USR preia pentru prima dată președinția Comisiei de Învățământ, știință și inovare din Senat – decizională pe legile Educației. Cine sunt cei 17 senatori din structura legislativă a Camerei superioare a Parlamentului

USR preia pentru prima dată președinția Comisiei de Învățământ, știință și inovare din Senat – decizională pe legile Edu
📅 2025-01-20
Adelina Dobra, senator USR de Dâmbovița, aflată la primul mandat de parlamentar, preia președinția Comisiei pentru Educație, știință și inovație a Senatului. Este comisia cu rol decisiv în toate modificările care privesc organizarea sistemului național de învățământ, pentru că Senatul este camera decizională pentru legile Educației. Vedeți mai jos cine sunt cei 17 membri.

Pentru prima dată, Uniunea Salvați România (USR) preia șefia acestei comisii, în legislatura trecută fiind condusă de senatoarea PNL și fostă ministră a Educației Monica Anisie, iar în precedenta – de fostul ministru al Educației și senator PSD Liviu Marian Pop. Acum, președintă este Elena Adelina Dobra, de la USR.

De remarcat este că actuala comisie de Învățământ din Senat cuprinde și partea de „știință și inovare”, față de precedenta (2020-2024) care a cuprins doar Învățământul.

Dintre cei 17 membri, 5 sunt de la PSD, 4 de la USR, 3 de la PNL, 2 de la AUR, 1 de la SOS România, 1 de la UDMR, 1 de la POT.

Iată componența 2024-2028 a Comisiei pentru învățământ, știință și inovare din Senatul României:

Adelina Dobra are 34 de ani și este cel mai tânăr președinte al Comisiei pentru învățământ din istoria acesteia. Este senatoare aleasă în circumscripția electorală nr. 16, județul Dâmbovița. Pentru prima dată parlamentar, Adelina Dobra este economist de profesie și a fost consilier parlamentar în mandatul 2020-2024. Născută în Târgoviște, în 1990, Dobra fost prima pe lista USR Dâmbovița pentru alegerile parlamentare 2024 și cel mai tânar parlamentar ales în Dâmbovița.

Conform descrierii sale din perioada campaniei electorale, Dobra este „economist cu experiență în consultanță în afaceri și management de proiecte în mediul privat, fost șef de cabinet al Președintelui Senatului și acum lucrează în domeniul afacerilor europene în cadrul Senatului României. Specialistă în politici public, scriere de proiecte europene, Adelina își dedică adesea timpul liber realizând ateliere de educație financiară pentru copii și adulți sub formă de voluntariat”.

În perioada grevei generale din Învățământ din mai-iunie 2023, Dobra scria pe pagina sa de Facebook: „Sistemul de educație de stat a fost subfinanțat în ultimele decenii, iar clasa politică care încă ne guvernează a provocat prăbușirea acestuia. Astăzi, vedem tragedia produsă: profesorii sunt în grevă de două săptămâni în prag de examene, elevii au rezultate din ce în ce mai slabe, vedem testele PISA, ne confruntăm cu unele dintre cele mai mari rate de abandon școlar și absenteism din Europa șamd.

Avem nevoie de un sistem de educație care să îi pregătească pe copiii noștri pentru viața reală, pentru lumea în care noi trăim și să nu îi condamne la analfabetism funcțional și la incapacitatea de a se adapta cerințelor societății actuale. 

Avem nevoie de o reformă profundă a sistemului de educație, iar măsurile singulare precum creșterea componentei salariale nu sunt suficiente. 

Sistemul de educație trebuie depolitizat, trebuie desființate inspectoratele școlare, trebuie stimulată competiția între unitățile de învățământ prin simplificarea procedurilor de înființare a acestora, iar esențial este să existe dreptul de a alege în educație și finanțarea să urmeze copilul indiferent de școala aleasă”.

Adelina Dobra are licență în management și administrarea afacerii obținută la ASE București în 2012, după care a făcut un master tot la ASE, absolvit cu media generală 9,71, iar diploma a fost obținută cu media 10 și Summa cum laude, potrivit cv-ului său de pe LinkedIn.

Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, Dan Cașcaval, a fost ales senator fiind primul pe lista PSD pentru Senat la Iași. Înainte de turul al doilea al prezidențialelor, anulat în cele din urmă de CCR, transmitea un mesaj cu un îndemn la un vot „cu conștiința și cu cunoștințele” fiecăruia, spunând că el nu are „nicio calitate, niciun drept moral sau legal” să recomande un candidat sau altul. Asta în condițiile în care rectorii care au luat poziție în acea perioadă s-au exprimat clar spre direcția pro-europeană și pro-occident. În vârstă de 60 de ani, Dan Cașcaval s-a născut la Galați, a făcut Liceul „Octavian Goga” Sibiu, pe care l-a absolvit în 1983 și apoi Institutul Politehnic Iaşi, Facultatea de Tehnologie Chimică, Specializarea Tehnologia substanţelor organice – absolvită în 1989.

Este rector al universității din Iași din 2016, aflat la al treilea mandat. În 2022, cât timp Sorin Cîmpeanu a fost ministru al Educației, Dan Cașcaval a deținut președinția interimară a Consiliului Național al Rectorilor. După ce a fost ales din nou vicepreședinte CNR în acest an, pentru următorii 4 ani, Cașcaval declara: „Am deținut funcția de președinte interimar al CNR în 2022, iar în timpul mandatului meu am avut două provocări majore, în care am implicat și Consiliul Național al Rectorilor. A început războiul în Ucraina și universitățile au făcut tranziția de la funcționarea la distanță și hibridă din timpul pandemiei la cea normală”.

În perioada campaniei, DNA a demarat o anchetă pentru abuz în serviciu la Universitatea Tehnică din Iași, condusă de Dan Cașcaval. Potrivit surselor Edupedu.ro ar fi fost vorba despre peste 100 de paznici care acuzau că au fost pontați în fals pentru a nu le fi acordate sporuri. Replica rectorului: „Cei care au fost până acum în control la noi nu ne-au găsit vinovați. Instanța își va face datoria”.

A fost primar timp de patru mandate în comuna Rieni, județul Bihor, înainte să fie ales parlamentar din poziția a doua pe lista PNL Bihor pentru Senat. Este profesor de matematică, de profesie. Într-o conferinţă de presă din perioada campaniei electorale, Bota vorbea despre necesitatea unei reforme adevărate în educaţie, adaptată la cerinţele pieţei muncii, sistem în care profesorii să fie nu doar formatori, ci şi modele: „Azi avem investiţii majore şi elevi slab pregătiţi. Nu este normal ca administraţiile locale să investească în logistica învăţământului, atât din fonduri guvernamentale, cât şi fonduri europene, dar pregătirea elevului să fie de slabă calitate”, a spus Bota. „Noi, ca profesori, trebuie să ne implicăm în învăţământ, în viaţa elevului, pentru că noi suntem formatori, nu facem doar evaluare şi predare. În timpul orei, noi, ca profesori, trebuie să încercăm să spunem elevilor şi alte lucruri pentru ca ei să se formeze, având toate informaţiile. Noi trebuie să fim modele ca profesori şi acest lucru trebuie obligatoriu să se întâmple”. Senatorul a criticat la momentul respectiv eliminarea tezelor, spunând că avem în școală doar evaluări din ce în ce mai slabe. „Toate aceste lucruri trebuie modificate”, spunea primarul, „de oameni de calitate din învăţământ pentru a face această reformă a învăţământului de care se tot vorbeşte, dar nimeni nu o face”.

Ministru al Educației și Cercetării în perioada 2019-2020, realeasă senator pe listele PNL București, Monica Anisie își începe cel de-al doilea mandat de senator. Profesoară de Limba română la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Anisie și-a menținut orele și a continuat să predea atât în mandatul de ministru, cât și în cel de parlamentar. Monica Anisie a fost președinta Comisiei de Învățământ din Senat în perioada 2020-2024.

Anisie a fost secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar în Ministerul Educației în Guvernul Cioloș, în 2009-2011 a fost inspector școlar general adjunct la Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) (sursa și detalii).

