După ce a oprit extrema dreaptă, Macron se pregăteşte să dea lovitura şi stângii

După ce a oprit extrema dreaptă, Macron se pregăteşte să dea lovitura şi stângii
📅 2024-07-11

În prima sa declaraţie privind impasul cauzat de decizia sa surprinzătoare de a convoca scrutinul - făcută într-o scrisoare publicată miercuri în presa regională din Franţa - Macron a declarat că, deşi extrema dreaptă a câştigat primul tur cu aproape 11 milioane de voturi, "aţi refuzat în mod clar să le permiteţi să intre în guvern". 

 

De asemenea, definiţia sa a partidelor "corespunzătoare" a exclus de facto partidul de extremă stânga France Unbowed.

 

"Fac apel la toate forţele politice care se recunosc în instituţiile republicane, statul de drept, parlamentarismul, orientarea europeană şi apărarea independenţei Franţei, să se angajeze într-un dialog sincer şi loial pentru a construi o majoritate solidă, în mod necesar diversă, pentru ţară", a declarat Macron.

 

El a recunoscut că alegerile au demonstrat "o cerere clară de schimbare şi de împărţire a puterii", obligând astfel aceste grupuri politice "să construiască un parteneriat larg".

 

Macron nu se află în prezent în Franţa, fiind plecat la summitul NATO. 

 

În timp ce Noul Front Popular - care include socialiştii, verzii şi partidul de extremă stânga Franţa Neclintită - are cei mai mulţi deputaţi în camera inferioară a parlamentului, îi lipsesc peste 100 de locuri pentru a obţine o majoritate absolută în Adunarea Naţională, care are 577 de locuri. Nici celelalte partide, inclusiv cel al lui Macron, nu au o cale clară către o majoritate.

 

Totuşi, Noul Front Popular s-ar putea rupe şi dacă planul lui Macron s-ar adeverii, partidele de centru stânga ar putea forma o majoritate cu partidul prezidenţial.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Fiul lui George Soros s-a logodit cu Huma Abedin, fosta colaboratoare a lui Hillary Clinton

Huma Abedin, fosta colaboratoare a fostului secretar de stat Hillary Clinton, şi Alex Soros, fiul miliardarului progresist George Soros, s-au logodit, a anunţat cuplul într-o postare comună pe Instagram.

După ce a oprit extrema dreaptă, Macron se pregăteşte să dea lovitura şi stângii

Preşedintele Emmanuel Macron a făcut apel la partidele care reprezintă "forţele republicane" să construiască o majoritate largă din centrul politic, după ce alegerile anticipate au lăsat Franţa cu un parlament divizat şi fără o cale evidentă către un guvern stabil.

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban în Florida

Viktor Orban intenţionează să zboare joi la Mar-a-Lago pentru a se întâlni cu Donald Trump, a declarat pentru Guardian o sursă apropiată premierului maghiar, care încearcă să negocieze un acord de pace în Ucraina fără a consulta alte naţiuni UE sau administraţia Biden.

Prognoză specială pentru Capitală: Maxime de până la 40 de grade Celsius

Valul de căldură va fi intens, iar disconfortul termic deosebit de accentuat, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă joi de ANM. Maximele vor ajunge la 40 de grade Celsius.

Cod roşu de caniculă. 41 de grade şi nopţi tropicale! Este cel mai extins cod roşu emis vreodată de ANM

Meteorologii au emis o avertizare Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, valabilă sâmbătă şi duminică în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova. Maximele vor ajuge la 41 de grade.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..