Lovitură pentru primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Edilul este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese. Inspectorii ANI susțin că primarul Fritz ar fi împrumutat bani în urmă cu patru ani, iar ulterior, folosindu-se de funcția pe care o avea ar fi semnat un act în folosul societății reprezentate de cel de la care a împrumutat banii.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2024/07/10iul-12-CORESP-TM-Dan-Turcu-Fritz-acuzat-de-ANI.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agenția Națională de Integritate susține că primarul Dominic Fritz a împrumutat banii în campania electorală din 2020 de la o persoană fizică. Inspectorii ANI nu precizează numele persoanei fizice, dar potrivit documentului depus de actualul primar al Timișoarei la ANI, Fritz ar fi luat împrumut de la Viorel Bugă, patron al unei firme de imobiliare, de la Răzvan Negrisanu- arhitect, devenit în 2020 consilier local USR, după acordarea împrumutului și Ruben Lațcău, care îndeplinește funcția de viceprimar al Timișoarei.

În total de la cei trei Dominic Fritz ar fi luat 87.000, banii fiind declarați ca împrumut pentru campania electorală. Scandența era 2021. Inspectorii ANI susțin că în perioada exercitării mandatului de primar, în noiembrie 2020, edilul Timișoarei ar fi întocmit un act administrativ în folosul unei firme reprezentate de unul dintre finanțatorii din campanie, încălcând astfel regimul juridic al conflictelor de interese.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dominic Fritz susține că demersul inspectorilor ANI este absurd și neacoperit de fapte și documentul pe care l-a semnat, respectiv un Plan Urbanistic Zonal pentru o locuință, îi intră în atribuții și nu are nicio legătură un posibil ajutor acordat celui care i-a dat bani în campanie, respectiv arhitectul devenit consilier local, Răzvan Negrisanu membru USR. Dominic Fritz susține că va ataca în instanță raportul ANI.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu