În timpul acestui sezon festiv, utilizatorii Netflix au preferat să înlocuiască anumite videoclipuri considerate banale cu celebrele serii de filme și seriale. Un concurent neobișnuit pentru sezonul al doilea al serialului sud-coreean Squid Game, filmările cu șeminee au intrat în top 10 cele mai vizionate programe de pe Netflix în ultima săptămână.
În serialul sud-coreean Squid Game, sezonul al doilea a apărut pe 26 decembrie 2024, în a doua seară de Crăciun. Pe măsură ce noua serie a devenit mai populară, popularitatea ei a scăzut. În loc să urmărească serialul, britanicii au preferat să urmărească un foc virtual numit „Classic Birchwood Fireplace”. Acesta este o adaptare a unui clip video în care este prezentat un șemineu în care ard lemne cu pocnitori. Clipul are o durată de aproximativ o oră, notează cancan.ro.
Înainte de sezonul doi al serialului sud-coreean, Netflix difuzează imagini cu un banal șemineu.
În plus, versiunea tradițională a șemineului, „Classic Crackling Fireplace”, a fost numită a treia cea mai vizionată emisiune din a doua zi de Crăciun. Cei doi șeminee au ocupat câte un loc de cinste în top 10 cele mai vizionate programe din Regatul Unit, pe locuri 6 și 9. Crackling Fireplace, care a fost disponibil încă din 2013, oferă telespectatorilor posibilitatea de a folosi ecranele televizoarelor ca șeminee false, oferindu-le un plus de confort în sezonul rece.
Descrierea Netflix este următoarea: „Bucurați-vă de imaginile și sunetele unui foc adevărat care dă căldură și o strălucire festivă petrecerilor, întâlnirilor de famili – sau unei nopți liniștite acasă”.
„Atenție: Nu este o sursă sigură de căldură”, a reamintit Netflix spectatorilor, în ciuda sentimentului confortabil pe care l-au creat clipurile de o oră. Regizorul George Ford a fost inspirat de copiii săi, care îl rugau mereu să le facă foc în timpul sărbătorilor, motiv pentru care a dezvoltat versiunile Netflix.
Regizorul a declarat pentru The Independent: „M-am gândit că ar fi mult mai ușor să plasăm televizorul în interiorul căminului nostru decât să tot facem un foc adevărat”. Doi ani mai târziu, conceptul a fost preluat la nivel global, în ciuda faptului că Netflix și alte platforme de streaming l-au prezentat inițial ca fiind neinteresant.