Moi ca pielea, rezistenți ca oțelul: mușchii magnetici pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor

Moi ca pielea, rezistenți ca oțelul: mușchii magnetici pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor
📅 2024-11-13

Cercetătorii au creat un material la fel de moale ca pielea, dar extrem de rezistent, pentru a realiza mușchii magnetici.

O echipă de la Institutul Național de Știință și Tehnologie din Ulsan (UNIST), Coreea de Sud, a dezvoltat un mușchi artificial inovator dintr-un compozit magnetic. Acest nou material poate să-și adapteze rigiditatea, trecând de la starea moale la cea rigidă și invers.

se remarcă prin „o capacitate impresionantă de a rezista la sarcini comparabile cu cele ale unui automobil”. De asemenea, rigiditatea materialului este de 2.700 de ori mai mare decât cea a materialelor tradiționale. Această tehnologie ar putea aduce beneficii semnificative în domeniul roboticii moi și al tehnologiei purtabile. Mușchii artificiali similari cu cei umani sunt esențiali pentru robotică, dispozitive purtabile și medicale. Totuși, materialele moi folosite până acum sunt prea rigide pentru a ridica greutăți mari și prea flexibile pentru a putea fi controlate precis.

Mușchii magnetici care progresează robotica moale

În acest nou progres, cercetătorii conduși de profesorul Hoon Eui Jeong, de la Departamentul de Inginerie Mecanică, au încercat să depășească aceste limitări. Pentru a face acest lucru, au utilizat materiale care pot trece între stări rigide și moi. Cercetătorii au combinat două materiale cheie: particule feromagnetice și polimeri cu memorie de formă. Particulele feromagnetice răspund la , permițând controlul de la distanță și contribuind la forța mușchiului.

În schimb, polimerii cu memorie de formă își pot schimba forma ca răspuns la stimuli specifici (precum căldura sau lumina) și pot reveni apoi la forma inițială. Acest lucru îi permite mușchiului să fie foarte adaptabil și să-și modifice rigiditatea, scrie Interesting Engineering.

Prin combinarea acestor două materiale, cercetătorii au creat un nou tip de mușchi artificial care este atât puternic, cât și flexibil. Cercetătorii au aplicat un tratament special de suprafață pentru a lega particulele magnetice de polimerul cu memorie de formă. Această conexiune a crescut rezistența și performanța generală avută de mușchii magnetici.

În plus, această legătură îi permite mușchiului să răspundă rapid și eficient la câmpuri magnetice. Atunci când este aplicat un câmp magnetic, particulele magnetice reacționează, provocând o schimbare de formă a mușchiului. Această reacție rapidă facilitează mișcări precise și controlate.

„Utilizând metode de stimulare multiplă, incluzând și controlul câmpului magnetic, putem executa de la distanță mișcări fundamentale, precum alungirea, contracția, îndoirea și rotirea, dar și acțiuni mai complexe, cum ar fi manipularea precisă a obiectelor”, a explicat profesorul Jeong.

Acești mușchi artificiali ar putea transforma multiple industrii

Acești mușchi sunt extrem de adaptabili, fiind capabili să-și modifice rigiditatea de 2.700 de ori și moliciunea de opt ori. De asemenea, aceste materiale pot suporta forțe de rupere de 1.000 de ori mai mari decât greutatea lor și forțe de compresie de 3.690 de ori mai mari decât greutatea lor. Acești mușchi sunt extrem de eficienți, convertind 90,9% din energia de intrare în lucru util.

Echipa a lucrat, de asemenea, pentru a reduce vibrațiile. Materialul include un design inovator cu strat dublu, încorporând un strat de hidrogel pentru amortizarea vibrațiilor. Acesta permite un control fără precedent și reduce vibrațiile mușchiului artificial chiar și la viteze mari.

„Această cercetare deschide noi oportunități pentru aplicații transformative în diverse sectoare, fiind susținută de proprietăți mecanice și performanțe care depășesc limitările mușchilor artificiali existenți”, a concluzionat Jeong.

