Procurorul şef al Ungariei vrea să suspende imunitatea juridică a principalului rival al lui Viktor Orban

Procurorul şef al Ungariei vrea să suspende imunitatea juridică a principalului rival al lui Viktor Orban
📅 2024-09-26

Procurorul-şef Peter Polt, un susţinător al lui Orban şi fost membru al partidului de guvernământ Fidesz, a declarat că Magyar ar fi confiscat telefonul mobil al unui bărbat care l-a înregistrat într-un bar pe 21 iunie.

„Apoi, europarlamentarul a coborât chiar pe malul râului şi l-a aruncat în Dunăre. Acest comportament poate corespunde infracţiunii de furt”, se arată în declaraţie.

Dispozitivul a fost ulterior recuperat şi returnat proprietarului său.

Un purtător de cuvânt al lui Magyar a trimis Reuters la o postare pe pagina sa de Facebook, în care a menţionat că Polt a fost membru fondator al Fidesz, dar nu a comentat în mod specific cazul presupusului furt de telefon.

Magyar, care a intrat pe scena politică în februarie, conduce un partid de centru-dreapta care este susţinut în prezent de 39% dintre alegătorii potenţiali, comparativ cu 43% pentru Fidesz al lui Orban, potrivit unui sondaj publicat de institutul de sondare Median la începutul lunii septembrie.

Avocatul în vârstă de 43 de ani, fost apropiat al guvernului, a intrat în viaţa publică acuzând guvernul lui Orban de corupţie şi declanşând marşuri în masă împotriva premierului, aflat la putere din 2010. Următoarele alegeri vor avea loc la începutul anului 2026.

Partidul Tisza al lui Magyar a obţinut aproape 30 % din voturi şi şapte locuri la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, clasându-se pe locul al doilea în faţa partidului naţionalist de dreapta Fidesz. Deputaţii europeni ai partidului Tisza, inclusiv Magyar, s-au alăturat ulterior grupului Partidului Popular European.

Magyar şi biroul preşedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, nu au răspuns imediat la întrebările Reuters.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Când va fi comunicat anunţul oficial privind ridicarea vizelor pentru SUA? Răspunsul premierului Ciolacu

Afirmaţia şocantă făcută de un consilier al lui Viktor Orban. Ce ar fi făcut Ungaria dacă ar fi fost în locul Ucrainei în război

Dacă ar fi fost în locul Ucrainei, Budapesta nu s-ar fi luptat cu ruşii, a declarat principalul consilier al premierului Viktor Orbán, Balázs Orbán.

Marcel Ciolacu: Eu nu o să fiu Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu spune că nu va fi Klaus Iohannis: „Eu nu o să fiu cu PNL-ul în gură şi cu înjurături la adversarii politici ai PSD-ului”.

Războiul din Ucraina, ziua 946. SUA anunţă un pachet de ajutor militar de aproape 8 miliarde de dolari pentru Ucraina / Unii lideri occidentali sunt sceptici în privinţa planului de victorie al Ucrainei / Trump îi reproşează lui Zelenski că refuză să „facă o înţelegere” cu Moscova

Alegeri în Austria: Extrema dreaptă are şanse mari să obţină o victorie electorală istorică

Partidul Libertăţii din Austria (FPO), de extremă-dreapta, ar putea câştiga pentru prima dată alegerile legislative care vor avea loc duminică în Austria.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..