Condiții de cazare improprii în unele camere și mic-dejun neadecvat, reclamate de elevii olimpici la Naționala de Fizică 2025 de la Slobozia / Șefa ISJ Ialomița: Mi-e foarte greu să cred că DSP ar fi dat aviz dacă erau probleme

Condiții de cazare improprii în unele camere și mic-dejun neadecvat, reclamate de elevii olimpici la Naționala de Fizică
📅 2025-04-19
Mai mulți elevi care au participat la Olimpiada Națională de Fizică, desfășurată în perioada 10-15 aprilie la Slobozia, acuză condițiile în care a fost organizat evenimentul de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Ialomița. Elevii au trimis redacției Edupedu.ro mai multe fotografii cu micul dejun, despre care spun că a fost insuficient și reclamă condițiile de cazare: o cameră de hotel „cu miros de mucegai”, unde un calorifer vechi curgea, iar apa era adunată într-un pahar.

Mai mulți elevi care au participat la Olimpiada Națională de Fizică, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Ialomița la Slobozia, ne-au transmis fotografii cu camera de hotel în care au fost cazați, unde „mirosea a mucegai și canalizare”, „ușa de la baie nu stătea decât dacă puneam o sticlă de apă în dreptul ei”.

La Olimpiadă au participat în jur de 700 de elevi, profesori și membrii ai comisiilor centrale care au fost cazați în trei hoteluri, ambele de 3 stele, spune șefa ISJ.

Contactați de Edupedu.ro, reprezentanții inspectoratului școlar spun că toate camerele de hotel au fost verificate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ialomița înainte ca elevii și profesorii să se cazeze.

Sursa: Cititori Edupedu.ro Sursa: Cititori Edupedu.ro

„Eu vă asigur că înainte să vină participanții, înainte de data de 10 aprilie, toate unitățile hoteliere în care au fost cazați participanții, profesorii și comisia centrală au avut control de la DSP Ialomița. Mi-e greu să cred că DSP ar fi dat aviz dacă nu erau condițiile conforme”, a spus pentru Edupedu.ro șefa ISJ Ialomița, Steluța Mitrea.

Aceasta mai precizează că „nu putem avea certitudinea că aceste fotografii au fost făcute în acel hotel. Puteau fi făcute oriunde, de oricând”, mai spune inspectorul general școlar. 

Cât privește mâncarea, elevii spun că la micul dejun mâncarea a fost insuficientă și au trimis o fotografie.

„La micul dejun, am fost serviți cu câte 2 felii de șuncă presată, 2 de cașcaval și 2 felii de ardei, pâine, margarină și dulceață. Mesele dimineților următoare au fost asemănătoare. 

Comparați cu alte olimpiade sau cu orice alt hotel de 3 stele din tara asta care oferă dacă nu bufet suedez, așa cum este firesc, cel puțin un ou. La prânz și cina, mâncarea erau fără gust, ceafa de porc atât de tare încât nu putea fi tăiată”, spune un elev.

Sursa: Cititori Edupedu.ro

Meniul transmis de reprezentanții ISJ Ialomița confirmă faptul că în prima zi acesta a fost meniul, iar în zilele următoare au avut în plus la micul dejun omletă (în data de 12 aprilie) și pateu și ou fiert (în data de 13 aprilie). Pe 14 aprilie elevii au avut la micul dejun brânză telemea, salam săsesc 2 bucăți de brânză topită unt și gem, iar în ultima zi salam de vară, cașcaval, cabanos, unt și gem.

Șefa ISJ Ialomița a avut declarații contradictorii. Inițial, Steluța Mitrea a spus că „poate fotografia aceea a fost după ce elevul s-a săturat de mâncat”, iar la scurt timp, tot ea a sugerat că mâncarea ar fi fost suficientă: „Și dacă la micul sunt două felii de cașcaval, două de șuncă presată și brânză topită, ce ar mai fi trebuit să fie?”.

La rândul său, inspectoarea șefă a trimis fotografii cu mâncarea copiilor și în tipul meselor.

Sursa: ISJ Ialomița Sursa: ISJ Ialomița Sursa: ISJ Ialomița
Transportul elevilor

Elevii acuză și probleme legate de transport.

„Inspectoratul județean școlar nu a pus la dispoziție microbuz, iar drumul cu trenul ar dura de trei ori mai mult decât cu mașina. Astfel, elevii din județ au fost obligați să meargă cu mașinile personale”, spune un elev.

