Rusia interzice "propaganda" care promovează "stilul de viață fără copii"

Rusia interzice "propaganda" care promovează "stilul de viață fără copii"
📅 2024-10-18

O nouă lege care ar interzice „propaganda” care îi descurajează pe ruși să aibă copii a obținut o aprobare covârșitoare în prima etapă a trecerii prin Duma, parte a unui efort al Kremlinului de a stimula rata natalității în scădere a Rusiei.

Inițiativa de a scoate în afara legii conținutul care este considerat că promovează un stil de viață fără copii a obținut sprijinul unanim al membrilor Dumei ruse, scrie Reuters.

„Este important să protejăm oamenii, în primul rând generația tânără, de ideologia vieții fără copii care le este impusă pe internet, în mass-media, în filme și în publicitate”, a declarat președintele Dumei, Viaceslav Volodin.
„Continuăm să modelăm un cadru legal unificat pentru protecția copiilor, a familiilor și a valorilor tradiționale”.

Vladimir Putin, care descrie Rusia ca pe un bastion al valorilor morale angrenat într-o luptă existențială cu un Occident decadent, a încurajat femeile să aibă cel puțin trei copii pentru a asigura viitorul demografic al țării.

Viaceslav Volodin a spus că legea nu se referă la incriminarea femeilor care decid să nu devină mame.

„E decizia femeii să aibă copii sau nu. Cu cine vrea să se consulte în această privință, din nou, depinde de ea”, a scris Viaceslav Volodin pe Telegram. „Dar nu ar trebui să existe propagandă care să pună presiune pe o femeie atunci când ia o decizie de a avea un copil”.

Vicepreședintele Dumei, Anna Kuznetsova, a declarat la începutul acestei luni că legea face parte din „strategia de securitate națională” a Rusiei.

Autorii de conținut care încalcă legea vor fi supuși amenzilor: până la 400.000 de ruble (3.800 de euro) pentru persoane fizice, de două ori mai mult pentru oficiali și până la 5 milioane de ruble (48.000 de euro) pentru persoanele juridice.

Criticii noii legi o văd ca pe o evoluție alarmantă.

Olga Suvorova, o activistă pentru drepturile omului care lucrează cu victimele violenței domestice în orașul siberian Krasnoiarsk, a declarat:

„Femeile sunt transformate în mijloace de avut copii, fără a ține cont de circumstanțele, motivațiile lor și dacă aspiră să aibă o carieră sau o familie. Mesajul este clar: nașteți și atât”.

Suvorova a adăugat că se teme că proiectul de lege ar putea deschide calea pentru noi încălcări ale drepturilor femeilor, inclusiv posibilitatea de a face avort.

Problema demografică a devenit și mai importantă pentru autoritățile ruse după ce datele oficiale publicate luna trecută au arătat că rata natalității din Rusia a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimul sfert de secol.

Între timp, ratele mortalității sunt în creștere, și nu se întrevede vreun sfârșit pentru războiul dintr Rusia și Ucraina.

Numărul oficial al victimelor este secret, dar un proiect comun al BBC Rusia și al serviciului independent de știri Mediazona spune că a confirmat moartea a cel puțin 72.899 de soldați ruși până la 10 octombrie.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

Reacțiile lui Nicușor Dan și Nicolae Ciucă, despre întrebarea PSD legată de droguri din Referendum. Ciucă: O să analizăm

PSD a anunțat că dorește ca la refendumul lui Nicușor Dan să adauge o întrebare legată de combaterea consumului de droguri în școli. Întrebați despre această inițiativă a social-democraților, Nicușor Dan și Nicolae Ciucă au […]

Adrian Năstase: „ROMÂNIA a funcționat în ultimii 10 ani pe pilot automat”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, Adrian Năstase, fostul premier al României, a criticat politica externă a României din ultimul deceniu, afirmând că țara a acționat pe „pilot automat”. Năstase a conturat în linii mari […]

Prevenirea consumului de droguri în școli / Marcel Ciolacu anunță o a treia întrebare la REFERENDUMUL lui Nicușor Dan

Consilierii generali ai PSD vor propune adăugarea unei întrebări legată de prevenţia consumului de droguri în şcoli în Bucureşti pe buletinul de vot pentru referendumul iniţiat de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat prim-ministrul Marcel […]

Marcel CIOLACU: 99,9% anul acesta România va intra terestru în Schengen / Premierul așteaptă formarea noului Guvern în Austria

„99,9% anul acesta România va intra terestru în Schengen”, este certitudinea premierului Ciolacu. Șeful Executivului așteaptă formarea noului cabinet de la Viena, după alegerile generale de la finalul lunii septembrie. Ciolacu speră ca noul Guvern […]

Un site din România care promova ASASINI plătiți, o înșelătorie de milioane de dolari. FBI a făcut 5 descinderi și a găsit o listă cu 175 de ținte

Un site de pe Dark Web, deschis în România, ar fi intermediat uciderea a 175 de persoane, crime comandate aici unor presupuși asasini plătiți de soți sau apropiați care nu se așteptau ca această afacere […]

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.