Satu Mare: 1.075 copii, 80 de cadre didactice și 10 lideri, personalități sătmărene sunt ECOSALVATORII - Informația de Transilvania

Satu Mare: 1.075 copii, 80 de cadre didactice și 10 lideri, personalități sătmărene sunt ECOSALVATORII - Informația de T
📅 2024-07-18

ECOSALVATORII CINSTESC ZIUA MEDIULUI ALĂTURI DE CYCLE 4 GLOBAL GOALS ROMÂNIA

1.075 copii, 80 de cadre didactice și 10 lideri, personalități sătmărene sunt ECOSALVATORII ediției

 

Asociația Acces La Viitor alături de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Shopping City Satu Mare, NABU și Cycle4GlobalGoals România, vă invită sâmbătă, 8 iunie 2024, de la ora 10.00 la marea întâlnire cu  EcoSalvatorii ediției.

Dincolo de statutul de erou pe care îl oferim acelora ce Salvează Planeta și se aliază proiectului EcoSalvatorii, tema acestei campanii vine reamintească tuturor că faptele mărețe se construiesc în fiecare zi, cu pași mici și responsabilitate, iar printr-un simplu gest putem aduce beneficii mediului înconjurător. Fie că aruncăm deșeurile la locul lor, sau că sunt colectate selectiv, fie că nu facem risipă de energie sau de apă ori vrem să cumpărăm de la producătorii locali pentru a nu genera transport, respectiv emisii de gaze, sau că folosim mijloacele de transport în comun, circulăm pe jos sau cu bicicleta – sunt doar câteva dintre posibilitățile cu care putem contribui semnificativ la Salvarea Planetei.

17 instituții de învățământ (școli gimnaziale și grădinițe) din județul Satu Mare s-au înscris în acest proiect iar 1.075 de copii, alături de 80 de coordonatori (cadre didactice) sunt EcoSalvatorii din acest an. Aceștia au făcut echipă cu 10 Lideri, persoane cunoscute și apreciate de comunitatea locală iar grupurile lor sunt:  EcoReutilizareEcoNomisire; EcoTransport; EcoReciclare; EcoRespectEcoLocal; EcoPlantareEcoLogizare; EcoColectare; EcoResurse. Fiecare echipă, în perioada aprilie-mai 2024, a realizat diverse activități la clasă/grupă iar peste 40 de ateliere eco stau dovadă în grupul @EcoSalvatorii, postările lor fiind acum exemple de bune practici pentru alți copii ce doresc să devină EcoSalvatori.

Însă, pentru a motiva în mod direct și mai multe persoane să devină gardieni ai mediului înconjurător, în mod voluntar, vrem să celebrăm Ziua Mediului alături de ei. Astfel că sâmbătă, 8 iunie 2024, de la ora 10.00, la Shopping City Satu Mare, pe terasa de lângă Capricci, EcoSalvatorii ies la acțiune!

Lansăm așadar invitația tuturor sătmărenilor ce vor să ne susțină cauza, să ni se alăture! Avem în program:

– EcoTârg-ul cu vânzare:  ce reprezintă creații artistice realizate de copii din produse reciclabile, iar din banii adunați din vânzarea lor, se vor achiziționa biciclete pentru copii din medii defavorizate sau instituționalizați;

– Marșul EcoSalvatorilor: mici și mari, fără limită de vârstă, manifestăm și vrem să ne facem auziți, să aducem alături de noi și alți partizani ce vor să contribuie la Salvarea Planetei și să devină Gardieni ai Mediului Înconjurător ;

– Parada EcoPălăriilor cu premii oferite de NABU și predarea ștafetei de la echipa EcoLogizare, la cea care va fi tema ediției viitoare: EcoTransport.

O altă atracție din program este Cycle4GlobalGoals România care vine alături de EcoSalvatori să-I încurajeze să pedaleze împreună spre un viitor mai verde și mai sănătos!

Evenimentul Cycle4GlobalGoals Romania este derulat în mai multe orașe din țară iar acum este prezent și în Satu Mare iar scopul lor este de a aduce împreună comunități pentru a promova un mod de viață mai sustenabil. Prin promovarea mersului cu bicicletă ca mod de transport ecologic, Cycle4GlobalGoals România urmărește să reducă congestiile de trafic, dar și să promoveze un mod de transport mai prietenos cu mediul înconjurător prin reducerea poluării aerului, mai ales in zonele urbane foarte aglomerate. Cycle4GlobalGoals are loc în 15 orașe din România prin colaborarea a numeroase organizații neguvernamentale, în parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos și cu sprijinul ING Bank România
pentru a creea un impact cât mai mare în promovarea unui mod de viață mai sustenabil și mai sănătos și să mărească conștientizarea pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Pedalând împreună spre un viitor mai verde, mai sănătos și mai sustenabil, Cycle4GlobalGoals Romania îi invită pe toți cei interesați să se alăture acestei mișcări pentru schimbare.

 

Cycle4GlobalGoals Romania aduc EcoSalvatorilor un program antrenant cu Parada bicicliștilor juniori, Pedalăm să ne antrenăm! (pe bicicleta statică) iar pentru a-I iniția pe viitorii bicicliști să circule corect, îi vom angrena într-un concurs de îndemânare.

Vă așteptăm cu drag!

 

 …………

 

Vă solicităm și dumneavoastră să vă alăturați acestei inițiative și să ne promovați cauza, fiind alături de noi sunteți tot un erou EcoSalvator!

____________

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri informatia de transilvania

Satu Mare: 1.075 copii, 80 de cadre didactice și 10 lideri, personalități sătmărene sunt ECOSALVATORII

ECOSALVATORII CINSTESC ZIUA MEDIULUI ALĂTURI DE CYCLE 4 GLOBAL GOALS ROMÂNIA 1.075 copii, 80 de cadre didactice și 10 lideri, Articolul Satu Mare: 1.075 copii, 80 de cadre didactice și 10 lideri, personalități sătmărene sunt ECOSALVATORII apare prima dată în Informația de Transilvania.

Pamela Kiss | Din nou pe podium, pentru a treia oară campioană națională la Culturism și Fitness

Din nou pe podium, pentru a treia oară campioană națională la Culturism și Fitness. Agent șef de poliție Pamela Kiss, Articolul Pamela Kiss | Din nou pe podium, pentru a treia oară campioană națională la Culturism și Fitness apare prima dată în Informația de Transilvania.

CLUJ. Clinică de psihiatrie pediatrică inaugurata de autoritatile judetene! Investitie de 39 milioane euro

Autoritățile județene au inaugurat, Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, singura clinică Articolul CLUJ. Clinică de psihiatrie pediatrică inaugurata de autoritatile judetene! Investitie de 39 milioane euro apare prima dată ...

BISTRITA: Retro Parada Primăverii 2024

Retro Parada Primăverii 2024, eveniment organizat de Retromobil Club România – Filiala Bistrița-Năsăud, va avea loc pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița Articolul BISTRITA: Retro Parada Primăverii 2024 apare prima dată în Informația de Transilvania.

Zeci de job-uri sezoniere și sute de oportunități de carieră își prezintă ofertele celor peste 700 de tineri sătmăreni ce sunt ,,Candidații la JOB”  ai ediției Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni

INVITAȚIE   Zeci de job-uri sezoniere și sute de oportunități de carieră își prezintă ofertele celor peste 700 de tineri Articolul Zeci de job-uri sezoniere și sute de oportunități de carieră își prezintă ofertele celor peste 700 de tineri sătmăreni ce sunt ,,Candidații la JOB”  ai ediției Carier...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..