Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra alături de legendarii Nadal, Carl Lewis și Serena

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra alături de legendarii Nadal, Carl Lewis și Serena
📅 2024-09-07

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de culoare și un moment emoționant: în drumul final spre Hauts-de-Seine, torța a fost purtată de Rafael Nadal, Nadia Comăneci, Carl Lewis și Serena Williams, cei care au defilat pe Sena în noapte, cu Flacăra Olimpică ridicată spre cer. Festivitatea s-a încheiat după mai bine de trei ore, pe uscat, în aceeași notă ceremonială.

Update: Sportivii tuturor națiunilor participante au înlocuit cadrul tradițional cu un „sejur” de câteva minute pe apele fluviului-simbol al Parisului.

Update: Delegația Franței, impunătoare din punct de vedere numeric, e cea care încheie defilările. Acoperiți de pelerine de ploaie, sportivii francezi au fost aplaudați la scenă deschisă de compatrioți. A urmat un spectacol de lumini și culoare de execepție.

Bine ați venit la Paris, dragi români!

Foto: Clodagh Kilcoyne

Update: În jurul orei 21:30, ora Parisului, a venit rândul delegației României să traverseze Sena. Plină-ochi și însuflețită de sportivii din Team România, care au fluturat stegulețe și au salutat energic asistența, ambarcațiunea tricoloră a fost în prim plan pe mapamond preț de 10-15 secunde. La bord n-au fost prezenți canotorii care au rămas în Satul Olimpic pe durata ceremoniei, nici sportivii care vor intra mai târziu în competiție. Nici speranța #1 la medalii, David Popovici, n-a luat parte la momentul solemn, el urmând să intre încă de duminică în concurs.

Update: Rafael Nadal, unul dintre cei mai influenți sportivi ai acestui secol, va fi printre ultimele persoane care va purta Torța Olimpică în cadrul festivității. Marele campion spaniol a urmărit ceremonia înconjurat de familie, fiind surprins la balconul unei clădiri alături de fiul și soția sa. Fiindcă va face parte din momentul plănuit de organizatori, nu a urcat alături de compatrioți în ambarcațiunea care transporta delegația iberică.

Momente de neratat

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris se desfășoară chiar în aceste momente! Putem spune că s-a dat oficial startul Jocurilor Olimpice. În capitala Franței e organizată o ceremonie spectaculoasă, pe apele fluviului Sena. Momentul e unul nemaiîntâlnit. E pentru prima oară când o ceremoie de deschidere a Jocurilor nu se desfășoară în interiorul unui stadion.

În prezenţa preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, defilarea delegaţiilor pe Sena a început cu o ambarcaţiune care transporta echipa Greciei, urmată de alta purtând echipa refugiaţilor.

Prima secţiune a spectacolului se numeşte „Enchanté”, formulă de bun venit a în franceză, urmând să fie în total 12 astfel de tablouri, care vor evoca istoria, cultura, gastronomia sau spiritul francez, potrivit regizorului ceremoniei, Thomas Jolly, scrie Agerpres.

Zeci de mii de oameni asistă la eveniment, din tribunele special amenajate, de pe străzi sau de la balcoanele clădirilor din împrejurimi.

În total circa 6.800 de sportivi din cele 206 comitete olimpice naţionale vor traversa cei 6 km pe Sena, de la Pont d’Austerlitz până la Trocadero, la bordul a 85 de vase, în faţa a 320.000 de spectatori, pe o vreme închisă.

Foto: Reuters

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gds

Un comisar-șef din IGPR a încercat să scape de amenda pentru viteză cerând să-i fie dată soției

Un comisar-șef din IGPR este anchetat de DNA pentru instigare la fals, după ce fost prins conducând cu viteză, dar ca să scape de amendă, le-a cerut agenților să scrie procesul-verbal pe numele soției. Femeia se afla și ea în mașină. O metodă silimară a fost folosită de șeful Poliției din Cluj, î...

Femeie înjunghiată de concubin, care a venit după ea la serviciu

O femeia a fost înjunghiată sâmbătă lângă patiseria din Constanța în care lucra. Atacatorul a fost prins de un tânăr care a auzit strigătele de ajutor ale femeii. Din primele informații rezultă că acesta ar fi concubinul femeii. Sâmbătă, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Poliției Municip...

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024, a anunţat Ministerul Educaţiei. Elevii români au obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, acest rezultat situând Ro...

Doi răniți în ciocnirea între un autoturism și o autoutilitară

Doi bărbaţi au fost răniți în ciocnirea între un autoturism și o autoutilitară. Accidentul s-a produs sâmbătă după-amiaza, pe DJ 603, în zona localităţii Stoeneşti. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni şi Staţiei Mihăileşti, cu o autospecială de stinger...

Olt: Șofer băut, rănit după ce a pierdut controlul volanului

Un șofer băut s-a rănit după ce a pierdut controlul volanului și a ieșit cu mașina în afara carosabilului. Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 07.20, pe Drumul Județean 546 A, în afara localității Șerbănești. Un bărbat, de 62 de ani, din comuna olteană Ghimpețeni, în timp ce conducea un ...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..