Tavanele înalte au un efect surprinzător asupra studenților care dau examen

Tavanele înalte au un efect surprinzător asupra studenților care dau examen
📅 2024-10-25

Noi cercetări au descoperit o legătură între tavanele înalte din sălile de examen și performanța studenților, ceea ce poate părea ciudat la prima vedere, dar devine tot mai logic pe măsură ce te gândești mai mult.

Deși forma unei camere nu poate compensa lipsa de studiu sau nu te poate face mai inteligent decât erai înainte, știm că mediul în care ne aflăm are un efect asupra noastră. Acest lucru include abilitatea noastră de a ne concentra și de a lucra la sarcini mintale.

Autorii studiului, de la University of South Australia și Deakin University din Australia, sugerează că sălile mari și deschise, cu , îngreunează concentrarea studenților asupra sarcinilor pe care le au de rezolvat.

Ce efect au tavanele înalte asupra studenților?

Un studiu anterior al unora dintre aceiași cercetători, folosind tehnologie de cartografiere cerebrală și realitate virtuală, a găsit o relație între abilitatea cognitivă și dimensiunea percepută a împrejurimilor unei persoane. În studiul de față, echipa a vrut să facă teste în lumea reală.

„Am fost curioși să aplicăm descoperirile noastre de laborator pe un set de date din lumea reală și să vedem dacă a fi într-un spațiu mare, cum ar fi o , în timp ce trebuie să te concentrezi asupra unei sarcini importante ar rezulta într-o performanță mai slabă”, spune psihologul de mediu Isabella Bower, de la University of South Australia.

Studiul a analizat rezultatele examenelor a 15.400 de studenți din trei campusuri pe parcursul a opt ani, punând scorurile lor în raport cu ceea ce se aștepta pe baza temelor pe care le-au trimis anterior.

În sălile de examen cu tavane înalte, studenții tindeau să obțină rezultate mai slabe în comparație cu cei care susțineau examene în săli cu o înălțime „standard” a tavanului, chiar și după ce au fost luate în considerare vârsta, genul, perioada anului, subiectul examenului și experiența anterioară la examene și alți factori care ar putea influența rezultatele.

Toți studenții trebuie să aibă șanse egale de succes

Cu toate acestea, nu putem fi încă siguri dacă dimensiunile reale ale camerei au un efect sau dacă este vorba de altceva legat de mediu, cum ar fi temperatura sau umiditatea din spațiu, sau chiar de se află acolo.

„Aceste spații sunt adesea concepute pentru alte scopuri decât examene, de exemplu săli de sport, expoziții, evenimente și spectacole”, spune Bower.

„Punctul cheie este că sălile mari cu tavane înalte par să dezavantajeze studenții și trebuie să înțelegem ce mecanisme cerebrale sunt implicate și dacă acest lucru afectează toți studenții în aceeași măsură”, continuă ea.

Acestea sunt întrebări la care cercetările viitoare pot încerca să răspundă. Este clar însă că mediul contează și că s-ar putea să nu le oferim studenților cea mai bună șansă de succes prin susținerea examenelor în camere care nu sunt construite special pentru acest scop, scrie Science Alert.

„Examinările au fost o parte cheie a sistemului nostru educațional de peste 1.300 de ani, modelând carierele și viețile studenților”, spune psihologul educațional Jaclyn Broadbent, de la Deakin University.

„Este crucial să recunoaștem impactul potențial al mediului fizic asupra performanței studenților și să facem ajustările necesare pentru a ne asigura că toți studenții au șanse egale de succes”, explică cercetătoarea.

Cercetarea a fost publicată în Journal of Environmental Psychology.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Astronomii s-ar fi înșelat amarnic în privința lui Betelgeuse, a 10-a cea mai strălucitoare stea de pe cerul nopții

Betelgeuse, a 10-a cea mai strălucitoare stea de pe cerul nopții, s-ar putea să nu fie pe punctul de a exploda sub forma unei supernove, conform unui nou studiu al strălucirii și întunecării stelei. În […] Articolul Astronomii s-ar fi înșelat amarnic în privința lui Betelgeuse, a 10-a cea m...