A fost pentru câteva luni consilier în departamentul de Educație al președintelui Iohannis, la finalul lui 2017, tot pentru o scurtă perioadă a colaborat cu Platforma România 100 fondată de Cioloș și miniștri din guvernul tehnocrat, în 2016 a fost secretar de stat pentru preuniversitar în Guvernul Cioloș (sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru), iar în 2012-2014 a fost consilier la președinție în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educație al fostului președinte Traian Băsescu.

Monica Anisie este președintele PNL Sector 2 și vicepreședinte în Biroul Executiv al PNL.

Andra Bică este la bază profesoară de educație antreprenorială la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. A fost directoarea Casei Corpului Didactic (CCD) Vâlcea, apoi inspector școlar general în Vâlcea, din 2015, prin concurs, până în 2020 când a devenit, pentru patru ani, vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea. Potrivit Adevărul, în 2015, la momentul ocupării funcţiei, avea 32 de ani, fiind cel mai tânăr „general“ din învăţământul românesc. Familia sa deţinea în portofoliul de afaceri, mai nota Adevărul în 2019, şi un post regional de televiziune – VTV.

În vară, Andra Bică a candidat pentru un post de europarlamentar PSD pe poziția 22 în lista comună PSD-PNL (locul 11 pe lista social-democraților), însă n-a prins un loc în Parlamentul European. La alegerile parlamentare din România, de pe 1 decembrie, a fost cap de listă PSD Vâlcea. După cum a declarat Bică într-un interviu pentru criterii.ro, este absolventă a Liceului Pedagogic din Râmnicu Vâlcea, licențiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie „Nicolae Titulescu”, din cadrul Universității din Craiova, cu un masterat în „Managementul Organizațiilor Publice” la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova și un masterat în Drept Privat la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” – Facultatea de Științe Juridice și Administrative și ale Comunicării. Spune în același interviu că s-a înscris în PSD în ultimul an de mandat de ISG la ISJ Vâlcea.

Ionel Carp este senator la primul mandat, din partea partidului SOS România, filiala Tulcea. A ajuns în Parlament prin redistribuirea mandatelor, scrie infotulcea.ro. Carp este de profesie teolog, scrie focuspress.ro. Este absolvent al Seminarului Teologic de la Tulcea și al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, notează ziuaconstanta.ro.

Aceeași publicație precizează că Ionel Carp este directorul regional al companiei de asigurări Asirom și că în octombrie 2021 era numit șeful AUR Constanța de către George Simion. Potrivit tabelului cu candidații din Tulcea, de profesie este „manager”. Ionel Carp este președintele Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din Senat, în legislatura 2024-2028.

Sorin Cîmpeanu își începe al treilea mandat de parlamentar din carieră. A intrat în Parlament în 2016, când a fost ales deputat din partea ALDE. Ulterior a demisionat din formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu pentru a se alătura partidului nou-format de fostul premier Victor Ponta, Pro România, partid pe care l-a părăsit în ianuarie 2020 când a intrat în PNL. În 2020 a fost ales pentru un mandat de senator din partea PNL București. 

Cîmpeanu a fost ministru al Educației în perioada decembrie 2020 – septembrie 2022, în guvernele Cîțu și Ciucă, precum și în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, în Guvernul Ponta. După demisia social-democratului Victor Ponta de la conducerea Executivului, ca urmare a tragediei de la Colectiv, Sorin Cîmpeanu a fost numit prim-ministru interimar până la nominalizarea lui Dacian Cioloș care a format un nou guvern. 

În 2021 Cîmpeanu a început lucrul la noua lege a educației cerută de președintele Klaus Iohannis și a demisionat din al doilea mandat de ministru al Educației în septembrie 2022, în plin scandal de plagiat și la finalul unei veri în care a lansat în dezbatere două proiecte de legi ale Educației, unul pentru preuniversitar si unul pe zona universitară, cu prevederi criticate dur de specialiștii în educație. Cele mai multe critici s-au referit la articolele propuse pentru amnistierea plagiatorilor și la introducerea unui examen doar la colegiile naționale (surse și detalii).

