Rusia nu va participa nici la un al doilea summit internațional pentru PACE în Ucraina: „Suntem conștienți de intențiile guvernului de la Kiev”

Rusia nu va participa nici la un al doilea summit internațional pentru PACE în Ucraina: „Suntem conștienți de intențiile
📅 2024-07-13

Mihail Galuzin – ministrul adjunct de Externe al Rusiei – a confirmat ceea ce deja știa toată lumea în legătură cu un al doilea summit pentru pace în Ucraina.

Oficialul rus a transmis că Rusia nu va participa la un astfel de summit, pentru că participanții ar ignora „propunerile” Moscovei.

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei a declarat că primul summit – desfășurat în Elveția și la care au participat peste 90 de țări în luna iunie – a „eșuat”.

Moscova și China – aliatul Rusiei lui Vladimir Putin – au respins respins respectivul summit, minimalizându-l prin declarații acuzatoare la adresa Ucrainei și a Occidentului, în timp ce unii dintre principalii participanți nu au semnat un comunicat în care să solicite discuții de pace și prin care să sprijine integritatea teritorială a Ucrainei.

„Suntem conștienți de intențiile regimului de la Kiev și ale curatorilor săi occidentali de a se reabilita pentru summit-ul pentru pace eșuat… și de a încerca să organizeze un eveniment similar la care să invite Rusia”, a declarat Galuzin, citat de The Moscow Times.

Vladimir Putin a cerut capitularea efectivă a Ucrainei ca bază pentru discuțiile de pace

Ucraina a transmis că ar putea invita Moscova la următorul summit, dacă ar fi pregătită să ia în considerare foaia de parcurs a Ucrainei către pace și ar renunța la emiterea de ultimatumuri.

Cu câteva zile înaintea primului summit pentru pace, președintele Vladimir Putin a cerut capitularea efectivă a Ucrainei ca bază pentru discuțiile de pace, o propunere criticată de Kiev și aliații săi.

Putin a transmis mesajul în timp ce Rusia se afla în mijlocul unei ofensive terestre în regiunea Harkov, iar armata Ucrainei se confrunta cu o presiune crescută pe câmpul de luptă.

Galuzin a acuzat Kievul că „a ignorat în mod conștient alte inițiative de rezolvare a crizei ucrainene” și a prezis că evenimentul viitor va fi doar „o altă manifestare a fraudei”.

„Nu acceptăm aceste ultimatumuri și nu vom participa la astfel de summit-uri”, a mai declarat diplomatulș rus.

Citește și:

Proiectul „Kylo”. Serviciul de Informații Externe al Rusiei lui Putin și campania de DEZINFORMARE dusă în Occident: „Morala și etica nu-și au locul”

Sănătatea disidentului rus Kara-Murza se deteriorează și a fost transferat într-un spital din Omsk. Semnal de alarmă: „Avocații nu pot să îl vadă!”

Noi temeri după summitul SCO din Kazahstan și ecuația Rusia – China. „Ar putea deveni fundamentul unei noi ordini mondiale ANTIDEMOCRATICE?”

Scleroza politică a Rusiei lui Putin și FEUDELE REGIONALE: „Vocea acestor lideri se va auzi din ce în ce mai tare, se formează clanuri în jurul lor”

Economia Rusiei lui Putin, SUPRAÎNCINSĂ după doi ani și jumătate de război în Ucraina: „Oficialii vor încerca să manipuleze statisticile”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

Codul roșu de caniculă ar putea fi PRELUNGIT și în a doua jumătate a săptămânii viitoare. Anunțul ministrului Mediului

Ministerul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că, cel mai probabil, codul roşu de caniculă în România va fi menținut și pentru miercuri, subliniind că acesta va fi cel mai intens și mai lung val de caniculă […]

O fabrică Tesla de lângă Berlin se confruntă cu o problemă neașteptată. 65.000 de cești de cafea achiziționate de companie au dispărut

O fabrică Tesla de lângă Berlin se confruntă cu o problema pe cât de delicată, pe atât de jenantă. 65.000 de cești de cafea achiziționate de companie pentru a elimina paharele de unică folosință, au […]

Cum a rămas un tânăr fără talon după o razie SURPRIZĂ în Capitală. Și-a transformat mașina într-un pupitru de DJ cu patru roți. 

Poliţiştii şi inspectorii de la Registrul Auto au verificat azi-noapte zeci de maşini. Aproape jumătate aveau probleme tehnice grave sau erau tunate ilegal. Un adolescent și-a transformat mașina într-un pupitru de DJ cu patru roți. […]

În șase zile, constructorii au defrișat 23% din pădurea aflată în zona critică de pe Valea Oltului

După șase zile de lucru, echipele de muncitori au reușit să atingă un procent de 23% din suprafața de 10 ha de pădure aflată în zona critică, de pe Valea Oltului. Au reușit să se […]

Cum a ajuns un român în AREST la scurt timp după ce a plecat la muncă în Germania

Un român în vârstă de 33 de ani, care plecase în Germania pentru a-și găsi loc de muncă, a fost luat de polițiștii germani direct din autocar. Autoritățile au descoperit că a fost arestat pentru […]

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..