Supercupa Spaniei: Athletic Bilbao - Barcelona, miercuri, 21:00, DGS 1
Cupa Ligii Angliei: Tottenham - Liverpool, miercuri, 22:00, DGS 2
Dan Șucu a devenit acționar (77%) la Genoa, pe final de 2024, după ce a plătit 40 de milioane de euro pentru pachetul majoritar.
Italienii susțin că Dan Șucu își va recupera investiția de la Genoa. Numai din drepturile TV și sponsorizări, ”Grifonii” și Dan Șucu ar urma să încaseze undeva la 60 de milioane de euro.
În plus, Genoa ar mai putea face bani și din vânzarea de jucători.
”777 Partners (n.r. foștii proprietari de la Genoa) pleacă fără a lua vreun euro.
Noul proprietar subscrie la majorarea de capital și cu doar 40 de milioane de euro cumpără un club cu averi ale fotbaliștilor în jur de 150 de milioane, 30 de mii deținători de abonament, 60 de milioane de venituri garantate din drepturile TV și sponsori, cu 20 de jucători deținuți cu salarii rezonabile.
Scepticii ar trebui să știe că Genova, fără un al treilea cumpărător, ar fi riscat o criză de lichiditate cu faliment asociat.
Bun venit, domnule Șucu, și mult respect pentru dumneavoastră. Felicitări pentru această capodoperă care a salvat Genova și a trimis trecutul în pod”, au notat italienii de la pianetagenoa1893.net.
Unul dintre suporterii formației italiene i-a trimis un mesaj pe Instagram Dianei Șucu, soția lui Dan Șucu, în care i-a mulțumit pentru implicarea la Genoa.
”Bună dimineața, sunt un fan al clubului Genoa și aș vrea să mulțumesc întregii familii Șucu pentru ceea ce a făcut și sunt sigur că va face pentru Genoa. Îmbrățișări pentru familia Șucu, vă doresc un Crăciun fericit. Multe mulțumiri pentru domnul Dan Șucu”, i-a scris fanul partenerei lui Dan Șucu.
Diana Șucu a publicat mesajul la InstaStory și a folosit pe fundal melodia ”What a wonderful world (n.r.- Ce lume minunată)”, a lui Louis Armstrong.
Imediat după ce tranzacția a fost oficializată, mulți s-au întrebat dacă Dan Șucu va renunța la Rapid, iar răspunsul a venit imediat: omul de afaceri și-a dorit un "multi-club ownership".
"Pentru mine în ce am construit până acum este ideea de integrare verticală. Modelul pe care îl caut eu este unul de integrare verticală. În literatura sportivă se numeşte multi-club ownership, de proprietate pe mai multe cluburi. Am studiat acest fenomen din Europa, care este încă la început.
Din clipa în care am investit la Rapid, m-am gândit că n-o să pot niciodată să ajung să construiesc ceva cu adevărat special cu un singur club. Dorinţa de multi-channel, ideea că trebuie să particip în aşa ceva era obligatorie în mintea mea. Beneficiile le pot dezvolta la nesfârşit", a spus Dan Șucu, pentru zf.ro.
"Pentru fiecare club este mai bine să fie într-o uniune. Deocamdată, din punctul nostru de vedere, două sunt cât se poate de în regulă, unul într-un campionat mediu, unu într-un campionat lider.
Ele se pot susţine uşor unul pe celălalt, fiecare dintre ele trebuie să fie conduse din punct de vedere managerial foarte bine în acelaşi timp, condus responsabil, să fie sustenabil, să fie capabil, într-o perioadă rezonabilă de timp, să ajungă să-şi acopere cheltuielile din activitatea curentă", a mai afirmat Dan Șucu.