CAPTURĂ. Migranți nepalezi, prinși de polițiștii de frontieră. Încercau să treacă fraudulos granița

CAPTURĂ. Migranți nepalezi, prinși de polițiștii de frontieră. Încercau să treacă fraudulos granița
📅 2024-03-02

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, în zona localității Bercu, 12 cetățeni din Nepal, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

În data de 01 decembrie a.c., în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea, județul Satu Mare, au observat, folosind tehnica de supraveghere a frontierei de stat, pe direcția localității Bercu (în zona punctului temporar de trecere a frontierei) mai multe persoane care se deplasau din țara noastră spre teritoriul statului maghiar. Imediat a fost declanșată o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate, fiind anunțate și autoritățile maghiare de frontieră despre acest eveniment.

Astfel, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră în interiorul țării, polițiștii de frontieră au depistat 10 persoane, pe care le-au condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Petea în vederea continuării cercetărilor. La scurt timp, pe aceeași direcție, colegii noștri au depistat alte două persoane, care de asemenea au fost conduse la sediu.

În urma verificărilor specifice, s-a constatat că toate cele 12 persoane sunt cetățeni străini, din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani. Toți au intrat legal în România și au vize de muncă pe teritoriul țării noastre.

Aceștia au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Portugalia, destinația lor finală.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gazeta nord-vest

Liga a 3-a: Remiză în ultimul test al pregătirilor! CSM Olimpia- Minaur 1-1! Un sîtmărean e căpitanul băimărenilor!

Olimpia Satu Mare a început seria amicalelor din perioada de pregătire de iarnă cu un meci cu Minaur Baia Bare . S-a terminat , 2-2 la final de ianuarie, pe sinteticul din Baia Mare cu golurile reușite de Zsiga și Bura pentru galben-albaștrii. Cele două echipe s-au reîntâlnit vineri la Satu Mare ...

Primăvara artelor a debutat în zi de Mărțișor, la Muzeul de Artă

Primăvara artelor a debutat în zi de Mărțișor, prin urmare vă invit într-un spațiu mic, dar cochet și generos în exprimări artistice, culoare, simbolistică și dăruire creatoare. Muzeul de Artă Satu Mare a găzduit vineri, 1 Martie, vernisajul expoziției Femeia și Arta, expoziție realizată cu pictu...

GRAV. Circa 350 de Tir-uri așteaptă la Vama Halmeu. Coada a ajuns la ”Fordulău”

Ţinând cont de situația generată prin reconfigurarea traseului pentru transportatorii de marfă ucraineni ca urmare a blocării/închiderii unor puncte de frontieră dintre Ucraina și alte țări europene – timpi crescuţi de aşteptare la automarfare pe sensul de ieşire din România către Ucraina î...

Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a dăruit primăvară doamnelor și domnișoarelor

Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a dăruit, vineri, de 1 Martie, o serie de mărțișoare doamnelor și domnișoarelor întâlnite în periplul său. ”Astăzi (n.r. – vineri, 1 Martie) am dăruit primăvară doamnelor și domnișoarelor! Nu întâmplător femeia este asociată cu începutul primăverii. Ea ...

FOTO. Sătmărean, decedat în stația de autobuz. Secerat de pe picioare

Un bărbat din Satu Mare a căzut ca secerat în timp ce se afla în stația de autobuz de pe strada Gheorghe Barițiu, colț cu Brediceanu (locul unde înainte venea de obicei circul). Bărbatul a căzut pur și simplu de pe picioare.  Oamenii aflați în acel moment în stație au sunat la 112, Astfel că [...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..