Cântăreața Carla Bruni Sarkozy, soția fostului președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a fost pusă sub acuzare în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2007. Carla Bruni este cercetată sub control judiciar pentru că ar fi făcut presiuni asupra unui martor care l-a denunțat pe soțul ei.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2024/07/10iul-10-Flori-–-rel-–-Carla-Bruni-pusa-sub-acuzare.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interogată de doi judecători în dosarul finanțării ilegale a campaniei prezidențiale din 2007, Carla Bruni Sarkozy a fost plasată sub control judiciar. Nu are voie să ia legătura cu cei implicați în acest dosar, cu excepția soțului său, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy. Cântăreața e acuzată de asociere la un grup infracțional organizat și tăinuire de influențare a martorilor. Magistrații spun că ar fi făcut presiuni asupra celui care l-a denunțat pe soțul său.

Avocații acesteia au anunțat că vor contesta decizia despre care spun că nu e fondată nici din punct de vedere juridic, nici faptic.

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy urmează să fie judecat la începutul anului viitor pentru că și-ar fi finanțat ilegal campania prezidențială. Ar fi încasat 50 de milioane de euro de la fostul dictator Muammar Gaddafi, comision obținut în cadrul unui contract prin care Franța a vândut Libiei echipamente de control pe internet. Sarkozy este de asemenea acuzat de deturnare de fonduri publice.

Sursa foto: Shutterstock