Carpeta cu Răpirea din Serai revine în actualitate și costă cât o mașină - Deșteptarea Bacău - Liderul presei băcăuane!

Carpeta cu Răpirea din Serai revine în actualitate și costă cât o mașină - Deșteptarea Bacău - Liderul presei băcăuane!
📅 2024-04-12

«Am acasă pe-un perete / O carpetă c-o poveste / Cu răpirea din serai / Numai tu hoțule-o ai»

Cei mai în vârstă țin minte acest refren de pe vremea trupelor Azur și Generic. Carpeta cu răpirea din Serai a intrat în folclorul urban și în casele românilor, unde a devenit un adevărat obiect de cult pe lângă peștele de sticlă și mileul de pe televizor.

Zilele acestea, însă, Răpirea din Serai a revenit în actualitate într-un mod foarte ciudat. Carpeta a ajuns vedetă pe site-urile de vânzări, fiind oferită la prețuri incredibile. Numai pe OLX sunt disponibile aproape 1000 de oferte, din care, din județul Bacău sunt vreo 40.

Și asta nu este tot, însă, cea mai scumpă ofertă din județul Bacău este de 4.325 de euro, suma fiind cerută de un vânzător din comuna Berzunți care spune că este un model autentic țesut cu fir de mătase și are o vechime de peste 40 de ani, fiind păstrată în bune condiții!

Un alt vânzător, din Tuta, de lângă Târgu Ocna, cere pe carpetă 4000 de euro, iar unul din municipiul Bacău, “doar” 2000.

Un alt bacauan are de vânzare o Răpire din Serai adusă din Algeria, unde a fost realizată în 1985, pentru 1800 de euro iar un altul, din Berești Bistrița, cere 1400 de euro pentru o carpetă nouă.

Cu toate acestea, există și opțiuni mai accesibile, cum ar fi cea care costă doar 70 de euro, de departe cea mai ieftină variantă întâlnită pe piață.

Fenomenul ridică întrebări legate de valoarea culturală și comercială a acestor obiecte, transformând o simplă carpetă într-un simbol al nostalgiei și, în același timp, al speculației.

Cu toate că unora le poate părea surprinzător că un obiect aparent banal poate deveni atât de prețios, pasionații și colecționarii sunt dispuși să plătească sume exorbitante pentru a-și aduce acasă o bucată dintr-un trecut încărcat de amintiri și tradiție.

Răpirea din Serai este un motiv popularizat într-o melodie cu același nume de către trupa Azur. Inspirată din povestea unei tinere care este răpită din palatul sultanului, melodia a devenit un adevărat hit în anii ’90, rămânând în memoria colectivă a multor români.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri desteptarea

Ziua Porților Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 17 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în Aula din corpul „D”, va avea loc evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, ediția a XVII-a. Elevii invitați, împreună cu profesorii de la liceele din Bacău, vor avea posibilitatea de a interacţiona c...

Aerostar, învinsă acasă de CSM Vaslui

Vineri, în singurul meci al etapei a treia din play-out-ul Seriei 1, Aerostar Bacău a fost învinsă cu 2-0 (1-0), pe teren propriu, de prima clasată, CSM Vaslui. Plusul de experiență și de valoare a premiat formația oaspete care s-a desprins grație golurilor înscrise de Buhăescu (min. 29) și Crace...

DSVSA Bacău: Măsuri și recomandari pentru consumatori și comercianți, în perioada Sărbătorilor Pascale

În sprijinul consumatorilor și al comercianților, în perioada sărbătorilor pascale, prezentăm o serie de reguli și recomandări necesare în vederea asigurării expunerii la vânzare și achiziționarea unor produse alimentare sigure pentru consumatorul final. Astfel, acţiunile de control vor avea în v...

Thermoenergy Group S.A. Bacău este pregătită să reia furnizarea de agent termic

În conformitate cu prognoza meteo pentru săptămâna viitoare și în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 337 din 16 mai 20218, Thermoenergy Group S.A. Bacău face cunoscut faptul că este pregătită să reia furnizarea de agent termic pentru încălzire, începând cu data de 17 aprilie 2024, pe o perio...

Studenții de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” explorează secretele legumiculturii moderne la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Bacău a primit în mijlocul său studenții din anul 3 de la specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, Facultatea de Inginerie, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău. Această întâlnire a fost marcată de ex...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..