Ar putea ca valurile de căldură să ducă la pene de curent?

Ar putea ca valurile de căldură să ducă la pene de curent?
📅 2024-10-18

Calea către îndeplinirea obiectivelor climatice ale lumii este cea electrică, spun specialiștii lumii. Cu alte cuvinte, cazanele și vehiculele pe bază de combustibili fosili vor face loc alternativelor electrice, iar industria grea se pregătește să înlocuiască gazul pe energie cu emisii reduse de carbon.

Acest lucru va reprezenta o provocare fără precedent pentru rețelele electrice din economiile dezvoltate, care au fost construite inițial pentru a transmite energia generată de câteva centrale electrice mari către locuințe și întreprinderi, când aveau o cerere mai mică.

Se preconizează că în viitor, valurile de căldură vor avea un impact major asupra modului de funcționare a rețelelor electrice. O perioadă de vreme rece ar putea provoca o creștere colectivă a din partea a milioane de gospodării.

Cât de frecvente vor fi penele de curent?

Dar sunt aceste provocări prea mari pentru operatorii de rețea și se pot aștepta gospodăriile la pene de curent în schimbul unui sistem energetic mai ecologic?

Criticii se tem că pompele de căldură ar putea duce la o creștere a cererii de energie – în special în timpul valurilor de frig din timpul iernii – care ar putea depăși rezervele de energie electrică ale Regatului Unit sau ar putea copleși rețelele electrice locale, provocând pene de curent.

Aceste temeri au fost alimentate de organizații precum Stove Industry Association, care reprezintă companiile din industria sobelor pe lemne. Erica Malkin, purtătoarea de cuvânt a grupului, a declarat că există „îngrijorări cu privire la extinderea rețelei energetice” și la „potențialul foarte real de întrerupere a alimentării cu energie electrică”.

„Nu suntem nici pe departe în apropierea obiectivelor”

„Electrificarea energiei termice este un argument solid atunci când vine vorba de reducerea dar când vine vorba de dependența de rețea, nu suntem nici pe departe în apropierea obiectivelor pentru ceea ce ar fi necesar pentru a produce în întregime energie electrică și termică în această țară”, a spus ea.

Ea a mai explicat că, în cazul unei, gospodăriile nu ar putea să își încălzească locuințele și ar putea considera benefic să aibă, în schimb, o sobă pe lemne.

Cantitatea de energie electrică produsă de centralele pe gaz și cărbune din Regatul Unit a scăzut cu 20% anul trecut, ajungând la cel mai mic nivel din 1957. Energia regenerabilă a reprezentat cea mai mare sursă de energie, cu 42%, deși centralele pe gaz au reprezentat încă 31%, potrivit The Guardian.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Cercetătorii au găsit pentru prima dată viață animală sub fundul oceanului

O echipă internațională de cercetători a descoperit, pentru prima dată, viață animală în cavitățile de sub fundul oceanului, în apropierea unor izvoare hidrotermale adânci din Oceanul Pacific, scrie IFL Science, care citează Nature Communications. Noua […] Articolul Cercetătorii au găsit pe...

Periuțele de dinți și dușurile sunt adevărate „incubatoare” de virusuri

Realitate surprinzătoare despre obiectele din baie, dezvăluită într-un studiu recent făcut de cercetătorii americani. Cercetătorii au descoperit că periuțele de dinți și dușurile găzduiesc peste 600 de tipuri diferite de virusuri, multe complet necunoscute până […] Articolul Periuțele de di...

ONU trage un semnal de alarmă: peste 1 miliard de oameni din lume trăiesc în sărăcie „acută”

În raportul său anual, agenția ONU a tras un semnal de alarmă cu privire la rata sărăciei extreme, care este de trei ori mai mare în țările aflate în război, informează AFP. Mai mult de […] Articolul ONU trage un semnal de alarmă: peste 1 miliard de oameni din lume trăiesc în sărăcie „acută...

Statul în picioare poate avea efecte nedorite asupra sănătății, arată un studiu

Statul în picioare, considerat până acum o soluție la sedentarismul de la birou, ar putea avea efecte negative asupra sănătății, sugerează un nou studiu. Statul în picioare nu reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetătorii recomandă […] Articolul Statul în picioare poate avea efecte ne...

Cum au ajuns pe Pământ elementele de bază ale vieții?

Cercetătorii au folosit amprentele chimice ale zincului din meteoriți pentru a determina originea elementelor volatile de pe Pământ. Rezultatele sugerează că, fără asteroizi „netopiți”, este posibil ca acești compuși să nu fi existat suficient pe […] Articolul Cum au ajuns pe Pământ element...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.