La nivel național scade numărul firmelor desființate, în județul Bacău, crește - Deșteptarea Bacău - Liderul presei băcăuane!

La nivel național scade numărul firmelor desființate, în județul Bacău, crește - Deșteptarea Bacău - Liderul presei băcă
📅 2024-03-02

Într-un context economic dinamic, reflectat într-un raport recent al Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), se evidențiază o tendință de creștere a numărului de radieri ale firmelor în județul Bacău.

În primele zece luni ale anului 2023, 53.491 de firme au fost radiate la nivel național, cu o scădere generală de 8,21% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

În ceea ce privește situația specifică din județul Bacău, acesta a înregistrat o creștere semnificativă de 20,07% în numărul de radieri, un fenomen care merită atenție și analiză mai profundă. O astfel de evoluție ridică întrebări cu privire la factorii care stau la baza acestui fenomen și impactul asupra economiei locale.

La nivel național, Municipiul București rămâne lider în ceea ce privește numărul de radieri, cu 9.073 de firme radiate în primele zece luni ale anului 2023. Cu toate acestea, acest număr este în scădere cu 4,13%, sugerând o ușoară îmbunătățire în comparație cu perioada similară a anului anterior. Județele Cluj, Constanța și Timiș se numără și ele printre cele mai afectate, cu scăderi între 5,34% și 8,09%.

La polul opus, județele Ialomița, Covasna și Giurgiu au înregistrat cele mai mici cifre de radieri, cu scăderi semnificative cuprinse între 22,43% și 32,16%. Această situație poate fi interpretată ca un semn al stabilității economice în aceste regiuni sau al măsurilor eficiente de sprijin pentru mediul de afaceri.

În ceea ce privește Bacăul, creșterea de 20,07% a radierilor poate fi atribuită unei varietăți de factori. Este crucial să se analizeze dacă această creștere este determinată de probleme economice structurale, de schimbări în legislație sau de influențe externe cum ar fi pandemia sau fluctuațiile pieței.

Pe segmentele de activitate, se observă că comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor a înregistrat cel mai semnificativ declin, cu o scădere de 14,87%. Aceasta poate indica schimbări în comportamentul consumatorilor sau adaptarea la noi tehnologii și modele de afaceri. Pe de altă parte, sectoare precum construcțiile și agricultura au înregistrat, fie o scădere semnificativă, fie o creștere ușoară, ceea ce poate sugera schimbări structurale în aceste industrii.

În încheiere, creșterea semnificativă a radierilor în județul Bacău impune o analiză detaliată pentru a identifica cauzele și a dezvolta strategii pentru stimularea mediului de afaceri local. Este important ca factorii decizionali, guvernanții și comunitatea de afaceri să colaboreze în vederea stabilirii unor măsuri eficiente care să sprijine redresarea economică și dezvoltarea durabilă în regiune.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri desteptarea

VIDEO: Autostrada A7 – Focșani – Bacău, Lot 2

În data de 29 februarie 2024, proiectul de construcție a autostrăzii A7, tronsonul ce leagă Focșani de Bacău, a înregistrat un progres de 4%. Lotul 2 al acestei autostrăzi, între localitățile Domnești-Târg din Vrancea și Răcăciuni din Bacău, este gestionat de constructorul UMB, o echipă formată d...

DSP, despre cazul bebelușului decedat din cauza rujeolei

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău aduce clarificări privind cazul tragic al bebelușului care a pierit din cauza rujeolei. Potrivit informațiilor furnizate de DSP, copilul, în vârstă de un an și șase luni, a suferit un transplant hepatic în februarie 2023 și se afla sub tratament imunosupre...

Bani pentru masa elevilor din județul Bacău. Vezi ce școli vor beneficia de acest program

Guvernul României a acordat un cadou prețios județului Bacău de Ziua Mărțișorului, prin alocarea a 28 de milioane de lei pentru finanțarea programului “Masă sănătoasă”. Această inițiativă va beneficia peste 12.000 de elevi din 31 de școli din întreg județul. Decizia a fost confirmată ...

Închis de pompieri, Hotelul Trotuș din Onești anunță că va rezolva rapid deficiențele semnalate

În urma comunicatului emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău referitor la controlul efectuat la Hotelul Trotuș, conducerea acestuia aduce la cunoștința publicului o serie de clarificări și măsuri luate pentru a asigura siguranța și conformitatea. ...

20 de locuri gratuite pentru sterilizarea câinilor din Comuna Mărgineni, oferite de Primăria Bacău

În urma discuțiilor cu autoritățile locale, Dinu Păncescu, șeful Serviciului de Gestionare a Câinilor fără stăpân din Primăria Bacău, a anunțat alocarea a 20 de locuri exclusiv pentru proprietarii de câini din Comuna Mărgineni. În cadrul campaniei planificate pentru data de 29 martie 2024, organi...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..