Cristian Bușoi, la European Health Policies: „Jucătorii din sistemul de SĂNĂTATE din România trebuie să rămână conectați la dezbaterile europene”

Cristian Bușoi, la European Health Policies: „Jucătorii din sistemul de SĂNĂTATE din România trebuie să rămână conectați
📅 2024-10-18

Fostul președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European din perioada 2019-2024, Cristian Bușoi, a declarat, în cadrul evenimentului Europa Connect – „Politicile europene de sănătate și impactul lor asupra țărilor din Centrul și Estul Europei și României”, promovat de platforma gandul.ro, că jucătorii din sistemulul de sănătate din România trebuie să rămână și mai bine conectate la dezbaterile europene, să utilizeze cât mai mult posibil oportunitățile de finanțare și să fie parte la decizia la nivel european.

Prezent la evenimentul “Politicile europene de sănătate și impactul lor asupra țărilor din Centrul și Estul Europei și României”, în care a și moderat panelul “Dezbateri interactive cu părți implicate în sectorul de sănătate  din Uniunea Europeană și România “, fostul președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European a atras atenția că ținta autorităților, a mediului privat, a companiilor farmaceutice și ONG-urilor de profil este să identifice și să stabiliească prioritățile din perioada următoare.

„Am avut onoarea să găzduiesc anul trecut, ca europarlamentar, președinte al Comisiei ITRE evenimentul găzduit anul acesta de colegul Victor Negrescu și m-am bucurat să văd stakeholderi importanți, actori importanți, reprezentanți ai principalelor asociații de companii farmaceutice, Asociația Medicilor la nivel european, organizații nonguvernamentale din zona de luptă împotriva cancerului, și de prevenție a factorilor de risc, cum ar fi fumatul, precum și reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății, președinția Ungariei la Consiliul Uniunii Europene din această perioadă, precum și atașatul pe sănătate al reprezentanți ai României la Bruxelles, stând împreună și discutând alături de europarlamentari din diverse țări, care ar trebui să fie prioritățile pentru perioada următoare”, a declarat la finalul evenimentului Cristian Bușoi.

Am fost bucuros să răspund invitației Gândul de a fi și anul acesta parte a dezbaterii legate de viitorul sistemelor de sănătate, politicile de sănătate la nivel european în perioada imediat următoare.

Cristian Bușoi

„Planul de luptă împotriva cancerului la nivel european, noua legislație în domeniul farmaceutic”

Conform fostului președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, urmează să fie implementate în perioada următoare deciziile deja adoptate în mandatul precedent, în care a fost raportor al EU4Health.

“Suntem în pragul formării noii Comisii (n.red. – Comisia Europeană, condusă de Ursula Von der Leyen), avem și o propunere de comisar, un comisar provenit din regiunea central și est europeană (n.r. ungurul Olivér Várhelyi). Rămâne de văzut care vor fi rezultatele audierilor. Avem deja lucruri importante adoptate și, evident, care trebuie implementate în perioada următoare. Planul de luptă împotriva cancerului la nivel european, noua legislație în domeniul farmaceutic, legislația privind folosirea datelor în domeniul medical, reforma Agenției Europene a Medicamentului”, a precizat Cristian Bușoi.

Privim către viitor, ca români, în a utiliza cât mai bine bani europeni, cei aproape 5 miliarde de euro din PNRR, Programul Operațional Sănătate și alte instrumente, care vor fi investiți în sistemul de sănătate din România, dar și la inițiative la nivel european care vor putea să ajute la îmbunătățirea condițiilor și accesului la tratament al pacienților români.

„Să folosim cât mai mult posibil oportunitățile de finanțare”

Fostul europarlamentar a punctat și care trebuie să fie prioritățile pentru jucătorii din sistemul de sănătate din România.

„Ca o concluzie, sistemul de sănătate din România, companiile din România, spitalele publice și private, autoritățile din România trebuie să rămână și mai bine conectate la dezbaterile europene, să folosim cât mai mult posibil oportunitățile de finanțare, să înțelegem prioritățile și să fim partea deciziei la nivel european”, a conchis fostul președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, din perioada 2019-2024, Cristian Bușoi

Partenerii conferinței  „Politicile europene de sănătate și impactul lor asupra țărilor din Centrul și Estul Europei și României”, promovată de platforma de știri Gândul.ro, au fost Sanador, Regina Maria, Medicover, B. Braun, Astra Zeneca, Roche, MSD, Johnson & Johnson.

CITEȘTE ȘI:

Când se va circula de la Borș la Târgu Mureș pe cei 270 km ai AUTOSTRĂZII TRANSILVANIA? Șeful CNAIR: „Tunelul Meseș este o lucrare foarte complicată”

Șeful CNAIR știe pe câți kilometri din Autostrada Moldovei vom circula în acest an

Șeful CNAIR somează public constructorul grec AKTOR: „Luăm în calcul orice variantă, inclusiv rezilierea”

Recycle Now | Anca Marinescu, RetuRO: „Dincolo de de atingerea țintelor, Sistemul de Garanție-Returnare are ca obiectiv SCHIMBAREA de mentalități”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

BANC | După o noapte lungă și fierbinte cu o tipă întâlnită în club, Bulă observă pe noptiera ei poza unui alt barbat

Timpul trece greu, mai sunt câteva ore până vine weekendul, dar puteți să râdeți copios la acest banc deocheat: După o noapte lungă și fierbinte cu o tipă întâlnită în club, Bulă observă pe noptiera […]

SENTINȚĂ ȘOC pentru Remus Bertea, fost poliţist din Braşov, condamnat pentru trafic de droguri. Decizia este definitivă!

Răsturnare de situație în cazul fostului polițist din Brașov, prins în timp ce vindea cocaină, îmbrăcat chiar în uniforma de serviciu. Curtea de Apel Braşov a decis, prin sentinţă definitivă, că fostul poliţist condamnat pentru […]

Guvernul subvenţionează 70.000 de joburi / Ministerul Muncii: Peste 40.000 de CONVENȚII, încheiate cu angajatorii

Guvernul subvenționează, în 2024, 70.000 de locuri de muncă, iar până în prezent, pentru mai mult de 40.000 dintre acestea au fost încheiate convenții cu angajatorii, a anunțat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), într-o […]

Care este boala secolului, de fapt. Depresia nu mai ocupă primul loc

Care este boala secolului, de fapt. Cercetările demonstrează că depresia nu mai ocupă primul loc în clasament. Astfel, oamenii de știință au dezvăluit care sunt motivele pentru care s-a ajuns în această situație și la […]

Cum au reușit trei persoane să FURE îmbrăcăminte de 4.600 de lei dintr-un mall din sectorul 4. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Trei persoane din București sunt cercetate sub control judiciar de poliţişti după ce ar fi distras atenţia agenţilor de pază dintr-un magazin aflat într-un centru comercial din Sectorul 4 pentru a fura îmbrăcăminte în valoare […]

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.