Județul Buzău este situat în regiunea Muntenia, în sud-estul României, și este cunoscut pentru diversitatea sa geografică, istorică și culturală. Capitala județului este municipiul Buzău.
Președintele Consiliului Județean Buzău, Lucian Romașcanu, a anunțat că în perioada următoare există foarte multe planuri care se vor pune în aplicare datorită investițiilor străine uriașe, atrase de această regiune.
Județul își va extinde zona industrială pe o suprafață de 700 de hectare. De asemenea, autoritățile iau în calcul dezvoltarea unui parc industrial și în Râmnicu Sărat, precum și realizarea unui terminal de cargo la Aeroportul Militar Bobocu.
Un alt aspect util este acela că distanța dintre București și Buzău va fi redusă la numai 40 de minute datorită autostrăzii.
„Buzăul are zonă industrială, parc industrial, și își va extinde suprafața între zona industrială curentă și autostradă. Mai sunt 700 de hectare care vor fi extinse pentru dezvoltare industrială.
Râmnicu Sărat, pe șoseaua de legătură între Râmnic și autostradă, este în demersurile de a-și obține avizele și actele necesare pentru a face parc industrial acolo. Deci vom trage tot ce putem pentru a beneficia de această infrastructură.
Se repară și zona de căi ferate pe aceeași magistrală”, a spus Lucian Romaşcanu, conform publicației dcnews.ro.
Județul este caracterizat de o combinație de forme de relief. Zona subcarpatică este bogată în resurse naturale și peisaje pitorești. Partea sud-estică a județului aparține Câmpiei Române, fiind dominată de terenuri agricole. Râul Buzău traversează județul, jucând un rol important în economia locală și în dezvoltarea așezărilor.
Vulcanii Noroioși(Pâclele Mari și Pâclele Mici): Fenomene geologice unice în Europa, situate în zona comunei Berca.
Muzeul Chihlimbarului din Colți: Prezintă exponate unice de chihlimbar, mineral specific zonei.
Mănăstirea Ciolanu: Una dintre cele mai vechi și frumoase mănăstiri din județ, aflată în apropierea Taberei de Sculptură de la Măgura.
Focul Viu de la Lopătari: Fenomen natural unde gazele naturale se aprind spontan la suprafața solului.
Lacul Siriu și Barajul Siriu: O zonă ideală pentru relaxare și drumeții.
Tabăra de Sculptură Măgura: Muzeu în aer liber cu sculpturi impresionante realizate de artiști români.
Cultivarea cerealelor, viță-de-vie și legumicultură sunt activități predominante în zonele joase.
Principalele domenii industriale sunt industria alimentară, prelucrarea lemnului și producția de materiale de construcții, iar dezvoltarea zonelor turistice montane și subcarpatice este o prioritate locală.
Târgul Drăgaica reprezintă unul dintre cele mai vechi târguri din România, cu tradiție de sute de ani, organizat în municipiul Buzău. Prin intermediul festivalurilor locale sunt promovate tradițiile, gastronomia și folclorul zonei.
Datorită combinației dintre peisaje naturale spectaculoase, tradiții bine păstrate și ospitalitatea locală, județul Buzău este o destinație interesantă atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii din zonă.
FOTO: Facebook/Orașul Buzau
Sorry, there are no polls available at the moment.