Rezultate alegeri parlamentare 2024 în județul Giurgiu. Lista candidaţilor la Senat şi Camera Deputaţilor. La alegerile din 1 decembrie 2024 se aleg membrii Senatului și ai Camerei Deputaților. Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 s-au înscris 31 de partide și alianțe, precum și 19 organizații ale minorităților naționale.
Potrivit ROAEP, partidul care obține cele mai multe voturi în județul Giurgiu este PNL. Liberalii obțin un scor de 35,33% pentru Senat și 34,73% pentru Camera Deputaților.
PSD se poziționează pe locul 2, cu un scor de aproximativ de 20% pentru ambele camere ale Parlamentului.
Primele rezultate ale alegerilor parlamentare din 2024 vor fi anunțate imediat după închiderea urnelor, la ora 21:00, când vor fi publicate sondajele exit-poll.
Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat în acest an patru instituții de sondare pentru a realiza sondaje exit-poll: Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde S.R.L, The Center for Internaţional Reserch and Analysis S.R.L (CIRA), Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) și ARA Public Opinion SRL (ARA).
În ceea ce privește Camera Deputaților, în județul Giurgiu, 149 de candidați se întrec pentru locurile din Parlamentul României, din partea a 42 de partide, alianțe și organizații de minorități naționale.
În ceea ce privește Camera Deputaților, în județul Giurgiu, 149 de candidați se întrec pentru locurile din Parlamentul României, din partea a 42 de partide, alianțe și organizații de minorități naționale.
Alegătorii cu drept de vot sunt arondați unei secții de votare, pe listele permanente, în funcție de adresa de domiciliu.
Numărul și adresa exactă a secției de votare se poate afla prin accesarea Registrului electoral, la adresa www.registrulelectoral.ro, după introducerea datelor personale (Codul Numeric Personal și numele de familie).
Potrivit legii, orice alegător poate solicita primarului unității administrativ-teritoriale unde își are domiciliul sau reședința, după caz, prin cerere scrisă, datată și semnată, cuprinzând numele, prenumele, Codul Numeric Personal și adresa de domiciliu, informații cu privire la propriile date cu caracter personal înscrise în Registrul electoral.
Cetățenii români cu drept de vot care au domiciliul sau reședința legal stabilite în străinătate au la dispoziție două variante de exercitare a dreptului de vot: prin corespondență sau în cadrul secției de votare din țara de domiciliu sau de reședință.