În prezent, Sorin Cîmpeanu este vicepreședinte în Biroul Executiv al PNL și rector aflat la al patrulea mandat în fruntea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București (sursa și detalii).

Senator USR aflat la al doilea mandat. Irineu Dârău este informatician de profesie și are 38 de ani. A mai fost membru în Comisia de Învățământ și chiar secretarul acesteia în primii doi ani de mandat. „Profesorii trebuie respectați prin salarii decente! Încă din decembrie 2021, am luptat constant pentru creșterea salariilor cadrelor didactice. Deși de-a lungul timpului am propus majorări semnificative, coaliția PSD-PNL a blocat inițiativele. În 2023, am continuat să propunem creșteri, inclusiv pentru debutanți, dar au fost respinse din nou”, declara Dârău în decembrie anul acesta când își publica raportul de activitate de la finalul mandatului.

Actual consilier județean și vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna, Agota Kondor a fost consilier local la Primăria orașului Sfântul Gheorghe între 2020-2024. Profesoară de Religie de profesie, Kondor a fost timp de mai mulţi ani directoarea Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Are o experiență de 30 de ani la catedră, ultimii fiind îmbinați cu o serie de funcții deținute politic din postura de membru în UDMR.

Viceprimar al orașului Vaslui în mandatul 2020-2024, actual consilier local la Primăria Vaslui în mandatul 2024-2028, Emil Cătălin Mîndru este de profesie învățător la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Vaslui. A fos absolvent al Școlii Normale „Al. Vlahuță” din Bârlad, promoția 1995, licențiat apoi în Pedagogie.

Are 47 de ani și este fost inspector școlar general la ISJ Bistrița-Năsăud. A fost numit politic în acest post, nu l-a ocupat prin concurs, la fel ca toți inspectorii școlari generali și generali adjuncți din 2021 încoace. În 2001 și-a început cariera de profesor de informatică la Colegiul Național „Petru Rareș”, unde a fost director adjunct (2009-2012), apoi director (2012-2021). În octombrie 2024 și-a dat demisia din funcția de inspector școlar general când a fost numit viceprimar al orașului Beclean.

Este absolvent al Facultății de Matematică şi Informatică din cadrul Universității ”Babeş-Boyai”, promoția 2001, iar de-a lungul timpului a mai fost manager de proiecte, expert în accesarea de fonduri europene, evaluator de proiecte și formator, notează presa locală.

La al doilea mandat de senator, Ștefan Pălărie este și la al doilea mandat de membru în Comisia pentru Învățământ, știință și inovație. Ștefan Pălărie a absolvit Facultatea de Cibernetică de la ASE, un program de Master la SNSPA și programul de Executive MBA al Maastricht School of Management din București. A lucrat în mai multe companii multinaționale în zona resurselor umane, după care a lucrat în training și consultanță, poziție din care a fost implicat în proiecte de transformare organizațională în domenii precum telecomunicații, servicii bancare, petrol și gaze naturale. Înainte de a intra în politică, Pălărie a fondat și a condus timp de 10 ani organizația Școala de Valori. De anul trecut școlar a devenit profesor suplinitor de informatică la un liceu de lângă București.

Senator de Sibiu, Luminița Păucean a fost candidat AUR și la Algerile europarlamentare din acest an. Cu domiciliul în Jidvei, județul Alba, a candidat și la Consiliul local din Jidvei, unde nu a obținut un mandat. Transferată pe listele de la Sibiu, Luminița Păucean nu a declarat niciun venit în declarația de avere depusă pentru scrutin. Aceasta este administrator la SC Vilum SRL, potrivit delcarației de interese.

Senator de Argeș aflat la al doilea mandat, Ovidiu Puiu a fost membru în comisia de Învățământ și în legislatura precedentă. Este rectorul Universității “Constantin Brâncoveanu” din Pitești, instituția privată de învățământ superior. În perioada 1987–1994 a fost asistent cercetător la Institutul de Economie Mondială, București, după care toată cariera didactică și-a petrecut-o la universitatea pe care acum o conduce.

