Nava spațială Starliner de la Boeing s-a întors cu succes pe Pământ, însă fără astronauți

Nava spațială Starliner de la Boeing s-a întors cu succes pe Pământ, însă fără astronauți
📅 2024-09-16

După o vară agitată, nava spațială Starliner a Boeing a ajuns în sfârșit acasă. Astronauții Butch Wilmore și Suni Williams vor rămâne pe stația spațială până în noul an.

Capsula s-a andocat de la Stația Spațială Internațională, fără astronauți la bord, sâmbătă, 7 septembrie a.c., la ora 01:04 (ora României), apoi a petrecut aproximativ șase ore zburând înapoi spre Pământ. cu succes la portul spațial White Sands din New Mexico la ora 12.01 a.m. ET.

Imaginile NASA au arătat capsula străbătând cerul nopții înainte ca două seturi de parașute să se deschidă pentru a o încetini. Șase airbaguri de aterizare au fost, de asemenea, desfășurate sub nava spațială pentru a amortiza aterizarea.

Revenirea pe Pământ, dulce-amăruie pentru Boeing și Starliner

Pentru Boeing, întoarcerea cu succes a Starliner a fost dulce-amară. Călătoria de întoarcere fără probleme a capsulei sugerează că cei doi astronauți NASA pe care i-a transportat la stația spațială ar fi putut zbura acasă în siguranță cu nava spațială. Dar problemele cu propulsoarele Starliner și scurgerile de heliu, ambele detectate la scurt timp după lansare, au determinat oficialii de vârf ai agenției să decidă să apeleze la SpaceX pentru zborul de întoarcere, conform NBC News.

Starliner i-a lansat pe Butch Wilmore și Suni Williams spre stația spațială la începutul lunii iunie, în primul zbor de testare al capsulei cu echipaj – o misiune care ar fi trebuit să dureze aproximativ opt zile. În schimb, Starliner a rămas în spațiu timp de luni de zile, în timp ce inginerii de la sol evaluau cum să o aducă în siguranță înapoi pe Pământ.

După săptămâni de teste și analize, NASA a stabilit că sistemul de propulsie al capsulei părea stabil, dar problemele cu propulsoarele reprezentau un risc prea mare pentru ca Starliner să se întoarcă cu un echipaj.

Wilmore și Williams vor rămâne pe stația spațială până în noul an, apoi se vor întoarce în februarie cu o capsulă SpaceX.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Misterul Pietrei de Altar de la Stonehenge devine și mai ciudat

Misterul pietrei altarului de la Stonehenge s-a complicat, la câteva săptămâni după ce geologii au dezvăluit în mod senzațional că uriașa piatră neolitică a fost transportată sute de kilometri din nordul Scoției în Wiltshire. Această […] Articolul Misterul Pietrei de Altar de la Stonehenge ...

Maria Virginia Andreescu Haret, prima femeie architect din România

Maria Virginia Andreescu Haret (1894 – 1962), nepoata pictorului peisagist Ioan Andreescu și soția matematicianului, astronomului și politicianului Spiru Haret, a fost una dintre figurile proeminente din istoria arhitecturii românești. A fost prima femeie arhitect […] Articolul Maria ...

Elena Ghica, prima alpinistă care a urcat pe Alpii Elvețieni. La vârsta de 5 ani vorbea 6 limbi diferite

Elena Ghica, o personalitate aparte din istoria națională, a fost prima femeie alpinist din România care a escaladat Alpii Elvețieni, la 11 iunie 1855, la vârsta de 27 de ani, cucerind vârful Mönch, unul dintre […] Articolul Elena Ghica, prima alpinistă care a urcat pe Alpii Elvețieni. La v...

Test de cultură generală. Care este diferența dintre Bluetooth și Wi-Fi?

Dacă ai un smartphone, laptop, tabletă sau un dispozitiv similar, probabil că este echipat atât cu capabilități wireless Bluetooth, cât și Wi-Fi. Dar care este diferența dintre Bluetooth și Wi-Fi? Care este diferența dintre Bluetooth […] Articolul Test de cultură generală. Care este diferen...

China vrea să construiască o stație de cercetare pe Lună până în 2035

Oficialii chinezi au anunțat că vor exista două etape pentru construirea unei baze pe Lună, iar în cele din urmă vor fi create o serie de noduri pe suprafața Lunii și pe orbită. Planul original […] Articolul China vrea să construiască o stație de cercetare pe Lună până în 2035 apare prima d...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..