Premier League: Arsenal - Tottenham, miercuri, 22:00, DGS 1
La Liga: Barcelona - Betis, miercuri, 22:00, DGS 2
De altfel, fostul agent FIFA, rămas acum în umbră, cel puțin oficial, a promis că va apărea la un moment dat un film dedicat vieții sale, care se va numi ”Don Giovanni”. Întâmplări însă din viața sa apar în continuare în spațiul public, iar una dintre ele a devenit virală. S-a întâmplat când a crezut că i s-a spart în cap o vioară Stradivarius, evaluată la un milion de dolari.
La șase ani de la eliberarea din închisoare, după ce și-a ispășit pedeapsa din Dosarul Transferurilor și cea pentru mita dată judecătoarei Geanina Terceanu, Becali a fost întrebat dacă a fost marcat de acea perioadă.
Ioan Becali a stat în aceeași celulă cu fratele său, Victor, dar și cu Cristian Borcea, fostul acționar al lui Dinamo.
”Nu. Poate pentru Borcea a contat mult și faptul că eu și Victor am fost cu el, l-a ajutat mult. Borcea a trecut prin clipe grele.
Dar pentru mine nu, pentru că eram deja trecut prin asta. Sunt plecat de la vârstă tânără, am trecut prin multe, cu frontieră, cu Napoli, cu viața, până să găsesc strada asta. Știi că am avut și alte străzi în viața mea”, a spus Becali, la Prietenii lui Ovidiu.
Impulsionat de moderator, Becali a rememorat povești mai puțin știute din trecutul său tumultos. Una a fost legată de momentul în care a fugit din țară, în regimul lui Nicolae Ceaușescu.
”Am trecut Dunărea într-un cauciuc, cu roată. Da, era o roată de tractor umflată chiar de călăuză. Prima dată călăuza ne-a dat în primire. Ne-a luat câte 30.000 de lei. Ne-a luat o vioară Stradivarius.
Care, într-adevăr, era falsă, dar eu visam să iau un miliard de lire pe ea.
Eu nu știam însă că e falsă. Am luat-o de la Fundulea, de la niște lăutari, și era atât de bine lustruită. Nu am avut timp să mă duc să o verific, pentru că arăta prea frumos. Și știam de la o licitație că un Stradivarius costă 1 miliard de lire”, a povestit Becali.
Giovanni și-a amintit și cum a constatat că vioara lui, de un milion de dolari, era de fapt un fake.
”Când am constatat? Când mi-a spart-o în cap un căpitan de poliție la Reșița, în arestul beciului. Pentru că pe noi ne-a dat în primire călăuza. Erau călăuze care făceau o grămadă de bani pe timpul lui Ceaușescu.
Călăuze la graniță, pentru a te trece frontiera. Mulți au murit acolo, mulți sunt îngropați. O să vezi acolo cruci. Că i-au găsit acolo, putreziți, morți și așa mai departe, împușcați. Dar călăuzele astea, o serie o treceau, o serie o dădeau.
Și noi am căzut în seria aia când trebuia să ne dea. Dar a doua oară când am vrut să trecem, aveam fiecare câte un cuțit la gâtul lor. Nu i-am mai dat 30 de mii, i-am dat 15. Ne-a dus frumos, am trecut dincolo.
Acolo ne aștepta un băiat al unui consul sârb. Ne-am dus la Belgrad, am luat tren la Zagreb, unde am fost prinși, pentru că nu mai aveam acte. Le-am pierdut pe Dunăre. Dolarii pe care i-am mai avut, i-am uscat pe la Belgrad.
Banii pe care i-am avut la prima evadare au fost confiscați. Plus vioara spartă în cap. Și când mi-a dat cu vioara în cap, am zis: „Bă, stai, e nebun, îmi dă cu un milion de dolari în cap?!”. Numai că ei o verificaseră, să vadă cum e. Eu n-am controlat-o, că arăta prea frumos”, a rememorat Ioan Becali.