SPECTACOL rar pe cer. Saturn va apărea mai mare și mai strălucitor în această noapte

SPECTACOL rar pe cer. Saturn va apărea mai mare și mai strălucitor în această noapte
📅 2024-09-16

Pasionații de astronomie se vor bucura de o priveliște extraordinară în această seară, deoarece Saturn va apărea mai mare și mai strălucitor decât de obicei.

Deoarece acest spectacol are loc doar o dată pe an, trebuie să fii pregătit acum sau să aștepți până în 2025, scrie The Sun. Cu toate acestea, anul viitor va fi un alt moment interesant de urmărit pentru Saturn.

Inelele distinctive ale lui Saturn sunt pregătite să dispară pe 23 martie 2025. Aceste inele sunt formate din miliarde de bucăți de praf, gheață și rocă. Inelele vor părea invizibile, creând o iluzie optică, din cauza unghiului din care le vedem și a înclinării planetei. Până atunci, acest weekend va avea un Saturn luminos pe cer.

Pământul apare direct între Soare și o altă planetă în fiecare an, un proces cunoscut sub numele de opoziție, care este cauza acestui fenomen.

Prin urmare, pe parcursul lunii septembrie, Saturn poate fi văzut cu ușurință. Pentru a-l vedea cel mai bine este în primele ore ale zilei de duminică (8 septembrie).

Pentru a vă bucura de spectacol, asigurați-vă că vă aflați într-un loc întunecat, departe de luminile urbane și rurale.

În plus, vizibilitatea va depinde de vremea din apropiere, așa că nu uitați să consultați prognoza locală înainte. Deși vei putea vedea cu ochiul liber planeta în sine, inelele lui Saturn pot fi văzute cu un telescop. Cei care nu pot profita de imaginea oferită de Saturn vor fi mulțumiți să știe că și alte planete vor fi în opoziție în următoarele luni.

21 septembrie va fi ziua planetei Neptun, 17 noiembrie va fi rândul planete Uranus și 7 decembrie va fi Jupiter.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

Marius Tucă Show începe marți, 17 septembrie, de la ora 20.00, live pe Gândul. Invitat: Gen. (R) Paul Hurmuz

Invitatul zilei este Gen. (R) Paul Hurmuz, fost director adjunct al Diviziei Intelligence din Statul Major Militar Internațional al NATO. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”

Afacerea inedită pe care a gândit-o Nicolae. Cât câștigă după ce a atras în business-ul său mai mulți prieteni

Nicolae a început să câștige o mulțime de bani după ce a început să lucreze cu mai mulți prieteni într-un business inedit – o asociație de turme de oi. Ulterior, partenerii de afacere au construit […]

Momentul reținerii individului suspectat că intenționa să îl asasineze pe TRUMP /Bărbatul, pus sub acuzare pentru deținere ilegală de arme

Ryan Routh, suspectul arestat în apropierea terenului de golf pe care se afla Donald Trump, a fost pus sub acuzare, luni, pentru deținere ilegală de arme de foc, în timp ce procurorul general al SUA, […]

George SIMION a livrat casa construită în 12 zile / „Se poate să construim la 35.000 de euro!”

Președintele AUR, George Simion, a prezentat luni, casa construită în 12 zile pentru o familie care și-a pierdut locuința într-un incendiu. Liderul AUR a spus că prin acest proiect a demonstrat criticilor că se poate […]

Pezeshkian: Iranul nu va renunța niciodată la programul său de RACHETE

Preşedintele Iranului, Masoud Pezeshkian, susține că țara sa nu va renunţa niciodată la programul militar dedicat producerii de rachete, pentru că ar contraveni interesului de securitate al statului. Într-o regiune în care Israelul este principalul […]

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..