Cum a încercat fostul agent de securitate să șantajeze familia Schumacher

Cum a încercat fostul agent de securitate să șantajeze familia Schumacher
📅 2024-07-12

Un agent de securitate este acuzat că a încercat să șantajeze familia legendei Formula 1, Michael Schumacher. El a furat două hard disk-uri care conțineau fișele medicale ale sportivului și 500 de fotografii personale.

Bărbatul, identificat doar ca Markus F., a lucrat pentru familia Schumacher timp de aproximativ cinci ani. În vârstă de 52 de ani, el a fost arestat pe 4 iulie, fiind principalul suspect în tentativa de șantajare a familiei Schumacher, cerând 12 milioane de lire sterline.

Markus F., fost vice consul în Egipt, a fost descris ca fiind împovărat de datorii, ceea ce l-ar fi determinat să comită această infracțiune. În 2009, a devenit asistent al consulului onorific al Germaniei la Hurghada, Egipt, dar ulterior s-a întors în Germania și și-a reluat cariera în securitate, unde l-a cunoscut și pe Yilmaz T., în vârstă de 53 de ani, implicat și el în acest caz de șantaj. Yilmaz T. a fost, de asemenea, arestat împreună cu fiul său, Daniel L., în legătură cu acest complot, relatează The Sun.

Conform investigațiilor, Markus F. i-a promis lui Yilmaz T. un comision de ordinul milioanelor. În timpul investigațiilor, Daniel L. a fost primul dintre acuzați care a fost eliberat pe cauțiune, iar fratele său mai mare, Julian, a plătit o cauțiune de 8.431 de lire sterline. Daniel L. a trebuit să predea pașaportul și trebuie să se prezinte periodic la poliție.

Procurorul principal, Wolf-Tilman Baumert, a declarat că există suspiciuni că Daniel L. ar fi fost mai mult decât un simplu complice în această infracțiune.

Markus F. și complicii săi au abordat membri apropiați ai familiei Schumacher, susținând că au găsit un dosar cu informații confidențiale despre fostul pilot de F1.

Schumacher, de șapte ori campion mondial de Formula 1, nu a mai fost văzut în public de mai bine de 10 ani, după ce un accident de schi l-a lăsat într-o comă indusă medical.

Suspecții au cerut milioane de lire sterline pentru a păstra informațiile private și au trimis o parte din dosare familiei ca dovadă.

Poliția a reușit să-i identifice pe suspecți prin „măsuri tehnice”, reușind să demareze acțiuni împotriva acestora.

Familia Schumacher a mai fost ținta unor astfel de incidente în trecut. În 2016, un tânăr de 25 de ani a trimis un e-mail de amenințare Corinnei Schumacher, vizând copiii cuplului. Acesta a fost rapid identificat și arestat, primind o condamnare de un an și nouă luni de închisoare.

În mai, familia Schumacher a primit o compensație de 170.000 de lire sterline după ce o revistă germană a publicat un interviu fals generat de AI cu Michael Schumacher, pretinzând că este o exclusivitate mondială.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

Biden, acuzat că îi permite soției să rămână în Biroul Oval la reuniuni confidențiale /Casa Albă RESPINGE speculațiile privind implicarea în decizii

Politicianul republican Kevin McCarthy, fost președinte al Camerei Reprezentanților din SUA, l-a acuzat pe președintele Joe Biden că îi permite Primei Doamne, Jill Biden, să participe la reuniuni confidențiale în Biroul Oval, dar Casa Albă […]

BIDEN explică de ce a pronunțat din greșeală numele lui Putin când îl prezenta pe Zelenski /„A fost cea mai de succes conferință”

Președintele SUA, Joe Biden, a oferit explicații despre confuzia pe care a făcut-o, într-o conferință de presă organizată la finalul summitului NATO, între numele președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și cel al președintelui rus, Vladimir Putin. […]

Cele mai interesante detalii despre roșiile negre. Cum să le cultivi și care sunt cele mai bune soiuri?

Dacă îți plac tomatele, atunci ar trebui să iei în considerare o cultură de roșii negre la ține în grădina. Un mare avantaj al acestor tomate este că sunt mai rezistente la păstrare. Culoarea neagră […]

Florian Coldea a investit banii din trafic de influență în imobiliare. Cât costă vila de LUX în care ar urmam să se mute generalul

O adevărată avere imobiliară a strâns Florian Coldea în ultimii ani, în urma consultanței pe care ar fi oferit-o și pentru care astăzi este cercetat de către procurorii anticorupție. În aceste colecții de imobile este […]

Bețiile și CRIMELE din pușcăriile românești, invocate de avocații lui Paul Al României. Decizia finală privind extrădarea va fi luată vineri 19 iulie

Jason Azzopardi, avocatul lui Paul Al României, condamnat pentru corupție în România, a invocat în instanță motivarea respingerii extrădării prin „situația terifiantă” din închisorile din țara natală în timpul recursului depus vineri. Azzopardi a descris […]

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..