Studiul a fost publicat în revista Nature Communications.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Paradoxal, stresul financiar ne face să cheltuim și mai mult de Crăciun

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, pentru mulți oameni crește și stresul financiar, paradoxal, acest lucru ducând la achiziționarea unui număr și mai mare de cadouri. Cercetările recente de la Universitatea Skövde (Suedia) arată că […] Articolul Paradoxal, stresul financiar ne face să chelt...

Un studiu arată că Internetul de mare viteză ar putea duce la obezitate

Activitățile populare care folosesc Internetul de mare viteză, cum ar fi vizionarea neîntreruptă de seriale pe platformele de streaming și jocurile online, ar putea contribui la creșterea ratei obezității în rândul australienilor, conform unui nou […] Articolul Un studiu arată că Internetul...

Test de cultură generală. Ce a fost Marea Farsă Lunară?

În urmă cu aproape 200 de ani s-a petrecut Marea Farsă Lunară. Dar despre ce a fost vorba și ce scop a avut? „Vom afirma de la început că, prin intermediul unui telescop de dimensiuni […] Articolul Test de cultură generală. Ce a fost Marea Farsă Lunară? apare prima dată în Descopera.

Moi ca pielea, rezistenți ca oțelul: mușchii magnetici pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor

Cercetătorii au creat un material la fel de moale ca pielea, dar extrem de rezistent, pentru a realiza mușchii magnetici. O echipă de la Institutul Național de Știință și Tehnologie din Ulsan (UNIST), Coreea de […] Articolul Moi ca pielea, rezistenți ca oțelul: mușchii magnetici pot ridica ...

Probleme după cea mai nouă actualizare YouTube! Ce erori întâmpină utilizatorii?

O actualizare recentă a aplicației YouTube pe Android a introdus două erori care afectează redarea videoclipurilor și funcționarea miniplayerului, scrie Android Police. Cele două erori afectează miniplayerul și modul de redare în modul portret, problemele […] Articolul Probleme după cea mai...

Ce știe Warren Buffett și nu spune? Magnatul adună numerar și vinde acțiuni

Berkshire Hathaway, condusă de legendarul investitor Warren Buffett, a publicat recent rezultatele economice, care arată suma uriașă a numerarului disponibil, ceea ce atrage inevitabila întrebare cu privire la anticiparea unei recesiuni, arată analiștii XTB. La […] Articolul Ce știe Warren ...

Rivalii Google din Europa vor să-și lanseze propriul motor de căutare

Ecosia și Qwant, concurenții europeni ai Google, s-au asociat pentru a realiza un motor de căutare. Astfel, se încearcă reducerea dependenței de marile companii de tehnologie din SUA. Companiile europene spun că noul lor sistem […] Articolul Rivalii Google din Europa vor să-și lanseze propr...

Cum i-a ucis Mihai Viteazul pe creditorii turci veniţi să ridice banii pentru înscăunarea lui

La 13 noiembrie 1594, creditorii turci din Bucureşti au fost ucişi din ordinul lui Mihai Viteazul. Articolul Cum i-a ucis Mihai Viteazul pe creditorii turci veniţi să ridice banii pentru înscăunarea lui apare prima dată în Descopera.

Cele mai mari companii de tehnologie se întrec în investiţii în Inteligenţa Artificială

Marile companii de tehnologie care s-au impus şi în segmentul AI îşi propun să fie principalii jucători globali în domeniu şi se pare că, până acum, se descurcă destul de bine. Trei dintre ele – […] Articolul Cele mai mari companii de tehnologie se întrec în investiţii în Inteligenţa Artifi...

Cercetătorii au reușit să reproducă prin clonare o specie considerată dispărută de 45 de ani

O specie de dihor care era considerată dispărută în 1979, Mustela nigripes, a reușit să se reproducă prin intermediul clonării, într-un experiment științific. Antonia, un dihor cu picioare negre clonat, a dat naștere la doi […] Articolul Cercetătorii au reușit să reproducă prin clonare o sp...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.