Chimcomplex S.A. Borzești: profitul crește cu 8% în conditiile în care cifra de afaceri s-a redus cu 38% - Deșteptarea Bacău - Liderul presei băcăuane!

Chimcomplex S.A. Borzești: profitul crește cu 8% în conditiile în care cifra de afaceri s-a redus cu 38% - Deșteptarea B
📅 2024-04-12

CHIMCOMPLEX (CRC), principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, a obținut venituri totale pentru anul 2023 de 1.367 milioane lei, din care 1.344 milioane lei reprezintă venituri din exploatare și 23 milioane lei venituri financiare.

La 31 decembrie 2023, compania a înregistrat un profit operațional (rezultat din exploatare) de 112 milioane lei. Pe total activitate, rezultatul net a fost un profit de 76 milioane lei.

În contextul unei scăderi continue a consumului începută în a doua parte a anului 2022, volumul vânzărilor Chimcomplex a înregistrat o diminuare cu 38% în 2023 față de 2022. Cu toate acestea, eforturile de reducere a costurilor au dus la obținerea unei marje a profitului operațional de 8% în anul 2023.

Chimcomplex și-a concentrat activitatea pe sectoarele polioli/polieteri și sodă caustică, acestea fiind cele mai profitabile. Ponderea principalelor produse în totalul vânzărilor a fost de 48,9% pentru polioli și 46,5% pentru produse clorosodice.

“Suntem peste indicatori în contextul în care industria chimică europeană se confruntă cu cea mai gravă recesiune economică din ultimele 6 decenii: cererea scade, investiții care se mută în alte regiuni, iar prețurile energiei și gazului sunt cu 400% mai mari decât în SUA, China și Țările Arabe.
În Europa, combinatele chimice care continuă activitatea funcționează la jumătate din capacitate, iar 26 dintre ele s-au închis definitiv (75.000 de salariați au fost disponibilizați). În acest context, în 20 februarie împreună cu alți 72 de lideri din industrie, am semnat „Declarația de la Anvers” – un apel urgent pentru revitalizarea industriei europene, consolidarea sectoarelor industriale de bază și asigurarea competitivității și rezilienței acestora în contextul schimbărilor geopolitice.
S-a înțeles acum, după 2 ani de dezinformare, că fără industrie Europa se va prăbuși! Sperăm că cele 10 propuneri ale declarației se vor concretiza în legi care apoi se vor aplica corect”,
a declarat Ștefan Vuza, Președinte Chimcomplex.

Industria chimică a Europei a înregistrat o scădere cu încă 8%, al treilea an consecutiv, iar toate companiile producătoare de chimicale de bază continuă să raporteze o scădere cu două cifre: producția de petrochimicale din 2023 a fost cu 13,8% mai mică în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Producția de chimicale din China și SUA sunt astfel avantajate (datorită prețurilor la energie și gaz care sunt de 4 ori mai mici) de aceea au exportat la cele mai mari niveluri atinse vreodată. Doar în Europa, Rusia a exportat cu 285% mai mult, SUA cu 175% și EAU cu 210% în 2023 față de 2022.

În acest context dificil, Chimcomplex reușește să rămână în echilibru tocmai datorită structurii complexe și diversificate a producției extinsă pe 22 de grupe de produse diferite.

Compania continuă planul de măsuri specifice de creștere a eficienței energetice, optimizarea proceselor și implementarea investițiilor strategice cum sunt:

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie cu o tradiție de 70 de ani, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2023 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1.339 milioane de lei.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri desteptarea

Ziua Porților Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 17 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în Aula din corpul „D”, va avea loc evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, ediția a XVII-a. Elevii invitați, împreună cu profesorii de la liceele din Bacău, vor avea posibilitatea de a interacţiona c...

Aerostar, învinsă acasă de CSM Vaslui

Vineri, în singurul meci al etapei a treia din play-out-ul Seriei 1, Aerostar Bacău a fost învinsă cu 2-0 (1-0), pe teren propriu, de prima clasată, CSM Vaslui. Plusul de experiență și de valoare a premiat formația oaspete care s-a desprins grație golurilor înscrise de Buhăescu (min. 29) și Crace...

DSVSA Bacău: Măsuri și recomandari pentru consumatori și comercianți, în perioada Sărbătorilor Pascale

În sprijinul consumatorilor și al comercianților, în perioada sărbătorilor pascale, prezentăm o serie de reguli și recomandări necesare în vederea asigurării expunerii la vânzare și achiziționarea unor produse alimentare sigure pentru consumatorul final. Astfel, acţiunile de control vor avea în v...

Thermoenergy Group S.A. Bacău este pregătită să reia furnizarea de agent termic

În conformitate cu prognoza meteo pentru săptămâna viitoare și în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 337 din 16 mai 20218, Thermoenergy Group S.A. Bacău face cunoscut faptul că este pregătită să reia furnizarea de agent termic pentru încălzire, începând cu data de 17 aprilie 2024, pe o perio...

Studenții de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” explorează secretele legumiculturii moderne la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Bacău a primit în mijlocul său studenții din anul 3 de la specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, Facultatea de Inginerie, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău. Această întâlnire a fost marcată de ex...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..