Biden promite Ucrainei „ultimul cent" înainte de a părăsi Casa Albă

Biden promite Ucrainei „ultimul cent" înainte de a părăsi Casa Albă
📅 2024-09-26

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit joi cu liderii americani pentru a consolida sprijinul american în lupta ţării sale împotriva Rusiei, în timp ce războiul se confruntă cu o evaluare partizană în alegerile prezidenţiale din acest an, notează AP.

Vicepreşedintele Kamala Harris, candidatul democrat la preşedinţie, a promis că va continua să trimită asistenţă militară Ucrainei dacă va fi aleasă. Ea va avea propria întâlnire cu Zelenski după ce liderul ucrainean se va întâlni cu preşedintele Joe Biden, care a anunţat miliarde de dolari în plus pentru rachete, drone, muniţie şi alte materiale. Armele includ o baterie suplimentară de apărare antirachetă Patriot şi un nou transport de bombe planante care pot fi lansate de avioanele de luptă occidentale, mărindu-le raza de acţiune.

„Statele Unite vor oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a câştiga acest război”, a declarat Biden, angajându-se să se asigure că toate fondurile aprobate sunt plătite înainte de a-şi părăsi funcţia. De asemenea, el a declarat că va convoca o reuniune cu alţi lideri mondiali axată pe apărarea Ucrainei în timpul unei vizite în Germania luna viitoare.

Între timp, relaţia tumultoasă a lui Zelenski cu fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican, a continuat să se deterioreze în această săptămână. În loc să se întâlnească cu Zelenski, Trump l-a criticat. În ceea ce priveşte sprijinul SUA pentru Ucraina, Trump s-a plâns: „continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere” pentru a pune capăt războiului.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Marcel Ciolacu: Eu nu o să fiu Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu spune că nu va fi Klaus Iohannis: „Eu nu o să fiu cu PNL-ul în gură şi cu înjurături la adversarii politici ai PSD-ului”.

Războiul din Ucraina, ziua 946. SUA anunţă un pachet de ajutor militar de aproape 8 miliarde de dolari pentru Ucraina / Unii lideri occidentali sunt sceptici în privinţa planului de victorie al Ucrainei / Trump îi reproşează lui Zelenski că refuză să „facă o înţelegere” cu Moscova

Alegeri în Austria: Extrema dreaptă are şanse mari să obţină o victorie electorală istorică

Partidul Libertăţii din Austria (FPO), de extremă-dreapta, ar putea câştiga pentru prima dată alegerile legislative care vor avea loc duminică în Austria.

Ciolacu: „Eu nu văd altă coaliţie de guvernare decât cu PNL"

„Cred că guvernarea viitoare va fi tot PSD – PNL” a spus Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, la Realitatea TV. „Niciunul dintre partide nu va avea 51%. Este clar că partidul care va fi pe primul loc e Partidul Social-Democrat", a afirmat Ciolacu.

Ciolacu, despre relaţia PSD şi PNL: „Sincer, şi pe mine mă interesează puţin spre deloc”

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..