Elevii și tinerii cu vârste între 4 și 21 de ani sunt invitați să participe la cea de-a 43-a ediție a Concursului Internațional de Artă „Micul Montmartre” din Bitola, Republica Macedonia de Nord, expunându-și lucrările într-un context internațional, iar câștigătorii pot participa la o Tabăra de Creație la Bitola.
Potrivit unei adrese, consultată de Edupedu, trimisă în școli de Ministerul Educației, ca urmare a invitației Ambasadei Macedoniei de Nord în România, participarea este deschisă atât școlilor de stat, cât și celor private, care sunt încurajate să trimită o colecție de lucrări artistice realizate de elevi prin poștă.
Tema este liber aleasă, iar dimensiunea lucrărilor poate fi orice format dorit. Toate tehnicile și materialele artistice sunt acceptate. Fiecare școală trebuie să trimită minimum 20 de lucrări pentru a putea fi calificată.
Pe spatele fiecărei lucrări trebuie să existe o etichetă printată, care să includă: numele și prenumele elevului, vârsta, școala, numele și prenumele profesorului de artă, adresa oficială școlii și un e-mail de contact, data limită a lucrărilor este pe 20 februarie 2025, iar rezultatele vor fi anunțate până pe 20 martie 2025 pe site-ul concursului.
Tabăra de Creație „Micul Montmartre” – mai 2025
Cei mai buni participanți ai concursului vor fi invitați să ia parte la Tabăra de Creație organizată la Bitola, între 23 și 30 mai 2025, tema acesteia fiind „Arhitectura veche.” Elevii vor avea parte de 5 zile de pictură în Bitola și vizite culturale la Ohrid și la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” Bigorski.
Tabăra este deschisă doar elevilor cu vârste între 12 și 18 ani. Fiecare școală invitată va trimite o echipă formată din 1 profesor și 2 elevi. Organizatorii vor asigura cazarea și masa participanților, iar costurile de transport vor fi suportate de participanți.
Foto: https://www.smallmontmartreofbitola.com/„Micul Montmartre” a fost fondat în Bitola, un oraș istoric din Republica Macedonia de Nord, cunoscut pentru arhitectura sa tradițională și bogata sa moștenire culturală. Evenimentul a devenit un simbol al promovării artei în rândul copiilor, adunând anual sutr de lucrări din întreaga lume, acesta se regăsește acum la cea de a 43-a ediție.