Ce să gătești acasă pentru a slăbi? Există o multitudine de diete care pot fi urmate, pentru a pierde în greutate. De altfel, specialiștii în nutriție recomandă ca dietele să conțină fructe și legume proaspete, dar și carne slabă, pește și alte alimente bogate în minerale, vitamine și grăsimi sănătoase. Iată ce recomandă dr. nutriționist Mihaela Bilic persoanelor care doresc să scape de câteva kilograme în plus.
Prepararea hranei acasă ar putea fi o adevărată provocare în rândul persoanelor care sunt contratimp. O viață profesională și socială foarte activă, însă, ar trebui „întreținută” și cu o alimentație sănătoasă. De aceea, de-a lungul anilor, specialiștii în nutriție au recomandat consumul de produse cât mai sănătoase, proaspete, iar cantitățile ingerate să nu fie în exces. De data aceasta, în atenție se află o recomandare a medicului nutriționist Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică faptul că sunt necesare doar câteva ingrediente pentru a pregăti o masă sănătoasă, acasă. Aceasta recomandă să fie consumate ciorbe, de exemplu, în procesul de slăbire. În general, apa se regăsește în 80% din acest preparat. În rest, preparatul gătit acasă conține legume, carne și produse făinoase.
„În ciorbă nu se poate «ascunde» grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit «paradoxul ciorbe»- deci e și sățioasă și dietetică! Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic. La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă”, a explicat dr. nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook.
Specialistul a mai precizat faptul că acest preparat hidratează organismul și conține un nivel scăzut de calorii. De asemenea, recomandă ca acest preparat să se regăsească în alimentația zilnică, putând fi consumat la orice masă.
Ce conține ciorba de burtă din restaurante, de fapt. Ce arată un studiu bazat pe ingredientele și valorile nutriționale ale preparatului tradițional
Ce legumă să NU pui în supă. Deși e delicioasă, devine toxică atunci când o reîncălzești
Când se pune FIDEAUA în ciorbă. Multe gospodine ratează momentul potrivit și astfel strică toată rețeta
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)