Vicepreședinte PSD, fost consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Victoria Stoiciu s-a remarcat în plină discuție despre diploma de Bacalaureat a șefului său de partid, Marcel Ciolacu. Aceasta scria pe Facebook în septembrie 2024 că „Istoria e plină de oameni cu rezultate școlare mediocre, dar care au fost politicieni brilianți. Unul dintre ei e Winston Churchill”. Stoiciu a fost coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România. Între 2001-2006 a lucrat la Societatea Academică din România (SAR). Este licențiată a SNSPA, unde a urmat și studii post-universitare. A obținut un doctorat la Univeristatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, la Facultatea de Studii Europene.

S-a născut într-un sat din Republica Moldova și a declarat într-un interviu recent pentru publicația CriticAtac unde a și lucrat ca redactor, interviu publicat în precampania electorală, că a ajuns în România după ce a primit o bursă de studii: „În 1997 am primit o bursă din partea statului român, erau 50 de dolari pe lună, era o avere, era mai mult decât salariul ambilor părinți. Și așa am avut șansa să studiez la facultate”. A fost aleasă senator PSD de Vaslui.

Liderul senatorilor POT, Gheorghe Vela este avocat, susținător al interzicerii avortului, antivaccinist, a devenit cunoscut în perioada pandemiei când a atacat în instanță ordinul de carantinare dat pentru o parte din Timișoara și localitățile învecinate. În cererea de suspendare a actului normativ menționa că are 7 copii. Tot în perioada pandemiei a participat la mai multe proteste, unde declara că are un copil vătămat de vaccinuri pe viață. La mai multe proteste la care a participat, și care au fost transmise pe Facebook, a proferat mesaje pentru ieșirea României din Uniunea Europeană și NATO. Gheorghe Vela este senator de Caraș-Severin.

Gheorghe Virgiliu Vlăescu este o prezență frecventă în emisiuni televizate obscure, care abordează foarte des teme de pseudo-știință, cu fenomene paranormale și se auto-intitulează „fost vicepreședinte al Institutului de Bioetică” și biofizician, doctor în bioetică. În plină campanie electorală, cu doar o săptămână înaintea alegerilor parlamentare la care candida, a susținut la Brașov conferința cu tema „Cauzele spirituale și psihice ale bolilor”, organizată de Arhiepiscopia Sibiului.

În declarația sa de interese apare că deține 50% din firma Ortodoxpress SRL, o editură la care Virgiliu Vlăescu a publicat mai multe cărți, printre care: „Efectele televiziunii asupra minții umane”, „Fața nevăzută a homosexualității”, „Efectele micului ecran asupra minții copilului”, „Pornografia, maladia secolului XXI” sau „Revrăjirea lumii sau de ce nu mai vrem să ne desprindem de televizor”. Firma aceasta este editorul revistei Familia ortodoxă. În declarația de avere Vlăescu menționează că este directorul și administratorul companiei Clinica ImunoMedica, deținută de Imunomedica Provita SRL. Conform Registrului Comerțului, Vlăescu este acționar cu doar 0,0025%, firma fiind deținută de George Becali.

Potrivit regulamentului de funcționare al Senatului, acesta este cameră decizională în ceea ce privește modificările la legile educației.

Art. 92 – (8) Senatul ia în dezbatere și adoptare, în calitate de Cameră decizională, proiectele de lege și propunerile legislative adoptate de Camera Deputaților, la sesizarea acesteia, în domeniile stabilite la art. 75 din Constituția României, republicată, după cum urmează:

(…) 2. proiectele legilor organice prevăzute la:

(…) lit. n) – organizarea generală a învățământului”.


Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Edupedu

Ministerul Educației și Cercetării ignoră propriile reguli de transparență: întârziere de peste un an pentru un raport care ar trebui să detalieze cum au fost cheltuite fondurile speciale aflate la dispoziția ministrei Ligia Deca

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/11/dreamstime_m_163861278-e1737364833980.jpgMinisterul Educației și Cercetării întârzie de peste un an publicarea unui raport privind fondurile pentru „situații speciale” din mediul universitar, fonduri aflate la dispoziția ministrului. Întârzierea a...

