Australia va numi un „consilier special” în ancheta privind atacul aerian israelian care a ucis şapte voluntari

Australia va numi un „consilier special” în ancheta privind atacul aerian israelian care a ucis şapte voluntari
📅 2024-05-17

„Guvernul va numi un consilier special cu care am cerut israelienilor să colaboreze, astfel încât să fim consiliaţi cu privire la oportunitatea procesului”, a declarat ministrul de externe Penny Wong într-o conferinţă de presă televizată la Adelaide.

„Vrem să avem încredere deplină în transparenţa şi responsabilitatea oricărei investigaţii şi vom continua să lucrăm pentru a realiza acest lucru”.

Armata israeliană a demis vineri doi ofiţeri şi a mustrat în mod oficial comandanţi de rang înalt, după ce o anchetă privind atacul aerian mortal din această săptămână asupra lucrătorilor umanitari, printre care şi australianul Zomi Frankcom, a constatat erori grave şi încălcări ale procedurii.

Wong a descris demiterile ca fiind „primii paşi necesari”, dar a declarat că guvernul a transmis Israelului, într-o scrisoare trimisă în cursul nopţii, că „răspunsurile iniţiale sugerează că gravitatea morţii a şapte lucrători umanitari nu a fost încă apreciată de guvernul israelian”.

„Acest lucru nu poate fi dat la o parte”, a declarat Wong, adăugând că se aşteaptă ca toate dovezile din cadrul investigaţiilor să fie păstrate.

În afară de Frankcom, atacul aerian a ucis cetăţeni britanici şi polonezi, palestinieni şi un cetăţean cu dublă cetăţenie americană şi canadiană. Cei ucişi lucrau pentru organizaţia caritabilă World Central Kitchen.

Premierul Anthony Albanese a declarat săptămâna aceasta că a vorbit cu omologul israelian Benjamin Netanyahu şi i-a transmis îngrijorarea Australiei în legătură cu moartea lui Frankcom.

Netanyahu a calificat decesele drept un „eveniment tragic în care forţele israeliene au rănit neintenţionat necombatanţi din Fâşia Gaza”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

FC Botoşani a învins-o pe Mioveni, în turul barajului de Superligă

Formaţia care va continua/accede în prima divizie fotbalistică a României se va decide peste o săptămână, de la ora 20.00.

Armata israeliană afirmă că a recuperat trupurile a trei ostatici din Gaza

Aeronavele Eurofighter Typhoon, cu piloţi ai Forţelor Aeriene Regale Britanice, deasupra Constanţei

DNA infirmă urmărirea penală a primarului Nicuşor Dan

Viermi în creier: care sunt riscurile bolii de care suferă Robert F. Kennedy

Cazurile de infecţie cu Taenia solium nu sunt deloc rare, mai ales în anumite zone ale lumii, dar, astăzi, lumea medicală ştie cum să le facă faţă.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..