O așezare colonială pierdută, descoperită sub pădurea tropicală amazoniană

Arheologii din cadrul proiectului Amazonia Revelada au descoperit o așezare colonială pierdută datând din secolul al XVIII-lea. Proiectul Amazonia Revelada este un studiu al regiunii amazoniene pentru identificarea siturilor arheologice prin utilizarea tehnologiei LiDAR și […] Articolul O a...

Mintea umană nu este menită să fie trează după miezul nopții, avertizează oamenii de știință

O mulțime de dovezi sugerează că mintea umană funcționează diferit dacă este trează în timpul nopții. După miezul nopții, emoțiile negative tind să ne atragă atenția mai mult decât cele pozitive. Unii cercetători cred că […] Articolul Mintea umană nu este menită să fie trează după miezul no...

Soarele a dezlănțuit o nouă o erupție de clasă X! Cât de afectat va fi Pământul?

Steaua noastră a fost destul de liniștită în ultima perioadă, dar, recent, Soarele dezlănțuie o erupție de clasă X, cea mai puternică categorie de erupții solare. Soarele dezlănțuie o erupție de clasă X. Această erupție […] Articolul Soarele a dezlănțuit o nouă o erupție de clasă X! Cât de ...

Ileana Șipoteanu, o poveste de viață în care a cântat cu și din dragoste | EXCLUSIV la „Altceva cu Adrian Artene”

„Ce mult te-am iubit!”, piesă fabuloasă care ne-a încântat existența și continuă să o facă, melodie a cărei mesaj rămâne actual indiferent de vârsta pe care o are auditorul. Glasul care i-a dat viață îi […] Articolul Ileana Șipoteanu, o poveste de viață în care a cântat cu și din dragoste |...

Studiu: Ridurile arată dacă elefanții au trompa dreptate sau stângace

În timp ce oamenii sunt împărțiți între dreptaci și stângaci, elefanții au o preferință pentru partea trompei pe care o folosesc. Acum, oamenii de știință au descoperit că este posibil să se determine dacă ei […] Articolul Studiu: Ridurile arată dacă elefanții au trompa dreptate sau stângac...

Cum au reușit trei deținuți să evadeze din închisoarea Alcatraz cu o lingură

La 12 iunie 1962, trei prizonieri – Frank Morris și frații John și Clarence Anglin – au evadat din Penitenciarul Federal Alcatraz din Golful San Francisco. Planificarea și executarea complexă a evadării celor trei a […] Articolul Cum au reușit trei deținuți să evadeze din închis...

Extincția balenelor ucigașe, un mister tot mai departe de rezolvare

Orcile din sudul Pacificului, aflate în suferință, au oferit cercetătorilor un moment rar de speranță: un nou pui a fost văzut înotând alături de mama sa. Până în acel moment, în acest an apăruse un […] Articolul Extincția balenelor ucigașe, un mister tot mai departe de rezolvare apare prim...

Enzo Maiorca, lordul adâncurilor albastre. A renunțat la pescuitul subacvatic și a devenit vegetarian

Italianul Enzo Maiorca a fost un scufundător în apnee (scunfundare liberă) care a adus contribuții semnificative la conservarea mediului marin. Maiorca a deținut numeroase recorduri mondiale, cariera sa fiind marcată de realizări notabile în sportul […] Articolul Enzo Maiorca, lordul adâncu...

Mirosul morții are o influență ciudată asupra oamenilor

Știați că muștele pot mirosi un cadavru de la kilometri distanță și pot săpa până la 2 metri adâncime pentru a ajunge la un sicriu și a-și depune ouăle? Aceste insecte sunt atrase de semnale […] Articolul Mirosul morții are o influență ciudată asupra oamenilor apare prima dată în Descopera.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.