Simulare Bacalaureat 2025. DESCARCĂ Subiectele și baremele la Istorie, din județul Giurgiu

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/01/subiecte-simulare-bac-2025-istorie.jpgElevii de clasa a XII-a din județul Giurgiu au susținut simularea examenului de Bacalaureat 2025. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la Istorie și baremele publicate de Inspectoratul Școlar…

Lista liceelor și colegiilor din București unde se organizează probele orale de la BAC 2025, publicată de ISMB – document

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/09/dreamstime_s_108954677-e1636458476332.jpgInspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista celor 120 de licee și colegii în care se vor organiza probele orale ale examenului național de Bacalaureat 2025. În perioada 27…

Simulare Bacalaureat 2025. DESCARCĂ Subiectele și baremele la Matematică, profilurile Real, Tehnologic, Științele Naturii și Pedagogic, din județul Giurgiu

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/01/subiecte-simulare-bac-2025-mate.jpgElevii de clasa a XII-a din județul Giurgiu au susținut simularea examenului de Bacalaureat 2025. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la Matematică și baremele publicate de Inspectoratul Școlar…

Vineri, 24 ianuarie 2025, zi liberă pentru elevi și profesori, de ziua Unirii Principatelor Române

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2024/06/dreamstime_m_4995728-e1717338001810.jpgVineri, 24 ianuarie 2025, este zi liberă pentru elevi și profesori, de ziua Unirii Principatelor Române, potrivit Codului Muncii. Ziua liberă apare și în contractul colectiv de muncă. În articol…

Profesorul Flavian Georgescu: Cred că învățăm lucrurile foarte abstractizat. Rolul matematicii nu este să învățăm o teoremă pe de rost

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2024/01/Flavian-Georgescu-ICHB.jpgProfesorul de matematică Flavian Georgescu a declarat, la Euronews, că „rolul matematicii nu este să învățăm o teoremă pe de rost”. Acesta a explicat că degeaba am învățat o carte…

Avizele suplimentare pentru profesorii suplinitori și titulari, prevăzute în metodologia de mobilitate pentru anul școlar 2025-2026

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2019/04/Cancelarie-contracte-profesori-Pexels-e1554448932420.jpgToate avizele suplimentare pentru profesori se găsesc în metodologia-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2025-2026. Este vorba atât despre cadrele didactice suplinitoare, cât și despre cad...

Vacanțele lungi conduc la pierderi de învățare pentru elevii vulnerabili, spune ministra Educației din Franța, care anunță că din 2026 ar putea tăia din cele 8 săptămâni de vacanță de vară

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/01/elisabeth-borne-agerpres_17889606.jpegMinistrul Educației Naționale din Franța, Élisabeth Borne, a anunțat în fața senatorilor lansarea unei „mari consultări privind timpul școlar”, reluând dezbaterea sensibilă despre durata vacanțelor de vară. Po...

Daniel David, despre tăierea concursurilor și olimpiadelor școlare la clasele I-IV: În ciclul primar important este să construim elementele de bază ale competențelor cheie. Acest nivel elementar trebuie dezvoltat în ritmul fiecărui copil

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/01/ID289381_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-scaled-e1736513124317.jpgMinisterul Educației și Cercetării (MEC) a decis prin ordin de ministru să nu organizeze olimpiade și concursuri școlare naționale pentru clasele I-IV în 2025, iar ministrul Daniel David ...

Ministrul Educației și Cercetării: Profesorii să-i facă pe copii să iubească democrația. Simplul fapt că bifezi o lecție și că vorbești despre instituțiile europene într-o manieră plicticoasă nu înseamnă că ți-ai atins obiectivul

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/01/agerpres_17919844.jpegMinistrul Educației și Cercetării, Daniel David, spune că profesorii nu trebuie să bifeze o lecție „într-o manieră plicticoasă” atunci când le predau elevilor despre democrație: „Profesorii să-i facă pe copii…

Good News

Only good and positive news.