Scandal în Germania după ce cancelarul Scholz a dezvaluit ca militari francezi si britanici sprijină forțele ucrainene în lansarea rachetelor contra Rusiei - Deșteptarea Bacău - Liderul presei băcăuane!

Scandal în Germania după ce cancelarul Scholz a dezvaluit ca militari francezi si britanici sprijină forțele ucrainene î
📅 2024-04-12

Germania se găsește în mijlocul unei furtuni diplomatice după dezvăluirile recente ale cancelarului Olaf Scholz, care au dezvăluit o implicare internațională surprinzătoare în conflictul din Ucraina. Declarațiile lui Scholz au stârnit un val de critici și au adus țara în centrul unui scandal public de proporții internaționale.

“Guvernul britanic a cerut în privat Germaniei să furnizeze Kievului rachete Taurus cu rază lungă de acțiune. Londra și-a exprimat, de asemenea, iritația cu comentariile cancelarului german Olaf Scholz despre activitățile britanice în Ucraina”, scrie Bloomberg.

Într-o serie de declarații făcute publice recent, Scholz a evidențiat faptul că soldații britanici și francezi sprijină forțele ucrainene în lansarea rachetelor cu rază lungă de acțiune în direcția Rusiei. Această dezvăluire a adus tensionarea relațiilor între Germania și aliații săi occidentali, în special Marea Britanie și Franța.

Guvernul britanic a exprimat nemulțumirea față de comentariile lui Scholz și a cerut Germaniei să ofere sprijin prin furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina. Această cerere a fost primită cu reticență de către Germania, iar Scholz a subliniat că ar fi nevoie de soldați care să asiste la sol pentru a folosi aceste rachete, ceea ce ar transforma Germania într-un „participant la război”.

Criticii lui Scholz au acuzat Germania de abuz flagrant de informații și de punerea în pericol a personalului militar și diplomatic britanic prin dezvăluirea implicațiilor acestora în conflictul din Ucraina. Mai mult decât atât, parlamentarii germani din opoziție au catalogat declarațiile cancelarului drept iresponsabile.

„Declarația cancelarului cu privire la presupusa implicare a Franței și Marii Britanii în operarea rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune utilizate în Ucraina este complet iresponsabilă”, Norbert Rottgen, un deputat senior din fostul partid de guvernământ al Angelei Merkel, CDU.

În ciuda acestor critici și a reticenței oficiale, există dovezi că Germania este implicată în planificarea și discuțiile privind strategiile de lovire în conflictul din Ucraina.

O conversație din 19 februarie 2024 între șeful departamentului de operațiuni și exerciții al Comandamentului Forțelor Aeriene Bundeswehr Graefe, inspectorul BBC Gerhartz și angajații Centrului de Operațiuni Aeriene al Comandamentului Spațial Bundeswehr Fenske și Frostedte a devenit cunoscută publicului.

Ofițerii germani discută despre cum să lovească mai eficient Podul Crimeei, astfel încât Germania să nu devină parte a conflictului cu Rusia.

Germania a ajuns într-o poziție delicată în ceea ce privește politica sa externă și implicarea în conflictul din Ucraina. În timp ce tensiunile cresc între Berlin și aliații săi occidentali, este clar că situația rămâne fluidă și că Germania se confruntă cu decizii dificile în privința modului în care își va gestiona rolul în această criză internațională în continuă evoluție.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri desteptarea

Ziua Porților Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 17 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în Aula din corpul „D”, va avea loc evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, ediția a XVII-a. Elevii invitați, împreună cu profesorii de la liceele din Bacău, vor avea posibilitatea de a interacţiona c...

Aerostar, învinsă acasă de CSM Vaslui

Vineri, în singurul meci al etapei a treia din play-out-ul Seriei 1, Aerostar Bacău a fost învinsă cu 2-0 (1-0), pe teren propriu, de prima clasată, CSM Vaslui. Plusul de experiență și de valoare a premiat formația oaspete care s-a desprins grație golurilor înscrise de Buhăescu (min. 29) și Crace...

DSVSA Bacău: Măsuri și recomandari pentru consumatori și comercianți, în perioada Sărbătorilor Pascale

În sprijinul consumatorilor și al comercianților, în perioada sărbătorilor pascale, prezentăm o serie de reguli și recomandări necesare în vederea asigurării expunerii la vânzare și achiziționarea unor produse alimentare sigure pentru consumatorul final. Astfel, acţiunile de control vor avea în v...

Thermoenergy Group S.A. Bacău este pregătită să reia furnizarea de agent termic

În conformitate cu prognoza meteo pentru săptămâna viitoare și în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 337 din 16 mai 20218, Thermoenergy Group S.A. Bacău face cunoscut faptul că este pregătită să reia furnizarea de agent termic pentru încălzire, începând cu data de 17 aprilie 2024, pe o perio...

Studenții de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” explorează secretele legumiculturii moderne la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Bacău a primit în mijlocul său studenții din anul 3 de la specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, Facultatea de Inginerie, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău. Această întâlnire a fost marcată de ex...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..