Uleiul de măsline a ajuns un produs de lux în magazinele din Spania, unde comercianții au ajuns să monteze sisteme antifurt pe sticlele cu ulei. Un litru de ulei de măsline a ajuns să se vândă și cu 14,5 euro.

În ultimii doi ani, prețul uleiului de măsline în Spania a a crescut cu aproape 150%, din cauza fenomenelor meteo extreme. A crescut și numărul rețelelor de infractori care fură uleiul, notează Reuters.

Unele lanțuri de magazine au decis să includă uleiul de măsline în categoria produselor la care se instalează sisteme de securitate, alături de băuturi, cosmetice şi electrocasnice.

Uleiul de măsline a devenit un produs ideal de furat, susține directorul unui lanț de magazine. Sticlele de cinci litri de ulei de măsline sunt ținute sub lacăt. Iar o companie spaniolă care oferă retailerilor soluţii contra hoţilor, a înregistrat o creştere de 12 ori a comenzilor de la supermarketuri, în această vară, pentru dispozitive de protecţie.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/11/20nov-12-Mihai-rel-uleiul-de-masline-produs-de-lux-in-Spania.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În octombrie, poliția spaniolă a arestat două persoane în cadrul unei anchete privind furtul a 56 de tone de ulei de măsline extravirgin.

Spania este cel mai mare producător mondial de ulei de măsline. Însă, valurile de căldură care au lovit ţara în primăvară şi seceta prelungită care a urmat au redus producţia.

Foto: Shutterstock