott Bessent. Omul ce se va ocupa de economia lui Trump din în funcţia de secretar al Trezoreriei SUA

Donald Trump l-a numit vineri pe Scott Bessent, fondatorul companiei de investiţii Key Square Group, în funcţia de secretar al Trezoreriei, potrivit Financial Times.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.