Exporturile de vehicule electrice din China au scăzut semnificativ în luna iunie

Exporturile de vehicule electrice din China au scăzut semnificativ în luna iunie
📅 2024-07-20

Exporturile de vehicule electrice din China au scăzut cu 13,2% în iunie față de luna precedentă, potrivit datelor publicate miercuri. Acest lucru indică faptul că restricțiile comerciale europene afectează industria constructoare de vehicule electrice din China.

Comisia Europeană, care în luna iunie a anunțat taxe suplimentare asupra importurilor despre care se crede că au beneficiat de subvenții de stat "neloiale" din partea Beijingului, exercită presiuni asupra industriei de vehicule electrice din China. La 4 iulie a avut loc confirmarea provizorie a taxelor suplimentare, care ar putea ajunge până la 37,6%.

Luna iunie a marcat a treia scădere lunară consecutivă începând din martie, potrivit Asociației Producătorilor de Automobile din China. Datele oferite au arătat, de asemenea, o rată de creștere modestă de 0,7% a livrărilor totale de automobile în iunie, comparativ cu luna precedentă.

Având în vedere că Europa a demarat în martie un proces nou vamal pentru a garanta că taxele pot fi percepute retroactiv, se pare că teama pentru taxele mai mari a avut un efect de reducere a exporturilor chiar înainte de punerea lor în aplicare.

Exporturile totale de vehicule ale Chinei au crescut cu 26,9% în luna iunie, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, în principal datorită cererii din Mexic și Rusia, potrivit Asociației Producătorilor de Automobile din China.

Pe piața internă, vânzările de vehicule electrice au crescut la 4,33 milioane în prima jumătate a anului 2024. Creșterea a depășit vânzările totale de vehicule, care au crescut cu 1,4% până la 11,25 milioane de vehicule. Această creșterea a fost susținută de măsurile guvernamentale menite să încurajeze renunțarea la automobilele cu motor cu combustie internă (ICE) și să stimuleze cheltuielile interne.

O decizie finală privind punerea în aplicare sau nu a taxelor suplimentare pentru vehiculele electrice importate din China pe o perioadă de cinci ani este așteptată în octombrie, în urma negocierilor în curs cu Comisia Europeană. China a amenințat că va reacționa, acționând în justiție și examinând importurile europene.

Deși impunerea noilor taxe europene este incert, escaladarea tensiunilor comerciale reprezintă o provocare și ar putea forța producătorii auto chinezi să își extindă piețele de export, potrivit analiștilor.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gsp

Rapid - CFR Cluj. Florent Hasani, despre reușita Rapidului în ultimul minut: „A venit însfârșit” + Ce spune despre starea lui Rrahmani: „Încă nu știm nimic”

Victor Angelescu a intervenit la GSP Live, după Rapid - CFR Cluj: „Nu știu dacă e cel mai bun cuvânt”

Victor Angelescu, acționar minoritar la Rapid București, a analizat la GSP Live remiza dramatică obținută pe teren propriu cu CFR Cluj (2-2). Victor Angelescu spune că la Rapid este nevoie de timp, mai ales că este vorba despre un antrenor care nu a mai avut niciun contact cu fotbalul românesc, ...

Rapid - CFR Cluj. Reacția lui Vasile Mogoș după partida cu Rapid: „Ne gândim la Cupă”

Întrebarea care l-a făcut pe Cristi Chivu să plece din fața camerelor, imediat după Rapid - CFR Cluj

Cristi Chivu (43 ani), fost câștigător de Champions League alături de Inter, a fost prezent în Giulești pentru partida dintre Rapid și CFR Cluj, terminată la egalitate, 2-2. Acesta a oferit și declarații după fluierul final, transmițându-le reporterilor prezenți că va răspunde unei singure întreb...

Imagini penibile în Giulești, după miezul nopții » Sute de fani au fost păcăliți de anunțul Primăriei Municipiului București

Rapid și CFR Cluj au remizat, scor 2-2, în runda secundă a Superligii. Peste 12.000 de suporteri au asistat la meci. Mulți dintre ei au fost păcăliți de un anunț al Primăriei București, cum că mijloacele de transport în comun vor circula cu program prelungit. Derby-ul Rapid - CFR Cluj a umplut s...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..