Documentele pentru licitaţia unui nou lot din Autostrada Unirii, trimise la ANAP

Documentele pentru licitaţia unui nou lot din Autostrada Unirii, trimise la ANAP
📅 2024-10-25

Potrivit unui comunicat al CNIR, durata de proiectare şi execuţie a lotului cu o lungime de 37,9 kilometri, care se desfăşoară în judeţele Harghita şi Neamţ, este de 54 de luni.

Reprezentanţii companiei susţin că este un proiect de o complexitate tehnică ridicată pentru că include lucrări majore de artă, poduri, pasaje, viaducte, tuneluri, şi volume considerabile de lucrări de excavare şi consolidări.

Lungimea totală a tunelurilor şi a viaductelor, de 21 de kilometri, reprezintă 57% din lungimea întregului lot.

Acesta urmează să aibă 19 tuneluri şi 63 de poduri şi viaducte.

Cel mai lung viaduct, de 1184 de metri, este proiectat la kilometrul 35 peste râul Sabău, iar cel mai lung tunel dintre cele 19 tuneluri are 850 de metri.

Pe traseul lotului 2 A este prevăzut un nod rutier la Ditrău (conexiune cu DN 12 în jud. Harghita), iar la Est, în judeţul Neamţ, conexiune cu Lotul 2 B Grinţieş -Pipirig, o descărcare provizorie pentru a asigura funcţionarea independentă a acestui lot.

De asemenea, lotul Ditrău-Grinţieş va fi prevăzut pe toată lungimea cu garduri ranforsate pentru a împiedica pătrunderea pe carosabil a animalelor sălbatice. Acesta va avea prevăzute spaţii de servicii tip S 3 cu parcare securizată, parcare tip S 1, parcări de scurtă durată (stânga/dreapta) şi un Centru de Întreţinere şi Coordonare.

După validarea ANAP, CNIR va stabili termenul pentru depunerea ofertelor şi va publica documentaţia de atribuire în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice. Compania estimează că la începutul săptămânii viitoare va fi publicat în SEAP şi contractul pentru Lotul 1 C Sărăţeni-Joseni (32,4 km).

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Veste bună pentru studenţi. Ministrul Educaţiei anunţă că bursele au fost mărite

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune, vineri, că a aprobat un ordin de ministru privind bursele studenţilor.

Formula 1: Max Verstappen are „intenţia clară” de a rămâne la Red Bull

Triplul campion de Formula 1, Max Verstappen, are „intenţii clare” de a rămâne la Red Bull, în ciuda parcursului slab al echipei austriece, ajunsă din urmă de concurenţă, a asigurat el într-un interviu, potrivit AFP.

Franţa vrea să introducă bilete de intrare pentru vizitarea Catedralei Notre-Dame din Paris

Războiul din Ucraina, ziua 975. Zelenski a refuzat o întâlnire cu secretarul general al ONU, după vizita acestuia în Rusia / Putin aruncă bomba: acceptase pacea propusă de Ucraina prin intermediul Turciei / Când ar urma să fie aruncaţi în luptă militarii nord-coreeni înrolaţi de Rusia

PSG va merge în instanţă după ce LFP a decis în favoarea lui Mbappe în disputa salarială

Paris St Germain îşi va duce disputa salarială cu Kylian Mbappe în instanţă după ce organismul de conducere al ligii franceze de fotbal (LFP) a decis vineri în favoarea căpitanului Franţei.

Ursula von der Leyen va oferi Bosniei un ajutor pentru inundaţii de 20 de milioane de euro

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis vineri că va oferi un pachet de sprijin pentru Bosnia în urma inundaţiilor recente, în timp ce ţara balcanică se luptă cu reformele necesare pentru a avansa spre aderarea la Uniunea Europeană, potrivit AP News.

Olanda anunţă reguli stricte pentru a combate migraţia: reintroduce controalele la frontieră şi limitează durata de valabilitate a permiselor de azil

UE se pregăteşte pentru o victorie a lui Donald Trump. Întoarcerea lui Trump la Casa Albă „ar avea un impact uriaş în Europa”

Şase candidaţi au pază SPP pe perioada campaniei electorale

Şase candidaţi au solicitat, până în prezent, şi le este asigurată protecţia prin Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

UE ajută Moldova cu securitatea cibernetică pe durata alegerilor prezidenţiale. Experţi din opt state membre au fost trimişi la Chişinău

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.