Clotilde Armand, fostul primar al Sectorului 1, nu a reușit să-i convingă nici pe magistrații de la ICCJ, după ce Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să nu anuleze raportul ANI prin care fusese declarată incompatibilă şi trimisă în judecată pentru că s-a angajat singură manager de proiect şi şi-a însuşit astfel suma de peste 18.000 de lei. Decizia prin care a fost declarată incompatibilă este definitivă. Avocatul Cristian Ene, consultat de Gândul, a declarat: „Acum există riscul real să rămână fără mandat având în vedere că Parlamentul poate decide invalidarea mandatului pe acest incident. Ține doar de Comisia din Senat.”
Clotilde Armand, proaspăt aleasă în funcția de Senator USR București, este la un pas că-și piardă mandatul.
După ce se atribuie mandatele de către Biroul Electoral Central, ele pleacă la Parlament, Parlamentul fiind abilitat în comisiile de specialitate ca ulterior să facă un raport și să valideze sau nu mandatele, astfel doar de comisia din care face parte, respectiv Senat, depinde dacă îi invalidează mandatul având în vedere faptul că până la depunerea jurământului a apărut această situație, din punct de vedere juridic, adică o hotărâre definitivă de incompatibilitate, ne-a declarat avocatul Cristian Ene.
„Se va pune problema următorului aspect, dacă la momentul începerii campaniei era sau nu în incompatibilitate sau dacă va avea efect intervenția acestei hotărâri judecătorești până în momentul validării. Dacă Comisia consideră că este până în momentul validării, ea riscă să își piardă mandatul de senator„, a mai explicat avocatul.
Avocatul Cristian Ene susține că fostul primar al Sectorului 1 mai are o șansă ca să rămână senator, iar comisia juridică va lua o decizie.
Putea să se întâmple ca hotărârea să rămână definitivă după ce depunea jurământul și era senator și atunci era pentru următorul mandat. Acum există riscul real să rămână fără mandat având în vedere că Parlamentul poate decide invalidarea mandatului pe acest incident. Ține doar de Comisia din Camera Senatului, a mai menționat avocatul Ene.
Reprezentanții BEC au trimis deja spre Parlament listele cu mandatele obținute, astfel că urmează să fie luată o decizie cât mai curând cu privire la mandatul lui Clotilde Armand.
La rândul său, contactat de Gândul, Silviu Popa, secretarul general al ANI, a refuzat să comenteze situația în care se află acum Clotilde Armand.
Clotilde Armand, declarată INCOMPATIBILĂ prin decizie DEFINITIVĂ a instanței supreme. Fostul primar de la Sectorul 1 riscă să piardă mandatul de senator
Președintele Klaus Iohannis a CONVOCAT noul Parlament pe data de 20 decembrie