Întrebat de Edupedu.ro, inspectorul școlar adjunct de Ialomița, Marian Baboi, a spus că au rămas chiar multe microbuze neocupate pentru că unii elevi au venit cu mașini însoțiți de părinți.

„Am avut 36 de microbuze școlare la dispoziție. La un moment dat vă spun sincer că ne-au rămas niște microbuze neocupate și nu înțelegeam de ce. Pentru că eu aveam o rezervă, nu aveam șase rezerve. Din ce am înțeles, cel puțin la prima probă au venit și părinții, nu puteam să le refuzăm accesul și presupun că i-au luat părinții”, a spus inspectorul școlar adjunct.

„În ziua în care am mers spre festivitatea de deschidere, autobuzul județului nostru trebuia să aibă un număr desemnat, pe care l-am căutat în ninsoare timp de jumătate de oră. După ce l-am găsit în cele din urmă, șoferul a zis ca nu a primit niciun număr și nu a fost informat de organizatori”, mai semnalează elevii.  

„Fiecare lot a avut unul sau doi profesori coordonatori în funcție de câți participanți au fost. Dacă au fost, de exemplu, dintr-un județ, patru elevi, un profesor, am avut un singur coordonator. La un lot mai mare, am avut doi. Când i-am transportat la festivitatea de deschidere au primit toți numerele microbuzelor”, a spus șefa ISJ Ialomița.

Sursa: ISJ Ialomița Sursa: ISJ Ialomița

„Noi am organizat Olimpiada, au fost în jur de 700 de oameni, cu tot cu elevi, profesori, însoțitori și comisia centrală. A fost o mobilizare de forță. Au fost 4 zile de probă în trei unități de învățământ. Le-am asigurat transportul dus-întors, fără să existe absolut nicio problemă. E păcat să arunce cu noroi peste munca unui județ întreg, doar pentru că unii au fost nemulțumiți de rezultate. Au fost foarte mulți implicați în organizarea acestei olimpiade”, mai spune inspectoarea generală.

Lipsa fondurilor nu ar fi fost o problemă, mai spune Steluța Mitrea.

„Noi nu ne-am rezumat doar la fondurile primite din partea ministerului. Am avut fonduri alocate și prin de la Consiliul Județean (CJ) Ialomița au primit copiii și ghiozdănele cu materiale care le vor utiliza pe viitor”, spune inspectoarea generală Ialomița.

„Noi nu am avut plângeri, ba din contră, am primit multe mesaje de mulțumiri, chiar și în cartea oaspeților”, spune adjunctul ISJ Marian Baboi.

Sursa: ISJ Ialomița Sursa: ISJ Ialomița

De remarcat că și la olimpiadele naționale din anul 2022 au existat nereguli semnalate de elevi și profesori, la Limba engleză de la Pitești și Limba franceză de la Craiova.

Chiar dacă au existat mesaje de mulțumiri față de organizatori din partea elevilor și a profesorilor – vezi scrisoarea de susținere a profesorilor din județul Dolj -, reacțiile din partea majorității participanților au fost de respingere și de protest față de condițiile de cazare și masă.

Citește și:
Prăpastie între realitatea elevilor și laudele oficialităților la Olimpiada Națională de Limba Engleză, organizată la Pitești. Elev: cazare mizeră, mâncare rece, sutele de elevi din clasele VII – XI nu vor mai dori să participe la așa ceva de teamă / Inspectoratul Școlar Argeș: “Am scris o poveste fără pereche”
VIDEO și FOTO „Vive la Roumanie, vive la France!” – uimirea unei eleve olimpice când vede condițiile deplorabile de cazare și masă pentru cel puțin jumătate din loturile de la Olimpiada Națională de Limba Franceză, organizată la Craiova. Băi și toalete cu probleme, apă caldă cu porția „doar după mai multe telefoane la inspectorat”, camere murdare

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Edupedu

„Olimpiada pe banii profesorilor”. Mai multe cadre didactice din Comisia centrală a Olimpiadei Naționale de Germană 2025 reclamă refuzul ISMB de a deconta banii pentru cazare și masă: „Este un abuz administrativ și o lipsă totală de respect”

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/04/dreamstime_m_361593413.jpgMai mulți membri ai comisiei centrale a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă reclamă că au fost obligați să suporte din fonduri proprii cheltuielile pentru etapa națională desfășurată la Alba…

Olimpiada de Istorie 2025, etapa națională. Subiectele primite de elevi la Piatra Neamț și baremele de corectare – descarcă / Eseu despre statul român modern din secolul XIX, la clasa a VIII-a

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/04/SUBIECTE-OLIMPIADA-DE-ISTORIE-2025_page-0001-1.jpgSubiectele și baremele de notare de la Olimpiada de Istorie 2025, etapa națională, organizată pe 14-18 aprilie la Piatra Neamț, au fost publicate de organizatori pe site-ul competiției. Documentele...

Ministerul Educației confirmă că a trimis bani doar parțial pentru bursele școlare în aprilie 2025, înainte de Paști, și că restul de bani vor ajunge la elevi după zilele libere

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2024/11/dreamstime_m_171979303-e1732710935673.jpgMinisterul Educației și Cercetării (MEC) anunță că a transmis toate sumele necesare pentru plata burselor elevilor aferente lunii martie 2025 către inspectoratele școlare, însă admite că acolo unde bursele ...

STUDIU Aproximativ 30% dintre tinerii români care au participat la un studiu internațional se poziționau în 2024 la dreapta sau extrema dreaptă pe axa politică – creștere cu 10% față de anul 2019 / Procentul tinerilor de stânga sau extrema stânga a scăzut de la 18% la 12%

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2024/11/dreamstime_s_82371523.jpgAproximativ 30% dintre tinerii din România se poziționau în anul 2024 la dreapta sau extrema dreaptă pe axa stânga-dreapta politică, potrivit raportului „Tinerii din România. Diferențe de gen, participare politică…

OFICIAL Directorii școlilor cu profil artistic vor avea atribuții de management și impresariat artistic, potrivit noului regulament de organizare și funcționare a școlilor de Arte, valabil din anul școlar 2025-2026 / Admitere la clasa I cu testare specializată

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/03/recital.jpgRegulamentul de organizare și funcționare a școlilor de Arte, valabil din anul școlar 2025-2026 a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit documentului care a fost actualizat potrivit legii Educației nr.…

Ministrul Daniel David: În ultimii ani au intrat în sistemul de Învățământ mulți oameni care n-au fost cei mai buni absolvenți neapărat. Salariul este mic, este prost, ca să spun așa

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/02/agerpres_17977618.jpegDaniel David, ministrul Educației și Cercetării, a declarat, la Rock FM, că „în ultimii ani au intrat în sistem mulți oameni care n-au fost cei mai buni absolvenți neapărat, din diverse…

Emanuela Cerchez, profesoară de Informatică și membru în comisia centrală a Olimpiadei Naţionale de Informatică: Este o muncă de voluntariat. Nu suntem plătiţi pentru munca noastră. În acest an, inspectoratul şcolar de la care provin a refuzat să îmi deconteze cheltuielile pentru 3 competiţii / Apel public la Respect față de elevi și profesorii implicați

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/04/Emanuela-Cerchez.jpgEmanuela Cerchez, profesoară de Informatică la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi și membru în comisia centrală a Olimpiadei Naţionale de Informatică, a adus în atenție, pe pagina de socializare, că…

Toate școlile din județul Argeș au de transmis din nou inspectoratului școlar situația sentințelor judecătorești. Recent, toți directorii de școli din județ au fost convocați la o întâlnire la care au adus toate dosarele aflate în instanță pentru sporul de condiții vătămătoare

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2024/06/dreamstime_s_19121369.jpgMarți, 15 aprilie, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a solicitat din nou școlilor din județ să transmită situația sentințelor judecătorești, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro. De menționat este că toți…

Administrația Trump avertizează Harvard că ar putea rămâne fără posibilitatea de a primi studenți străini, după ce prestigioasa universitate a respins presiunile guvernului

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/03/agerpres_18080801.jpegDepartamentul pentru Securitate Internă al SUA a anunțat, miercuri, că Universitatea Harvard își va pierde capacitatea de a înscrie studenți străini dacă nu se supune cererilor Administrației Trump de a…

Daniel David: Consumul de droguri este la niveluri foarte ridicate. Școala nu poate să țină locul părinților / Mesaj și pentru profesori: Sentimentul meu este că, deși avem proceduri, încă ele nu sunt implementate, rămân uneori forme fără fond

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2025/01/Daniel-David-Radu-Tuta-Agerpres-Foto-agerpres_17934923.jpegMinistrul Educației, Daniel David, avertizează că școala nu poate înlocui rolul părinților în prevenirea consumului de droguri în rândul adolescenților. Într-o intervenție la Antena 3, ofi...

Good News

Only good and positive news.